Шолц: Украйна е част от европейското семейство

Русия не бива да спечели тази война, заяви канцлерът на Германия
9 фев 2023 07:47, Елка Василева
67
Шолц: Украйна е част от европейското семейство
Снимка: архив, БГНЕС

Европа и САЩ ще подкрепят Украйна във войната ѝ с Русия, колкото е нужно, заяви германският канцлер Олаф Шолц, и добави, че Украйна принадлежи към европейското семейство, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Русия не бива да спечели тази война", каза Шолц, цитиран от ДПА.

В Париж в присъствието на президентите на Франция и Украйна Еманюел Макрон и Володимир Зеленски Шолц каза, че на днешната среща на върха на ЕС в Брюксел лидерите ще дадат категоричен сигнал за солидарност с Киев. На нея се очаква да присъства и украинският президент.

"Отнасям ясно послание в Брюксел: Украйна принадлежи към европейското семейство", каза канцлерът.

Миналата година Украйна получи статут на страна кандидат за членство в ЕС, което стана малко след посещението на Шолц и Макрон в Киев през юни, отбелязва ДПА.

Това е едва втората задгранична обиколка на Зеленски от началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна преди година. Първата го отведе в Полша и САЩ.
(БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Шолц защо говориш от името на цяла Европа виж в какво положение се намира Европа хората икономиката всичко тек вече излиза извън контрол и ЗАЩО ШОЛЦ тази битка Докога ще е за какво е срещу кого е
49
0
 
1
 
! Отговори
Има такси фирма UBER преди 1 година
Немските семейства от Първата и Втората СВ добре ги знаем Зарад тях Европа загуби над 80 милиона мъже от работническо селския контингент на континента. И всичко рухна. Дренки Шон Дуйчетеругаси. Знаеме ме им лозунгите UBER ALLES
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна не е член нито от ЕС, нито на НАТО. В тази връзка, всички разходи за разпалване на конфликта на украинска територия са незаконни. Европейският парламент трябва да носи отговорност за неправомерно изхарчени средства. Ама дали ще стане? Щото така беше и с ваксините.
47
0
 
6
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
Прав е Шолц. Дядо му се е гушкал с целия команден състав на С С "Галичина".
46
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофили Русия е агресора.Сега е нападната Украйна после Молдова и т.н.т.
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама разбира се , че е част фашистка украйна от ЕС нали и той се фашизира
44
2
 
17
 
! Отговори
Войко преди 1 година
"Отнасям ясно послание в Брюксел: Украйна принадлежи към европейското семейство", каза канцлерът" - Пхахахахаха, как ли пък не! Измислена (създадена от Владимир Илич Ленин) , корумпирана до мозъка на костите ситеритория - това е украйна.
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде част, докато ви върши мръсната работа.
42
2
 
5
 
! Отговори
до ссс джоли преди 1 година
А може и на тези избори да изберете Възраждане, които са ваши съидейници,веднага референдум за излизане от НАТО и Евро съюза, влизане в евразия и реформите ще ги направите в Ловеч,Скравена,Белене, ще денафицирате всички евроатлантици,които не се завърне в България, конфискация на всичко,така де,така е в Русия.
41
1
 
7
 
! Отговори
Нещо подобно преди 1 година
Който е истински родолюбец,обича Русия,да напуска нацистки фирми от колективна Европа,Америка,Англия,и др,да си забрани да посещава тези Евроатлантици,може в Беларус,Русия,сев Корея,Сърбия,Китай,бойкот,бъдете мъже,не ползвайте тяхните валути,може рубли,левове,йоани, тур лири,рупии, само така ще бъдете отново независими и горди.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Есесовския син си го проси !
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, *** и *** е Шолц
38
5
 
9
 
! Отговори
Сссссс до Джоли преди 1 година
Няма да е тази година,2024 г. са изборите в Украйна за президент. Какво по-добро,ще е за Русия,от един про руски, легитимно избран президент? Тогава,хем агнето цяло, хем и вълкът сит.
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези евро президенти, канцлери и други ,не са добре. Вкараха цяла Европа във война с Русия. Запада е с фашисти те украинци ,преди с фашистка Германия, защо ли...искат единствено богатствата на Русия...не им пука за хората...всичко и всички говорят за война...говорят за война, а не за мир. Така постъпват само фашисти...явно целият евро съюз е създаден за война с Русия. Нато сащ са най големите терористични организации и държава в света...факт неоспорим...пак са с фашисти..факт неоспорим..азов...
36
4
 
14
 
! Отговори
Джоли Роджър преди 1 година
Русия ще реши проблема.Тази година.
35
0
 
17
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Като идея, Европейския съюз,не е лош. Но се използва за налагане на определена политика. А колкото до Шенген,там е най голямата измама, спрямо България. Като сме корумпирана държава (това не го отричам) да ни извадят от ЕС,а не само от Шенген. Хем сме в Европа,ама не може да се възползваме от благата,корумпирани са ни политиците ама Европа само ни го казва,нищо не предприема.
34
2
 
9
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Путин май е решил да намами НАТО да нападне Русия. Ако продължава да се мотае около Бахмут така ще стане. Да приключва по някакъв начин просто.
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейско семейство ама България не я искат в шенген те се наредили в хола ние да стойм с коридора като кучета ама сме едно семейство да ва таковам в пропадналите германци...
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато чуя за европейското семейство и си помимля я за полка Азов, я за Урсула и Борел, иде ми да избягам откъщи.
31
1
 
27
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Малумни немци, все едно Русия не е част от Европа