Германски военни подготвят разполагането на "Пейтриът" в Полша

Системата може да поразява самолети и ракети
11 дек 2022 11:54, Елка Василева
77
Германски военни подготвят разполагането на "Пейтриът" в Полша
Снимка: архив, БГНЕС

Германската армия ще започне подготовка за разполагането на зенитно-ракетен комплекс "Пейтриът" в Полша, съобщи ДПА, като се позова на свои източници.

Германия предложи на Полша въпросното военно оборудване, за да защити въздушното си пространство, след като миналия месец заблудена украинска ракета падна на полска територия и уби двама души.

Предложението на Берлин обаче предизвика скандал, след като Полша заяви, че за сигурността ѝ ще бъде по-добре Германия просто изпрати зенитно-ракетни комплекси директно в Украйна.

Германия възрази и изтъкна, че нито един член на НАТО не е изпратил "Пейтриът" в Украйна и че системата досега е била разгръщана единствено за защита на територията на алианса.  

Произведената в САЩ система може да поразява вражески самолети, тактически балистични ракети, както и крилати ракети, а обхватът ѝ е повече от 60 километра.

След задочни разговори между Берлин и Варшава миналата седмица полските власти приеха условията на германското правителство.

Във вторник в Полша ще пристигне екип на германското военно разузнаване, който да намери подходящо място за оборудването, твърдят източниците ДПА.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
14
 
7
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Ако кръвопийците от Блатная се опитат с ядрени оръжия,няма да остане жив руснак. Не само Китай,но и Индия е против ядрения шантаж,на загубилата вече войната Русия.
53
7
 
12
 
! Отговори
емо преди 1 година
Глупавият Ханс да помисли за себе си защото Путин бе казал ; Ще ударят не само воюващатa страна но и тая коятo я подържа источника от където идва . Няма го Сталин който преди 80 години спаси Германия тъй като Англосаксоните бяха и определили съдбата -повече на картата нямаше да има Германия изглежда ще имат щастието да бъдат първите щастливци а опитат първи новите Руски ракети .
52
9
 
16
 
! Отговори
Виктория Нуланд преди 1 година
САЩ имат лаборатории за биологично оръжие в Украйна и правим всичко възможно да не попадват при руснаците.
51
6
 
10
 
! Отговори
Виктория Нуланд преди 1 година
САЩ похарчиха между 5 и 8 милиарда долара за преврата 2014 година
50
4
 
12
 
! Отговори
Юлия Тимошенко преди 1 година
2014г приближени на Порошенко, в синхрон с ЦРУ, разстрелваха хората на Майдана.
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
водят света към трета световна война. Всички са луди, никой не иска да спре войната, всички искат продължение, но ще свърши с ядрена война ... съжалявам
48
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2014 г. в Украйна беше извършен държавен преврат, когато законно избраният президент Янукович беше свален. По време на протестите на Майдана украинските нацисти нахлуха по улиците и на два пъти, един в Одеса и един в Мариупол, изгориха живи групи руснаци, които бяха намерили убежище в сгради. Тогава руският език беше лишен от официален статут и забранен на всички обществени места. Етническото руско население на Източна Украйна е сведено до второ качество хора. Затова хората в Донбас се отцепиха от Украйна - нямаше нищо общо нито с Путин, нито с Русия
47
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 56Дай линк към това изказване, че съм го пропуснал.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56:Е,те така говорят,защото ги заплашват с разпадане на тяхната държава.Ако ФАЩ някой ги заплашва с разпадане и те така като руснаците ще започнат да говорят,нали?Иначе Полша никой не я заплашва,а сама се бута между шамарите.Няма да поумнее...А при нас жалкото е,че ние не искаме да се бутаме между шамарите,но насила ни бутат от вън;(.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56....Русия заплашва Но кой се плаши .
44
8
 
4
 
! Отговори
Мир и бизнес да има преди 1 година
Нормално Полша са следващата мишена на Русия ,вчера *** пак говори за ядрена войа и открито заплаши всички помагаши на Украйна с фразата; "От по 100 изтреляни ядрени ракети минимум 10 ще достигнат целта си ,което е достатъчно за заличаване на тези държави".
43
3
 
2
 
! Отговори
Проблемът преди 1 година
На телефоните с шайба е как се набира номер на шест водки сутринта. Ни знаеш кой номер ще набере, ни по аналоговата линия оня от другата страна каква заповед ще чуе.
42
8
 
6
 
! Отговори
Страшни преди 1 година
Технологии, най - ме е страх, като гледам руски военен да позира до телефон с шайба. А телефоните на Путин са от по - новите с бутони.
41
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В отговор на разполагане на германски ракетни установки на границата с Русия , Русия е поръчала големи количества памперси от Китай .Памперсите втора ръка са от дезертирали руснаци от фронта.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гледам48 На Козяк ходи ли да се отчиташ днес и да получиш графика за смените през седмицата?
39
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
тия пушкала са дреболии....големия дерт, голямата мъка на янките сега е че не могат да открият най-голямата ядрена подводница"белгород" с торпедо посейдон наречено "оръжието на апокалипсиса", къде е, а тя може да е под вода 3 мес. без да я засекат!
38
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобията е остро психично заболяване, което води до деградация на личността! Гледам веднага си изля злобата и говори от името на НАТО: "как ни е спукана работата". Колко жълти цента заработи днес?
37
5
 
3
 
! Отговори
Гледам преди 1 година
Русифила военен теоретик се е изявява с пространни обяснения как ни е спукана работата. Пич само хвърляй по едно око и на мониторите, че ако задигнат нещо ще станеш за срам.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според конструкторите и разработчиците, ракетата има нова по рода си технология, която може да заобиколи практически всяка система за противоракетна отбрана. Едно от предимствата е сравнително ниското тегло, а обхватът на полета е повече от 11 000 километра.Разработването на цялата линия хиперзвукови оръжия е невъзможно без високо развита наука и индустрия.
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и стратегическият ракетен комплекс "Сармат", който вече премина теста и ще бъде въведен в експлоатация в близко бъдеще. Работата по "Сармат" започна през 2011 г. Комплексът е разработен за Ракетните сили със стратегическо предназначение (РВСН) и става заместител на "Воевода". Ракетата тежи около 100 тона и е способна да носи ядрени бойни глави с тегло до десет тона. Може да нанесе ядрен удар 2000 пъти по-мощен от бомбите, хвърлени над Хирошима и Нагасаки през 1945 г.