Електроснабдяването в Украйна под контрол: Няма причина хората да напускат

Положението е най-тежко в Киев и в шест области
20 ное 2022 09:12, Елка Василева
113
Електроснабдяването в Украйна под контрол: Няма причина хората да напускат
Снимка: архив, БГНЕС

Електроснабдяването в Украйна е под контрол въпреки серията от руски атаки срещу енергийната инфраструктура и хората няма защо да се паникьосват, заяви украинското министерство на енергетиката, цитирано от Ройтерс.

Същевременно ДТЕК, най-големият частен енергиен холдинг в страната, каза, че няма причина хората да напускат Украйна.

Още по темата
През последните седмици почти половината енергийна система в Украйна беше сериозно повредена при руски ракетни удари и в петък властите в Киев съобщиха, че може да се наложи електричеството в столицата да бъде спряно изцяло.

"Отхвърляме всяващите паника твърдения, които се разпространяват в социалните мрежи и в онлайн медиите и ви уверяваме, че ситуацията около електроснабдяването е сложна, но е под контрол“, заяви енергийното министерство.

В цялата страна са обявени предстоящи спирания на тока, за да могат да се извършат ремонтни дейности и властите призовават домакинствата да намалят потреблението си на електричество с поне 25 процента.

Украинският държавен мрежов оператор "Укренерго" заяви, че днес ще има планирани прекъсвания  на електроподаването във всички области в страната, но те не трябва да се възприемат като неочаквани аварийни спирания на тока.

"Продължаваме да работим, за да върнем светлината на украинците“, написа "Укренерго“ в "Телеграм“.

"Трудно е и понякога отнема повече време, отколкото сме очаквали, но успяваме да намерим решения“, допълва мрежовият оператор.

Главният изпълнителен директор на ДТЕК Максим Тимченко каза, че въоръжените сили, енергийните компании и отделни украинци правят чудеса, за да поддържат подаването на електричество. "Ето защо днес няма нужда да напускате Украйна“, допълни той.

Президентът Володимир Зеленски посочи, че положението е най-тежко в Киев и в шест области. "Работим из цялата страна, за да стабилизираме ситуацията“, заяви той във видеообръщение.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американския полковник Дъглас Макгрегър казва че отказа на САЩ да работи за мирно решение на конфликта в Украйна водо до ужасяващи загуби на ВСА. Майк Мили обяснява че вероятността Украйна да победи к да изтласка Русия от територията си е минимална. Това разбира се няма как да се прочете в този сайт. Всичко е под контрол.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политологът Лешек Сикулски (геополитик, специалист в руската и полската геополитическа мисъл):Съединените щати могат да принудят Полша да изпрати войски в Украйна в случай на по-нататъшно отслабване на Киев. За мнозина не е тайна, че Полша вече участва във войната в Украйна със свои наемници, но може пълноценно да влезе в конфликт не след отслабването на Киев, а след отслабването на Москва.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въздушна тревога в цяла Украйна. Скоро ще научим за удари с крилати ракети и управляеми боеприпаси(безпилотни летателни апарати БПЛА), Изтребител въоръжен с ракети Кинжал е вдигнат в небето на територията на Беларус.
32
6
 
2
 
! Отговори
ТОК НЕ ТРЕБЕ преди 1 година
За Хаймърсите и Стингърите
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Днепропетровска област руските въоръжени сили атакуваха позициите на украинската армия в Никопол и Вишетарасовка. В южния участък на фронта руските войски отработиха живата сила и техниката на противника в Херсон, Чернобаевка, Антановка и Качкаровка.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Южнодонецко направление Въоръжените сили на РФ отработиха цели в Угледар, Времеевка и Новомихайловка. В района на Запорожие руските войски поразиха цели в Червон, Хуляйполе, Заличенни, Орехов, Степногорск и Малая Токмачка. Украинските въоръжени сили обстрелваха Мироновка в района на Мелитопол.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Бахмутско (Артемовско) направление въоръжените сили на Руската федерация нанесоха огневи щети на въоръжените сили на Украйна в Бахмут (Артемовск), Бахмутски, Соледар, Опитни, Клещеевка, Курдюмовка и Озеряновка. В донецко направление руската артилерия порази позициите на противника в Маринка, Красногоровка и Первомайски. Противникът от своя страна отново обстрелва Донецк, Иловайск, Яковлевка и Кащаново.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Харковска област Въоръжените сили на РФ поразиха цели в граничното село Старица. В Старобелско направление руските ракетни войски и артилерия отработиха съсредоточаването на жива сила на противника в Крахмальное, Табаевка, околностите на Стелмаховка и Макеевка. Украински формирования в отговор обстрелваха района на Площанка и Невски.
27
4
 
5
 
! Отговори
ЦИПСО преди 1 година
Как Украйна може да победи Русия? Колкото и да им се иска на украинците, не на бойното поле. Между другото, през септември-октомври, след проучване на редица големи канали в Telegram, може да се каже, че много от тях са сигурни, че ще спечелят войната на бойното поле, не само ще си върнат териториите, но и ще превземат част от Русия. Това е следствие от положителни когнитивни удари, които вместо паника предизвикаха нездравословна еуфория.
26
2
 
4
 
! Отговори
ЦИПСО преди 1 година
Украинизацията е въвеждането на обществото в състояние на истерия (поради когнитивни удари) и зависимост от предателство-победи, тоест от постоянно търсене на информация, която се дели на перемога (победи, успехи) и зраду (поражение, предателство) . Хората започват постоянно да прелистват каналите на Telegram и изпадат или в състояние на еуфория от успехи, или в депресия или стрес поради неуспехи.
25
0
 
8
 
! Отговори
ЦИПСО преди 1 година
Когнитивната война е психологическа война, насочена към подкопаване на общественото доверие в изборните процеси, държавните институции, съюзниците, политиците и длъжностните лица чрез дезинформация и пропаганда. Целта на когнитивната война е да наложи желаното поведение на избрана публика. Основната цел е да подлуди обществото, да го потопи в психологически транс, лека лудост, благодарение на която обществото може да бъде контролирано отвън.
24
2
 
4
 
! Отговори
ЦИПСО преди 1 година
ЦИПСО означава Център за информационни и психологически операции. ЦиПСО е център, създаден през 2004 г. от представители на Силите за специални операции на Украйна, насочен към разпалване на омраза към всичко руско. Казано по-просто, ЦИПСО са информационните войски на Украйна, които се занимават с насърчаване на русофобията в Украйна и в Европа, дискредитиране на ВС на РФ, демонизиране на Русия и влошаване на ситуацията вътре в Русия.
23
4
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
До до мак 33 ЦИПСО, а?!?! Хехехехехехе!!! СЛАВА ЦИПСО!!!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съобщава се, че през нощта въоръжените сили на Украйна са обстреляли железопътния възел в Иловайск. По него вече имаше обстрели по - рано през войната. Обстрелът е предназначен да затрудни използването му за осигуряването на логистиката на руските войски в Донбас.
21
7
 
10
 
! Отговори
до мак преди 1 година
Ти май приемаш всичко писано по сайтовете за гола истина? Вчерашната "новина" да бягат в други държави украинци е част от подлата Руско-фашистката пропаганда...
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските войски започват да укрепват позициите си в ЛНР, ДНР и Източна Запорожка област. Служители на американското разузнаване казаха, че руски и ирански служители са приключили сделка в началото на ноември за производство на ирански дронове на руска земя. Украинските сили продължиха контранастъпателните операции на линията Сватово-Кременная. Руските войски продължиха настъпателните си действия в района на Артемовск, Авдиевка и западно от Донецк.
19
7
 
14
 
! Отговори
мак преди 1 година
А вчера призоваваха хора да си търсят къде да избягат и да прекарат зимата. Някой лъже, за да има нова вълна туристи на пълна издръжка.
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските военни се оплакаха от липса на зимно оборудване. Командването на въоръжените сили на Украйна заявява, че складовете на бригадата са били унищожени в началото на руската спецоперация, поради което много колеги са принудени да купуват зимни униформи със собствени средства. Но нека ви напомня, че канадските власти обещаха да предоставят на Украйна 500 000 комплекта зимни униформи в близко бъдеще.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото Урсула и Брюксел се притесниха много щяха да ги пращат в Австрия и Нидерландия да влизат през Шенген
16
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки си заслужава съдбата ,колко народ изпотрепаха бандеровци.