Руска масирана ракетна атака срещу украинския град Кривой Рог

Руски дронове са поразили гражданска инфраструктура в Харков
13 юни 2023 08:10, Елка Василева
152
Руска масирана ракетна атака срещу украинския град Кривой Рог
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е извършила тази нощ "масирана ракетна атака" срещу централния украински град Кривой Рог, съобщиха местните власти.

"Има загинали и ранени", заяви в "Телеграм“ Сергий Лисак, губернатор на Днепропетровска област, където се намира Кривой Рог.

Още по темата
Поразени са няколко цивилни постройки в града, включително и пететажна жилищна сграда, съобщи кметът на Кривой Рог Олександър Вилкул.

"Вероятно под развалините има хора", допълни той, без да оповестява подробности.

Лисак публикува снимка на пететажна жилищна сграда, чиито прозорци са разбити и от някои от тях излиза дим.

Към момента Русия не е коментирала съобщенията за ударите.

Както Москва, така  и Киев отричат да атакуват цивилни обекти, отбелязва Ройтерс.

Рано тази сутрин в цяла Украйна се чуваха сирени за въздушно нападение, а представители на украинската армия заявиха, че силите за противовъздушна отбрана са унищожили всички руски ракети, насочени към украинската столица.

Кметът на Харков в заяви в "Телеграм", че руски дронове са поразили гражданска инфраструктура, но засега няма информация за жертви.

Украинският президент Володимир Зеленски снощи изрази недоволството си от резултатите от проверката на всички бомбоубежища в страната, след като трима души загинаха, тъй като не са успели да се доберат до едно от укритията по време на руски въздушен удар срещу Киев, допълва Ройтерс.

В редовното си видеообръщение Зеленски посочи, че е получил обобщени данни за "готовността и неподготвеността" на убежищата от министъра на вътрешните работи Игор Клименко, министъра на стратегическите отрасли на промишлеността  Олександър Камишин и вицепремиера Олександър Кубраков.

"Резултатите са меко казано незадоволителни", каза Зеленски. "До петък ще бъдат подготвени съответните проекторешения … за осигуряването на подходяща защита за нашите хора във всички украински градове", допълни той.

Смъртните случаи от първи юни предизвикаха обществен отзвук и Зеленски обеща да даде остър отговор, който изглежда, че е насочен към кмета на Киев Виталий Кличко, коментира Ройтерс.

Кличко призна, че носи известна отговорност, но посочи, че има и други виновни лица, особено съюзниците на президента, които са били назначени на ръководни общински постове.

На 4 юни Камишин заяви, че първоначалната проверка е установила, че почти половината от бомбоубежищата в Киев са затворени или негодни за използване.
(БТА, Николай Велев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Агонията на Русия продължава с намаляваща интензивност. Започнаха с масирани атаки от 140-150 ракети през октомври за да стигнат до 15 ракети през юни. Очаквайте скорошно освобождение на Мелитопол и Бердянск от руско робство.
66
5
 
15
 
! Отговори
1л А95 = 18 копеек преди 11 месеца
Защо Рублата фалира половината хамерикански банки? М? бухахаха
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
имаше един дребен poм в казармата. веднъж с криене на карти обра няколко души на комар и после каза - е вие всички пари ми взехте. и това се случва сега в Украйна.
64
13
 
3
 
! Отговори
Защо трием преди 11 месеца
Коментари за гибелта на ген майор Сергей Горячов при положение че инфото е във вс бг меди+руски и украински?Рублата е неконвертируема, дано някой заработва срещу левове, че за тойлит пейпър, не си заслужава.
63
4
 
11
 
! Отговори
Дюк Нюкем преди 11 месеца
Слабо им е разузнаването наистина явно на руснаците, но пак ще се оправят. Ако са решили, че на Зеленски ще му пука за родния му град, всъщност като се има предвид ,че е психопат и социопат, най-вероятно родния си град го мрази най-силно още от малък! Колкото за родната държава му пука като цяло!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До НеЧуков:Ами война бе Бате !
61
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе важното е че Украйна е ''победител'' , на книга !Запада предвижда ПРЕГОВОРИ за разделянето на Украйна , като се счита че Украйна е победител .
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зеленият , на турне ли е пак ?
59
3
 
18
 
! Отговори
Калашников преди 11 месеца
Слава на РУСИЯ !!! Бой по урките !
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Рибентроп-***... И в Европа се обмисля БРИКС !Айде на здраве , нито долар , нито евро , и Германия не иска еврото и долара , също и членството в ЕС !Четете бре О-ра , четете !
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ай стига бре , Русия няма ракети , това не са техни !
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Яко хахахахах! Чао ОКРЕЙНА!
55
3
 
10
 
! Отговори
Картошки преди 11 месеца
Берлин планирана масова бомандировка на Москва с перални машини и моноблокове за да всее безредица сред руската армия.
54
1
 
10
 
! Отговори
бай Пешо преди 11 месеца
да де, ама по всичко личи, че самите укронацисти са обстрелвали Кривия Рог. Как и защо ли? - Те да обяснят
53
17
 
3
 
! Отговори
Крундел преди 11 месеца
за три дни превзеха колко няколко бахмута, която розовата армия превзимаше 10 месеца и още не е превзела на 100%, а реално правят само пробни атаки да видят къде могилизираните са оставени без артилерийска поддръжка за да ги прегазят.А американците са "гадняри" и не позволяват да се използва тяхно оръжие срещу рф, не защото ги е страх, като си мислите русор0бчетата, ами защото искат рф да изгуби бавно и да се срине като сесесере-то навремето.Но с подобни терористични атаки и това е до време.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Постно... Постно...... Зелен въздух в статията....
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руснаците нямат ракети от миналия Март. Това са украински!
50
2
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 11 месеца
До Брей В тази войнаА и по некой друг обор също ,сумати крави и прасета изтрепаха с тия ракети дето всичките им ги свалят украинците
49
2
 
10
 
! Отговори
Кукундел преди 11 месеца
До Крундел Тъйтъйтъй, добре, че са американците да ги озаптяват..иначе, току -виж превзели още едно село.
48
14
 
3
 
! Отговори
Крундел преди 11 месеца
тероризъм на държавно ниво, но за сега терористите от рф ги спасява само това, че американците още задържат украинците да не отговорят със същото, но и това е до време.