Моди призова Путин за разрешаване на конфликта в Украйна

Руският президент го информирал за ситуацията в Русия
1 юли 2023 00:25, Стела Стоянова
70
Моди призова Путин за разрешаване на конфликта в Украйна
Снимка БГНЕС

Индийският министър-председател Нарендра Моди повтори призива на страната си за диалог и дипломация за разрешаване на войната в Украйна в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, предаде АФП.

Тази година Индия е ротационен председател на Шанхайската организация за сътрудничество, а Русия и Индия са членове на междуправителствения орган с осем държави, който ще проведе среща на върха следващата седмица.

Президентът Путин и Моди обсъдиха ситуацията в Украйна и индийският лидер "отново призова за диалог и дипломация", се казва в изявление на индийското правителство, пише БГНЕС.

Индия отказа да осъди нахлуването на Русия в Украйна, но на срещата на върха на Г-7 миналия месец Моди заяви, че ще направи "каквото можем", за да сложи край на конфликта.

Още по темата

Без да отправя директни критики към дългогодишния съюзник на Индия и неин най-голям доставчик на оръжия, Моди по-рано каза на Путин, че сега "не е време за война".

След като Съединените щати, западноевропейските държави и други страни забраниха продажбите на руски петрол, Индия се превърна в основен вносител на суровината.

Путин е информирал Моди "за последните събития в Русия", се казва в изявлението, без да се посочват подробности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Путинвойната с Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Лавров каза преди 10 месеца
"Относно позицията на президента на САЩ Джо Байдън и неговото правителство. Те нито веднъж не предложиха да се търси мирно решение, а направиха критични коментари, когато имаше инициативи на страните от Глобалния Юг, когато бе оповестена инициативата на африканските страни и инициативата на бразилския президент Луиз Инасио Лула да Силва"
54
3
 
12
 
! Отговори
Путин преди 10 месеца
се противопостави на западния финансов и банкерски елит, на банкерите и финанстите в Англия, Франция и САЩ, на масоните и глобалистите.....................това те никога няма да му простят!!!
53
7
 
12
 
! Отговори
Още преди 10 месеца
Маргатер Тачър беше казала преди години.................(перифразирам)следното:"Не можем да позволим Русия да има толкова територии и ресурси"(разбирай нефт, газ, злато и т.н.)............................но дъртата вещица пукна , з ащастие на нормалните хора по света и вече се пържи в ада...............тая мръс***ница гадна, подла и долна............една от политиците,най-вредни елементи.............заради нея колко хора умряха!!!!
52
8
 
10
 
! Отговори
Индия преди 10 месеца
е шестата велика сила за мен...................след САЩ, Великобритания, Франция, Русия и Китай................светът вече не е еднополюсен.................Путин им го каза това на западните лицемери още преди години.................но те са алчни да крадат нефт, злато, диаманти, благородни метали и т.н................затова искат да разпаднат Русия......................................но скоро ще ядат яко шамарите!!!!
51
6
 
12
 
! Отговори
До Абе рушки идиоти преди 10 месеца
САЩ е една фалирала държава..............така е.............имат трилиони дълг към останалия свят...........де факто живеят на кредит...................но имат една печетница на долари(федерален резерв) и едни еврейски мошеници на Уолстрийт.............но скоро палачинката ще се обърне!!!
50
3
 
7
 
! Отговори
Да, бе преди 10 месеца
Една рубла = две стотинки.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Двама братя си чукат инатите глави повече от две години, дори и някакьвси си Моди им го казва чесе излагат пред целия свят!
48
10
 
9
 
! Отговори
Настрадин Ходжа преди 10 месеца
САЩ фалира отдавна, събарянето на кулите близнаци и войната в Афганистан бяха отчаяни опити да избегнат последствията.Международната финансова система им позволява да се крепят, като завличат други държави, като Мексико, Канада, Великобритания и ЕС.
47
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин вкара Русия в такъв капан,какъвто не е била в съществуването си. Цяло чудо е при разгрома си ако не се разпадне.
46
3
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 10 месеца
По вашата логика В Монако имат супер висок БВП на глава. Те са най-голямата супер сила и всички тях слушат! А стига бе!!!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ердогони и Моди, да си приберат потурчилите си ромоди.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо са фашисти? Защото не искат да отстъпват териториите си? Бреее ми то всяка страна фашист тогава! парашистан най-големия.
43
13
 
15
 
! Отговори
аха преди 10 месеца
Украйна да отстъпва територии и тогава-край на войната..............иначе ще има още бой по фашистите и бандеровците от Киев!!
42
14
 
12
 
! Отговори
Гадното Джудже Пу преди 10 месеца
А къде е онова Гадно кремълско Джудже питам аз. В бункера ли е . В кой бункер, то има много бункери за криене в подмосковията. . Или гадното джудже е избегало в Беларус при Лукавия....Къде е Гадното Джудже Пу?
41
11
 
13
 
! Отговори
Хитър Петър преди 10 месеца
Хората които смятат, че САЩ ще фалира заради някакви ***(брикс) изобщо не са на ясно от къде идва всичко в тоя свят! Китай били втората икономика в света, това е вярно почти колкото и това, че рф е втората армия в света! Като брутен продукт Китай е сила да, но на човек от населението което е истинския показател ще се изненадата на кое място е Китай! За армията на рф се оказа пък, че са втората армия в Русия след вагнер
40
5
 
7
 
! Отговори
Путин преди 10 месеца
Иска запазване на откраднатите с бой чужди територии от Грузия и Украйна
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моди да си прибере модитата от България, че много станаа! Индия ще ни превземе отвътре!
38
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин със все по евтин вид! Не трябва да се водят преговори, да си изявява претенцийте за чужда земя! Няма да стане!
37
8
 
9
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
"Контраофанзивата" ще остане известна като Голяма дупаница ,щото такова дупене на укропитеци друг път не е падало.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хубав ден!