Руски ракетни удари в редица украински области, включително Одеса и Харков

Има прекъсвания на електрозахранването
9 мар 2023 07:00, Елка Василева
300
Руски ракетни удари в редица украински области, включително Одеса и Харков
Снимка: архив, БГНЕС

Редица украински области бяха подложени на руски удари в ранните часове на днешния ден, включително черноморското пристанище Одеса и вторият по големина град в Украйна Харков. В няколко района е прекъснато електроподаването. Това съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Атаките поразиха цели в широк периметър, простиращ се включително от градовете Житомир, Виница и Ровно на запад до Днипро и Полтава в Централна Украйна.

Областният управител на Одеса Максим Марченко заяви в социалната мрежа Телеграм, че при масирана ракетна атака е било поразено енергийно съоръжение в пристанищния град, което е предизвикало спирания на електрозахранването.

"В резултат на масиран ракетен удар беше поразен обект от енергийната инфраструктура, има и щети по жилищни домове", посочи одеският областен управител. По думите му силите на противовъздушната отбрана са свалили част от ракетите и е възможно да последват и нови нападения. "За щастие, няма пострадали. Въведени са ограничения в електроподаването."

Областният управител на Харков Олег Синегубов заяви, че по града и областта са нанесени към 15 удара.

"Врагът нанесе около 15 удара по града и областта", посочи той също в Телеграм. "Инфраструктурата отново беше сред целите. Информацията за пострадали се уточнява."

За удари беше съобщено и в град Днипро, Централна Украйна, и в западните градове Луцк и Ровно, които се намират далеч от фронтовите линии на продължаващата вече една година война.
(БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 година
доларееее ....доларееее летят ! хахахахаххахаха
131
11
 
4
 
! Отговори
Готвач без чук преди 1 година
До Въпросче?Никъде не е казано,че нямат ракети а,че са намалели чувствително.От баражи по над 100 сега едва стигат 40 и то рядко.Това не е хляб за да се произвежда всекидневно.Запасите намаляват и започнаха да разконсервират много стари съветски оръжия,повечето напълно дефектни и неточни.
130
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълското деденце може само по този начин да гади на Украйна с безразборно хвърляне на бомби. Не смее да воюва като мъж, армията му беше превърната в ЛБГТ сборище. Стана за смях пред света. Джепането свърши, вади техника от музеите модел 1939 година. Събира войската от психиатриите поради липса на затворници. Следващите които ще отидат да воюват за велика Русия ще бъдат наемани направо от реанимациите. Таварищи русофили нещата за Русия са съвсем зле, радвайте и се докато все още я има.
129
10
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Зиленско отдавна не е в окрайна . Той е в холивуд където го снимат за пропагандата. Днеска тури зеленото поло, утре сложи камуфлажен панталон...като манекенка го такмят
128
4
 
13
 
! Отговори
Въпросче? преди 1 година
Абе нали немаха ракети?
127
3
 
13
 
! Отговори
Пен преди 1 година
Лопатите като заиграят не ми се мисли какво ще става ! :))
126
6
 
20
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 година
Интересно с какво руснаците нанасят ракетни удари,след като по информация на западните експерти ракетите им свършиха още миналата година?! Възможно ли е ударите да са с кирките и лопатите,с които са въоръжени руските войни? Ако е възможно ЦРУ и "Ройтерс"да ни обяснят!
125
10
 
10
 
! Отговори
Предатели вън! преди 1 година
До Олимпий ПановОбстрелват районите с най-много етнически българи,а вие възхвалявате терористичен режим!Долни предатели,това сте вие!
124
12
 
19
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Укри Вие сте врагове, а не Русия!
123
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЪБИТИЯТА С ВОЕННИЯТ КОНЛИКТ В УКРАЙНА ПОКАЗВАТ, ЧЕ КОНФЛИКТА СЕ "БЕЙРУТИЗИРА" И ТАКА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ С НИСЪК ИНТЕНЗИТЕТ И 15 И 150 ГОДИНИ. РАШКИТЕ ЩЕ НАНАСЯТ УДАРИ ПО СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ИНДУСТРИИ НА УКРИТЕ КЪДЕТО И КАКТО СИ ПОЖЕЛАЯТ И ЩЕ ГИ ТОРМОЗЯТ КАТО АЛИГАТОР ЗАХАПАЛ БИВОЛ!!! СЪЩО ТАКА ПОКАЗВА, ЧЕ СВЕТЪТ Е ИЗПРАВЕН ПРЕД ГЛОБАЛНА БЕЙРУТИЗАЦИЯ.
122
8
 
22
 
! Отговори
абе преди 1 година
не се плашете, бе, русия е готова за 50 год. война.....бавно, методично ще си прибере руската у-крайнина!
121
3
 
30
 
! Отговори
обикновен гражданин преди 1 година
Добре че руснацитя нямат ракети и всичко им е свършило. Незнам какво щеше да стане, ако имаха .....
120
10
 
23
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Като "ЗЕЛЬО" не разбира от дума така става. Жалко за невинните жертви. Трябва с него да си разчистят сметките, но той се крие като "*****". Да не говорим, че едва ли е в Украйна.
119
19
 
9
 
! Отговори
руснаците.... преди 1 година
....нещастници!!!
118
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците преди правеа такива удари на всеки 4-5 дни. Сега ги разредиха до един два пъти пък месечно. Нещо и ефективността им рязко паднА :) Лошо, Седларооов, лошоооо :)
117
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали беха свършили ракетите? Били им останали 2-3. Сега изведнъж удри. И тая снимка горе дето пише Архив по нея от къде е? Да не е от земетресението в Турция?
116
7
 
20
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 1 година
Е невярвам те руснаците от кога нямат ракети и ги изчерпаха,какъв е тоя масиран ракетен удар?
115
7
 
8
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
До Байдън Що й е пък на Украйна каквото и да било оръжие?
114
13
 
11
 
! Отговори
Байдън преди 1 година
Трябва да изпратим ядрено оръжие в Украйна за да настъпи вечен мир ! Ние сме ЗА мира ...против войните сме ! Никога не сме палили война !
113
6
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Е , има файда от оръжията пратени от "миротворците" от САЩ и цяла Европа ....Войната затихва....направо си е към края си !