Руските войски са обстрелвали през нощта Харков и Запорожие

Ракетите са били насочени срещу критична инфраструктура
10 фев 2023 08:25, Елка Василева
82
Руските войски са обстрелвали през нощта Харков и Запорожие
Снимка: архив, БГНЕС

Руските войски са обстрелвали неколкократно тази нощ Харков, като е било прекъснато електрозахранването в някои части на втория по големина град в Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщения на местните власти.

Още по темата
Засега няма данни за жертви или ранени.

"Окупаторите удариха критична инфраструктура. Имаше около 10 експлозии", съобщи в "Телеграм" регионалният губернатор на Харков Олег Синегубов.

"В някои райони има прекъсване на електричеството. Спешните екипи са на място", добави той.

Кметът на Харков Игор Терехов по-рано каза, че е имало руски обстрел около 4:00 часа сутринта, който може да причини прекъсване на електрозахранването, отоплението и водоснабдяването в някои части на града.

Най-малко 17 руски ракети са ударили за около един час тази сутрин и град Запорожие в Югоизточна Украйна, съобщи изпълняващият длъжността кмет на града Анатолий Куртиев, цитиран от Ройтерс.

Ракетните нападения са били насочени срещу енергийната инфраструктура, уточни Куртиев в "Телеграм" и добави, че в момента властите събират информация за щети и евентуални жертви.
(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Нали е война? - Много сте бойни такива, а сте първите, дето бягате, като стане тежко ...
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капацитета на Украйна е окло 6000 снаряда/ракети/дрона на ден. 99% от това са снаряди.Капацитет на Русия е ооло 60 000 снарда/ракети/дрона на ден. Пак е около 99% снаряди. Проблемът е, че качеството не е толкова по-добро, че да може, да покрие масивната разлика от Руска страна, дори напротив - говори се, че руската артилерия била с малко по-голям обхват, а в при тея неща, едни 50-100 метра са решаващи понякога.
24
15
 
1
 
! Отговори
До Нали е война? преди 1 година
Как на войне товарищ - срещнеш ли руснак, забиваш му куршума между очите. Срещнеш ли русофил - забиваш му кирката между рогата. Срещнеш ли русофилка - забиваш и лопатата между краката.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Нали е война? - Те в само в Хаксово се оптиаха, да им се противопоставят ... колко изкара? 2 часа?
22
9
 
3
 
! Отговори
До Нали е война? преди 1 година
Нали е война, да не искаш и украинките да посрещат пияните руски солдатти като българките, със свалени *** и вдигнати поли, дюпеннцето свежо вазелинирано и прилежно притворено с две ръчички?!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпращат им сега ... Леопард 1, дето са в по-съмително състояние и от Леопард 2, дето неците трябвало да "ремонтират", а излязоха слухове, че на места, просто танковете не са били изцяло сглобени. Все пак - защо Германците да харчат пари за евъоръжение? НАТО (т.е. САЩ), така и така гледа, да не им дава много свобода, че помнят, какво се случи последните 3 пъти (да, три), като я имаха.
20
2
 
11
 
! Отговори
Нали е война? преди 1 година
Цветя ли трябваше да са носили? На бандеровците дето убиват със автоматен откос в главата пленени и предали се войници?
19
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало руски обстрел.Тия укропитеци сами се бомбат. Ще се изтрепат ,докато Зелената Гг_Листа дефилира из Европейския манеж.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17 ракети са свалени или 17 ракети са преминали?
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укритата пак лъжат - нали на руснаците им свършиха ракетите? Укритата само си взривяват градовете, че да искат помощи.
16
4
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
"Руските войски са обстрелвали през нощта Харков и Запорожие" и добре са направили ,много добре ,пак да повторят
15
0
 
6
 
! Отговори
Аз съм преди 1 година
Ако пооправят малко мерника,това ще е помощта за Сирия за земетресението.
14
5
 
26
 
! Отговори
ЕС Цензура преди 1 година
Защо статистиката и данните на Мосад от миналата седмица за загубите и ранените на Украйна, НАТО и Русия в Украйна у нас не се публикуваха. Защото загубите на Украйна и НАТО са чудовищни.
13
6
 
29
 
! Отговори
Помнете преди 1 година
Няма невинни Украйнци.
12
4
 
23
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Това на снимката изобщо не е бомбен или ракетен удар. Не, че няма такива де, но смеят ли да ги покажат. Колко са жалки тез "ЗЕЛЕНИТЕ" въпреки оръжията.
11
5
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Абе те ги събират, ей на немците набързо пенсионираха старите Леопард 1 дето са еквивалент на Т72, над 100 бройки събраха от старите складове. Проблемът е да договорят нещо в замяна, никой не иска да дава даром, дори стари оръжия. От друга страна немците хем ги е страх да не си навлекат неприятности хем ги сърби щото имат да си връщат от ВСВ, никой не може да преглътне унижението от поражението, ей го и Путтята вижда че е направил грешка ама не иска да признае поражение.
10
8
 
17
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 година
да де, ама който се пъне да произвежда дронове и "умни бомби" с хамеркнански "иновации", за да се опитва да обстрелва РФ "дълбо в тил", нема да има "критична инфраструктура"...Нещо се чува, че напоследък укрите се дърпали и не искали да работят във военните им предприятия - Бягали, понеже ракетите почнали да разрушават не само заводите, ами и цели районите около тях...Ами, това е положението: искаш война - получаваш я, даже с бонуси!
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е свършила ракетите. Най-вероятно украинците сами се обстрелват.
8
7
 
32
 
! Отговори
НАТО е пълен Т.шак преди 1 година
Хахаха войната още не е започнала а НАТО не може да събере 100 танка тази бутафорна смешна организация скоро ще се разспадне. Турция иска да напуска НАТО ако това стане доминото ще тръгне. А на Укрите пак им напукват празните кратуни.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обстрелвали са военни пбекти