Киев иска създаване над Украйна на зона, забранена за полети

Вината за всякакви инциденти с ракети е на Русия
16 ное 2022 13:08, Елка Василева
136
Киев иска създаване над Украйна на зона, забранена за полети
Олексий Резников. Снимка: архив, БГНЕС

Над Украйна трябва да бъде обявена зона, забранена за полети, каза украинският министър на отбраната Олексий Резников, цитиран от ДПА.

Още по темата
Министърът заяви това, след като на територията на съседна Полша падна ракета, която отне живота на двама души. Случилото се засили опасенията от разрастване на конфликта в Украйна.

"Отправяме молба за затваряне на небето, защото то няма граници. Няма граници и за неконтролируеми ракети. Както и за заплахите, които те носят за нашите съседи от Европейския съюз и НАТО", написа в Туитър Резников. "Това е реалността, за която предупреждавахме", допълни министърът.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк каза днес, че вината за всякакви "инциденти с ракети" е на Русия, тъй като тя е започнала инвазията в Украйна, предаде Ройтерс.

"Според мен е необходимо да следваме само една логика. Войната беше започната и се води от Русия. Тя извършва масирани атаки срещу Украйна с крилати ракети", посочи в писмено изявление съветникът, след като американският президент Джо Байдън каза, че ракетата, отнела живота на двама души в Полша, вероятно не е изстреляна от Русия.
"Русия превърна източната част от европейския континент в непредсказуемо бойно поле. Умисълът, средствата за изпълнение, рисковете, ескалацията - всичко това произлиза от Русия. И не може да има друго обяснение за всякакви инциденти с ракети", добави Подоляк.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да кажа, че поляците приличат на една истерична тинейджърка в сравнение с украинци и руснаци!
81
12
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До така е ... ами воюваха с виетнамската армия, с/у червената комунистическа чума, която превърна държавите които покоси в гета, в които червените кхмери минаха през море от кръв за да наложат престъпните си еднолични, диктаторски режими по Кремълски образ и подобие, режими които изпаднаха в своята несъстоятелност и вече ги няма ... за справка вижте каво се случи в Куба, която в момента е едно гробище на ретро автомобили от 60-те години, застинала в разказите на Хемингуей от миналия век.........
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо използвате артилерия по граждански обекти
79
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
Не само над Украйна това със зомбитата ще се разпростре по-бързо от колкото си мислите.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2004 Оранжева Революция- украинците не си опичат акъла! 2014 Евромайдан - не си опичат акъла, Крим анексация и война - не си опичат акъла! Мински преговори 1 и 2 пак не им идва акъла. 2022 Русия ги напада- не им идва мозъка..Русия анексира още 4 области- Украйна продължава.. Краят?
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"През ВСВ УК и Франция просто си оставиха Полша на Хитлер и Сталин въпреки военни съюзнически договори!!!" - че той и Сталин си работеше за тях, а и си е грузинец, а не руснак. Случайно или не Ленин също е с немски и еврейски корени. Екатерина Велика също е немкиня. Много от войните са скалъпени от едни и същи хора и целят единствено поробване на средната класа. Затова бикновено приключват когато народа откаже да се бие и зпочне да стреля по своите лидери.
76
0
 
10
 
! Отговори
До 88 преди 1 година
Така е, хората забравят първият преврат на САЩ в Украйна- Оранжевата Революция 2004..но не успяха с Юшченко..10 години по късно успяха!
75
12
 
5
 
! Отговори
така е преди 1 година
До Калеко Алеко .. Може и да е така, но американските терористи с кого воюваха във Виетнам, Корея и ... по-добре да спра, че няма да ми стигне мястото да изброявам. p.s. забрави да споменеш, че като отстъпват се товарят с перални, бельо, климатици и всичко друго, за което се сетиш.
74
1
 
19
 
! Отговори
Олег преди 1 година
Украинците са големи жени. Също като поляците.
73
0
 
12
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Шолц, Макрон и останалите марионетки се втурват да успокояват истеричната братска американска колония Полша!
72
0
 
13
 
! Отговори
Полша преди 1 година
В истерия! О Боже! О Боже! О май гоуд! Алеле мале! Истерияяя!
71
0
 
4
 
! Отговори
Поляка Щокаш преди 1 година
Кви ракети, кви 50 злоти.
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт "Путин нападна Украйна 2014 с анексията на Крим." - Моля, не забравяй, че в Крим 99% от населението винаги е гласували за проруски партии. Ако не беше Майдана и забраната за гласуване в проруски региони в Киев все още щеше да властва проруска политическа партия. До преди Майдана единствено Юшченко, който възроди фашизма, направи Бандера, убиеца на мирни хора, герой и който като най-долен селяндyр хванаха да КРАДЕ НЕМСКА ГАЗ бе американофил.
69
14
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Анонимен ... там е работата че руските терористи воюват не с "великта армия на Украйна" а с украинските цивилни граждани, чиито градове и домове обстрелват и подлагат на унищожение ... при сблъсакът си украинската армия путинските мародери и военнопрестъпници отстъпват "стратегически", като в паниката си зарязват и военният си скрап ... !!!
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко . Калеко, ти какво искаш да пуснат ония безкрилатите ли ракети? Ама на тях пише - после меня, только тишина.
67
0
 
9
 
! Отговори
До 80 преди 1 година
Вие вервате ли си че запади Полша някой ке активира нещо и ще почне война?? През ВСВ УК и Франция просто си оставиха Полша на Хитлер и Сталин въпреки военни съюзнически договори!!! А Сталин нямаше ядрено оръжие дори..
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последно, в Москва ще се ходи ли?
65
1
 
11
 
! Отговори
ясноо преди 1 година
Ракетата, паднала на територията на Полша е изстреляна от Въоръжените сили на Украйна с цел обвинение на Русия и повод за вкарване на НАТО. Укрофашистите чакаха поредният нальот от ракети към инфраструктурата им, за да задействат коварното си планче.
64
1
 
16
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
От изтриляните 100 ракети, свалихме 200 ракети и един полски трактор!
63
11
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Това им остана на блатните.Бягайки по целия фронт от Украинската Освободителна Армия,да мятат ракети отдалеч в несвяст.