Зеленски обясни защо положението на фронта изглежда патово

Украинският президент обвини Москва в "износ на терор"
19 яну 2023 07:39, Елка Василева
441
Зеленски обясни защо положението на фронта изглежда патово
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните съюзници по-бързо да доставят на страната му танкове и средства за противовъздушна отбрана, за да се отнеме на Русия възможността да извършва нападения. В реч пред участниците в Световния икономически форум в Давос Зеленски обвини Москва в износ на терор, предаде БНР.

Още по темата
Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на тайните служби разследването на причините за вчерашната катастрофа на хеликоптер, при която загинаха 16 души, а 30 бяха ранени. В късното си видеообръщение Зеленски съобщи, че ръководството на украинското вътрешно министерство ще бъде поето временно от началника на полицията Игор Климeнко. Сред загиналите при катастрофата бяха министърът Денис Монастирски, заместникът му Евген Енин и секретарят на ведомството Юрий Лубкович.

Причината за катастрофата остава неизвестна, но пред Световния икономически форум в Давос президентът Зеленски каза, че трагедията е следствие от войната. Той използва видеообръщението си, за да призове съюзниците бързо да изпратят повече оръжия преди нови руски офанзиви.

Думите му бяха изтълкувани като молба Германия да побърза с доставката на танковете „Леопард“. Съобщава се, че Берлин не желае да изпрати таква танкове, освен ако САЩ не се ангажират да предоставят свои собствени бойни танкове "Ейбрамс". Великобритания наскоро също обеща да изпрати свои танкове в Киев. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че страните-членки ще се срещнат в петък, за да обсъдят какво военно оборудване може да бъде изпратено в Киев.

В изявлението си пред форума в Давос Володимир Зеленски каза още, че на юг и север контролът е в украинските сили и обясни защо положението на фронтовата линия изглежда патово.

„Войната действително се забавя. Има разбираеми обстоятелства за това. Всички се изморяват – природата, хората и, слава Богу, врагът също. В източната част на Украйна ежедневно продължават ожесточените боеве. Много е важно , че сме силни не само на изток, където действително е горещо“, каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
6
 
! Отговори
Светът е Украйна преди 1 година
С лозунги и страст към народна власт...Откъде ви копат такива...
246
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо путин трябва още да са злага? А е толкова npocтoo! Само трябва да предаде вратовръзката, коланя, връзките на обувкити и да вдигне ръцете горе!
245
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла година Русия губи и накрая покраинците просят. Как стават тези работи? Я обяснете по-подробно кой и какво губи.
244
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам колко е патово положението но в момента съобщават, че е завзета и Клещивка и обръча около Бахмут се затяга. А след като падна Соледар ЧВК Вагнер продължават да настъпват на Краматорск и Северск. Паднат ли тези 3 града положението за ВСУ на Запорожие и Харков става трагично пълна блокада и остават без снабдяване. Не знам какво разбират под патово Украинския режим но те губят около 1000 човека на ден материали има в изобилие за това.
243
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трябва да смачка стар линк. Без него ще е много по-лесно. Ако не са натовците, покрайна е загинала. Не, че сега не е, но поне още църка.
242
0
 
11
 
! Отговори
До 273 преди 1 година
Ако укрите получат тези оръжия ,не знам какво ще спре Англия от потъване.Адмирал Горшков знаеш ли къде е?
241
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой ще седне в тия танкове,някой германец ли?Трябва да се обучи екипаж,а това отнема доста време.Как от Как от Т-64 и Т-72 ще седне танкист и ще подкара Леопард или Чалънджър?
240
2
 
18
 
! Отговори
Няма грешка преди 1 година
300 000 фира, 4 000 000 избягали и 4 области не са покраински вече. Как Русия губи?
239
0
 
6
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Патките ги пасат Румен Радев, Бойко Борисов и министрите от служебното правителство на България. както и депутатите от НС, които вместо да кажат довиждане на избирателите, си гласуват някакви си комисии. Да му е честита на ментата поредната политическа партия. Освен тази на ДПС-то.
238
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълската хунта ще бъде осъдена на cмеpть с предшестваща една година затвор за осъзнаване на ситуацията от осъдените!
237
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЛНР беше открита база, където украински военни и чуждестранни инструктори, като част от военно-патриотична игра, обучавали деца от 12-годишна възраст на основите на саботажа. И тук няма нищо изненадващо - нацизмът трябва да се култивира от детството, тогава няма да има морални и етични дилеми и съмнения относно целите и мисиите.
236
2
 
18
 
! Отговори
до 257 преди 1 година
Първо научи историята.Историческа държава Украйна няма.При разпада на СССР ,Русия пое всички дългове на републиките.Както Украйна е Русия така и Македония е България.
235
15
 
3
 
! Отговори
Праткитепасе преди 1 година
Танковете са само мъничка част от всичко което Украйна ще получи. Те са за заблуда на противника. Истината е че в така нар нова фаза на войната, която ще започне до дни, Украйна започва да получава ракети с обхват на поразяване от 150 км на горе и то количества такъв тип боеприпаси и дронове.Само така матушка ще разбере от войната. А танковете искат и куп др антураж. Те са за да изглежда така че все едно се държи укр на системи едва ли не, а това не е така:))
234
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
покрайна има 300 000 фира досега. Без цивилните. А 4 000 000 са избягали да не се бият за зеленото.
233
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като фашизмът в Украйна беше ударен и унищожен в зародиш,на Зеленски и хунтата не им остава нищо друго освен да играят ролята на невинни жертви пред световната общност,които нямат нищо общо с Айдар,Азов,Десен сектор,които не са провъзгласили един фащист убиец на хиляди руснаци и поляци,като Бандера за национален герой и да извършват престъпления след престъпления против човечеството, като прехвърлят вината на руснаците-Буча,Юзум,Запорожката АЕЦ,теракта с/у Дугина и кримският мост.
232
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и никога няма да има. Руснаците отиват на фронта за да спасят сънародниците си от една безумна фашистка идеология, подклаждана умело от САЩ и ЕС сред националистическите бандеровски среди в крайните южни европейски територии на Русия. Русия ще победи в тази война защото истината и справедливоста са с нея!
231
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да съобщя, че пушкалата идат! Крим е Украйна! Светът е Украйна!
230
1
 
10
 
! Отговори
Не е патово преди 1 година
покрайна не издържа повече на зелени обещания. Русия побеждава.
229
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му чета логореите на тоя наркоман, но сигурно положението е такова защото чакат още малко за да се въоръжат както трябва и тогава, ах тогава какъв леш ще пада, ако досега над 300хиляди украински войници и наемници са убити, ранени и безследно изчезнали, тази цифра ще е просто несравнимо малка с онова което ги очаква в следващите месеци и години!!! Информ бюро украинского наркоманчика бленуваната информация на милиони *** в ЕС и англосаксонските протекторати!!!
228
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Зеленски да ги обяснява тези неща на българските военни и генерали. Мен изобщо не ме интересува какво е положението на фронта. Те за това са генерали, българските. За да се бият на фронтовете, а не в българското НС. Честита да е Новата 2023 г. на г-н Путин.