"Леопардите" пристигнаха в Украйна

Киев е получил околo 40 бойни машини на пехотата "Мардер"
Обновена: 27 мар 2023 20:08 | 27 мар 2023 18:52, Нели Христова
352
"Леопардите" пристигнаха в Украйна
Снимка: БГНЕС

Осемнайсетте бойни танка "Леопард 2", обещани от Германия за подпомагане на Украйна във войната ѝ с Русия, са били предадени на украинската граница, съобщи германското списание "Шпигел", като се позова на неназовани източници, предаде Ройтерс.

В материала се допълва, че Украйна е получила и около 40 бойни машини на пехотата "Мардер", предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
10
 
! Отговори
да преди 1 година
явно немците не са си научили урока който започна сталин......сега путин ще го завърши, но тоя път няма да има милост!
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леопард М1 ако бяха добри, модерни танкове, Германия нямаше да ги дарява с лека ръка на на Полша, Чехия, Естония и Словакия. Това са като нашите Руски Т55, които България пидари на Македония. По евтино илиза да ги подариш, от колкото да ги бракуваш.
49
10
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Другари русофили защо отменихте демилитаризацията и денацификацията на Украйна? Да не би Русия да изяде боя?
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Германците обещаха 88? Самодето се оказа, че 50-60 не били сглобени, а още от друтеи имало много дефекти и взеха малко от Потругалия ...
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пратените в Украйна танкове имат малко общо с този на снимката.Германците, а и не само те, се освобождават от "антики", произведени през 60 те години на миналият век.
46
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иво Иво, ще си говорим на есен, но съм сигурен че тогава ще се покриеш като мишка в русофилската си дупка.
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрахме, че са пристигнали. Но много моля да ни съобщите и кога са се превърнали в скрап. Ако ви позволят де :)
44
15
 
7
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
Нормално русофилите да мразят Европа и САЩ - Флоренция, Прага, Париж. Реал Мадрид, Лейкърс, Холивуд, Кубрик, Фелини, Пачино, Никълсън, Пинк Флойд, Стоунс, Бийтълс. Най-доброто здравеопазване и съдебна система. Висока култура на шофиране и пресичане, най-добра култура на опазване на околната среда. Най-добрите ски курорти, Гранд при на Монца и Спа. Ферари, Мерцедес, Ролекс, Долче, Гучи, Армани, Бос, уиски, скоч, бърбън, вино. А какво имат русофилите и русия?! - Скъсани джобове и завистливи очи.
43
2
 
10
 
! Отговори
Стар виц преди 1 година
Ванюша хванал златната рибка.Едно от желанията му било да стане "герой на СССР".В следващия момент се озовал в 1941 г.в окоп пред Москва с две гранати в ръце,а срещу него идвали три немски танка.Настояще-ще видим на Ванюша внук му в Украйна.Дали младежът ще иска да е герой на Русия?А сега сериозно-много е интересно ще се окажат ли прехвалените Леопарди и Абрамси толкова неуязвими(според пропагандата).Но една лястовичка пролет не прави.Така и 18 или дори 180 танка не вярвам да печелят война.
42
17
 
8
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
А българските войници, които онези н1щожества от възраждане и бсп ги говорят от 1 година стигнаха ли вече фронта или туроператора ги пратил на почивка в Тулум, Мексико?! Каже бе, копейки плиткоумни. ХАХАХАХАХАХАЙСХАГАХАХАГАХА
41
3
 
10
 
! Отговори
до 36 до 46 преди 1 година
ХАХАХА абе смеш нали видях как беше изкъртен купола Леопарда и имаше руски войник сниман до него ама много сте ви забавни третополовите.
40
4
 
9
 
! Отговори
До 48. преди 1 година
Споко. Тези танкове няма да отцелеят до лятото.
39
1
 
3
 
! Отговори
АлексСпб преди 1 година
До Абена укро-македонска мова
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леопард марк I , който получи Украйна от Полша, е Немски танк модел 1965 година. Отговарящ на Руския Т62. Спрян е от производство заради проблеми в трнсмисията и охлаждането. Дано да е хладно докато го ползват. Лятото ще е колмар за този двигател. Пррегрява за 20 мин на пълна мощност.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйнците отмениха контраофанзивата ...
36
12
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Куполите хвърчат само на руските танкове защото снарядите се складират в кръг под него. При леопардите те се намират в стърчащата задна половина на купола и вътре в предната лява половина на шасито. Снарядите ги отделя защитна стена и има по-висок шанс екипажа да оцелее при взрив
35
4
 
6
 
! Отговори
Иво преди 1 година
До коментар 40Ми приятелю, те тяхните ракети, отдавна бият по Киев и цяла Украйна. Даже и свръхзвукови Кинжал използваха
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36 - Споре мен си горят стартие танкове и системи, в опти да одобрят огромни бщджети, за да правят нови. Можеше и да слагат модификации, с "протво-дронови", но явно са решили, че е по-добре да умрат малко хора, че послед да има по-голяма печалба ...
33
7
 
18
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
Хомосексуалиста от Слава украиние халюцинира тази смешна бройка на фронт от 1300 км. си е направо за смях. А и знаем съдбата на първите два Луопарда първия му изкъртиха купола, втория беше пленен с немско- полски екипаж. Съдбата и на други ще бъде същата.
32
19
 
15
 
! Отговори
Давай Украйна преди 1 година
Никаква милост към руските окупатори. Само трепане му е майката.