Люк Скайуокър ще продава подписани плакати от "Междузвездни войни" за Украйна

"Нека средствата бъдат с вас!"
3 фев 2023 21:29, Йоана Цонева
137
Люк Скайуокър ще продава подписани плакати от "Междузвездни войни" за Украйна
Снимка: БГНЕС

"Обичате "Междузвездни войни"? Мразите Владимир Путин? Тогава има добра новина - Люк Скайуокър ще започне да продава подписани плакати, за да събере пари за поддържане на доставките на дронове за украинската армия", пише "Политико".

"Решихме да подписваме плакати от "Междузвездни войни", ограничено количество", каза Марк Хамил, актьорът, който играе Скайуокър в култовите филми, в ексклузивно интервю за вестника.

"За истинските хардкор колекционери - особено за тези, които имат разполагаем доход - можете да получите много повече пари ... отколкото бихте си представили."

Точният начин, по който плакатите ще бъдат пуснати в продажба, все още не е уточнен, но идеята "стотици и хиляди хора да участват [в конкурс или търг], това е хитро", казва Хамил.

Очаква се продажбата на плакати да започне следващата седмица и да се случи преди годишнината от войната в Украйна, която се навършва на 24 февруари, а украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че Русия планира голяма офанзива.

Още по темата
Това наистина е завръщането на джедая - Хамил разкри, че не е продавал предмети с автограф от 2017 г., когато излезе "Междузвездни войни: Последните джедаи". "Това просто не е нещо, което правя", каза той и добави, че е щастлив да го направи, за да подкрепи Украйна, чиято продължаваща борба срещу Русия е "нищо повече от вдъхновяваща".

Хамил каза, че нещо, което е научил от света(ите) на "Междузвездни войни", е да правиш "правилното нещо за доброто на всички, а не да се занимаваш само с личния си интерес", като добави, че сравняването на двата свята не бива да омаловажава "истинските ужаси на това, пред което са изправени украинците".

"Единият наистина е приказка за деца, първоначално това беше "Междузвездни войни". А реалността, суровата реалност на това, което се случва в Украйна, е потресаваща".

Средствата, събрани от продажбата на плакатите, ще бъдат предоставени на украинската платформа за набиране на средства United24. Хамил стана посланик на проекта на платформата "Армия от дронове" през септември, след като украинският президент Володимир Зеленски лично го помоли да се присъедини към борбата срещу "империята на злото", както той нарече Русия - препратка към Галактическата империя, бруталната диктатура, ръководена от злия Палпатин в сагата "Междузвездни войни".

Актьорът казва, че е "развълнуван" от факта, че проектът за набиране на средства се е развил до това "мащабно, световно събитие", като заявява, че "всичко, което мога да направя, колкото и малко да е то, е нещо, което се чувствам длъжен да направя".

"Армията на дроновете" включва закупуване, поддръжка и обучение на дронове, тъй като според уебсайта на проекта дроновете се използват за наблюдение на фронтовата линия. "Дроновете са толкова жизненоважни в този конфликт. Те са очите в небето. Те защитават границата, те наблюдават", каза Хамил.

Проектът е съвместно начинание на украинските въоръжени сили, Министерството на цифровата трансформация и United24. Последната е създадена от Зеленски и досега е събрала над 252 млн. евро.

Други известни личности - включително групата Imagine Dragons и певицата и актриса Барбра Стрейзънд - също бяха обявени за посланици на платформата.

"Светлината ще победи мрака. Аз вярвам в това, нашият народ вярва в това", каза Зеленски на Хамил по време на видео разговор миналата година, като му благодари за подкрепата на украинския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ниско може да падне човек алчен за пари.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя горкия и той, извади голям късмет на времето да участва в касов филм, и не можа да направи нищо друго с шанса си за кариера. Привикаха го да му развалят героя, продаде се за пари да участва в лева пропаганда, и сега гледа до последно да дои кравата докато светът не го е забравил тотално...
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бандитите от кремъл са от "dark side" на силата...
94
2
 
2
 
! Отговори
Йода преди 1 година
Силата бъде в Украйна, да!
93
1
 
2
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
окрайна!
92
1
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Дисни започва да изкарва пари от сувенири .
91
3
 
5
 
! Отговори
хер Ъц преди 1 година
Все повече ми харесва Дарт Вейдър...
90
0
 
5
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
По добре да им дава да барнат меча ... :D
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А лазерни мечове няма ли да раздава? За Дарт Мол питам.
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоун
87
15
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Марк Хамил е велик - много по-велик от Путин и неговата шайка престъпници.Огромно уважение за Хамил
86
10
 
2
 
! Отговори
Гуньо преди 1 година
Благодарности на ДНЕС.БГ за статията,но аудиторията тук не е дозряла за такова нещо, Трилогията пресъздава по модерен начин история от Библията, битката м/у Давид и Голиат.Но това не е важно,по важното е да се кланяте на някого, Москва или Вашингтон,все тая.
85
2
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
На плаката ще пише: - Плющете гроздова в захлас и Силата ще бъде с Вас! - Марк Хамил. Подпис...
84
2
 
15
 
! Отговори
Помощ за Ука преди 1 година
И аз събирам капачки за Украйна! Вчера купих две безалкохолни двулитровки,едната изпих,другата излях и днес ще отида да внеса капачките в центъра за помощ.
83
2
 
15
 
! Отговори
до 106 преди 1 година
"Бездомните" американци и абсолютно всички неудачници... включително български... сами са си виновни...
82
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за бездомните американци които живеят по колите си никой не се сеща.Това е все едно Слави да каже че 10 процента от приходите от неговия тв канал ще отиват за украиците докато бг пенсионерите мизерстват.
81
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Итоя да напомни за себе си и да заработи някой друг пробит долар на гърба на лУУпавите укри, които мръзнат в окопите. и ***, Като иска да помага, да нарамва пушката и..на фронта, за усети автентично за какво иде реч. стне се окаже, че този път Путин му е баща?. Пък току виж си променил мнението. Да
80
1
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Плакатите отвръщат на удара - следваща серия....
79
4
 
16
 
! Отговори
Заключение преди 1 година
В реалния живот Люк Скайукор мина към тъмната страна сега ще яде джедайски(Руски) шамари
78
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя вместо да продава плакати да запасва меча и да заминава в окопа пътьом да прибира и Сополан паси с трабанта.