Трета нощна серия руски въздушни удари в Украйна

Москва засилва атаките си срещу съседната държава
Обновена: 3 май 2023 10:45 | 3 май 2023 10:40, Елка Василева
81
Трета нощна серия руски въздушни удари в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е предприела трета нощна серия от нападения срещу Киев в рамките на шест дни, съобщиха киевските власти, цитирани от Ройтерс. Дрон е поразил сграда в района на Днепропетровск, докато Москва засилва атаките си срещу съседната държава.

Още по темата
Командването на ВВС на Украйна съобщи, че силите му са унищожили 21 от 26-те ирански дрона "Шахед", изстреляни от Русия, докато официални представители на Киев заявиха, че системите за противовъздушна отбрана са елиминирали изпратените над града ракети. По първоначални данни няма жертви или разрушения.

"Всички вражески цели бяха идентифицирани и свалени във въздушното пространство около столицата", заяви военната администрация на Киев в Телеграм, уточнявайки, че става дума за първоначални данни.

Сирените за въздушна тревога звучаха тази нощ в продължение на няколко часа в Киев, околния регион и по-голямата част от Източна Украйна. Ситуацията се успокои едва към разсъмване.

Русия засили атаките срещу Украйна преди очакваната украинска контраофанзива. През последната седмица вълни от безпилотни самолети и ракети нанесоха удари срещу Киев и други райони.

Един от дроновете е нанесъл днес удар по административна сграда в Днепър, административния център на Днепропетровска област, съобщи губернаторът на областта Сергей Лисак в Телеграм, като я е подпалил. До сутринта пожарът е бил потушен.

Украинските части за противовъздушна отбрана са свалили седем дрона над региона, добави Лисак.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полета, покрити със загинали никой още не е видял и няма да види. Иначе скоро ще "изтече" информация за още няколкостотин хиляди "жертви", като спорът ще се завърти към въпроса коя страна е претърпяла по-големи "загуби". От друга страна земеделските реколти добре излизат напоследък. Бизнесът си върви.
49
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква полза от тези бомбардировки. Кучешка радост за русоидиотите.
48
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От рускиня съпруга, от руснак войн и от русофил патриот не стават. Найн!
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната може да продължи още поне едно десетилетие, стига ЕС и САЩ да се убедят да продължат да я финасират. Няма проблем. Засега Зеленски и компания върши чудесна работа в това отношение. На някакъв етап може би трябва да сменят лицата, за да са по-убедителни.
46
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснак се поздравява с куршум между очите, русофил - с кирка по главата, русофилка - с лопата през устата.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалили са гащите
44
9
 
4
 
! Отговори
РуZZнак с бутилка преди 1 година
Превзехме ли вече Бахмут товарищи мурззиллки?
43
15
 
5
 
! Отговори
sd преди 1 година
Лошото е че западът не разрешава на украинците да правят същото в ерефията. иначе Украйна има повече дронове. Слава на Украйна!Да се затрие семето на русоидите!
42
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След някоя друга година ще седнат и ще се разберат. Един народ са в крайна сметка. Ще се опомнят. Дано е по-рано, но натиска от ЕС и САЩ е много голям и Зеленски и правителството му нямат много опции за политически маневри на този етап. Ще стане по-натам. Друг път няма.
41
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не бяха избивали съгражданите си в Донбас години наред. Никой не им е виновен на киевските превратаджии. ЕС и САЩ ги насърчаваха в откровените им простотии. Убеждаваха ги за НАТО, въоръжаваха ги, използваха ги. Сами се докараха до това положение. И продължават с реч на омразата срещу Руската федерация. Никой няма да търпи подобни "съседи". Глупавите политики се наказват рано или късно.
40
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам дали осъзнавате, че докато Украйна праща бригада след бригада (вече и от резервите си) да се бият с Вагнер в Бахмут, Русия събра добре окопана 300 хилядна редовна армия в очакване на контранастъплението. Но пак ме се знае нищо. Това ще е последният шанс на Украинците да направят нещо. Ако сгрешат някъде Русия ще ги помете после.
39
5
 
18
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
А тоя с москвичите и ладите вземи се скрий с простотии си, и в Русия карат същите коли като у нас и там почти няма лади и москвичи.
38
6
 
26
 
! Отговори
За сега преди 1 година
Англичаните са номер едно по лъжи. То не беше че Путин е умрял по офицялна медия, то не беше че му свършили патроните, снарядите, хората. А всъщност е точно обратното. Интересен подход..не е ясно само тези лъжи за кого са ...
37
5
 
26
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Голяма пропаганда срещу Русия. За първи път виждам държави да лъжат открито. За да контролират масите. Интересно е когато лъжат се вижда, и разбираш кой-колко "струва".
36
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа не е с Русия и това личи по автомобилите които ползва. В София вече не може да се видят по улиците Москвич или Лада. Всеки е с капиталистически автомобил.
35
4
 
13
 
! Отговори
Бено преди 1 година
До анонимен 34 - светът се променя, вие за рекламите сте се загрижили. И по добре, че няма реклами по руските телевизии, нима ви харесват рекламите по българските телевизии - за дамски превръзки, хапчета за простата и за други простотии?
34
0
 
8
 
! Отговори
До искам преди 1 година
Каквото си си пожелал, да се сбъдне.
33
14
 
8
 
! Отговори
Искам преди 1 година
Искам да карам Лада искам да ми плащат в рубли искам да ям салам кучешка радост искам пак да съм беден
32
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди жалката укроофанзива която ще бъде смачкана Вовата плющи укрите с ракети.Руските сателити показват струпване на укротехника и войски в Запорожието.Там е офанзивата но ще бъде разгромена за 24 часа.След това с укрите ще се случи същото като германците през ВСВ отстъпление назад до полската граница.
31
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32, не, това е стрелба по цивилни на руските фашисти и терористи! Ръчичките им да изсъхнат дано!