Зеленски предупреди за руски провокации в Запорожката АЕЦ

Имало предмети, подобни на експлозиви, на покрива на енергоблоковете
5 юли 2023 07:50, Елка Василева
61
Зеленски предупреди за руски провокации в Запорожката АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е предупредил френския си колега Еманюел Макрон за опитите на Москва да организира "опасни провокации" в Запорожката АЕЦ, която от една година е окупирана от руски войски, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Предупредих колегата си, че окупационните войски подготвят опасни провокации в Запорожката (ядрена централа)", написа Зеленски в Туитър за телефонния си разговор с Макрон.

"Договорихме се да държим ситуацията под максимален контрол заедно с МААЕ", каза още украинският президент.

Вчера Украйна и Русия си разменяха взаимни обвинения в заговор да атакуват централата, най-голямото ядрено съоръжение в Европа.

ТАСС информира, че украинският президент Володимир Зеленски е заявил, че Русия уж е поставила предмети, "подобни на експлозиви", на покрива на енергоблоковете на Запорожката АЕЦ.

По-рано Ренат Карчаа, съветник на генералния директор на “Росенергоатом”, заяви, че украинските въоръжени сили са планирали нападение срещу Запорожката АЕЦ през нощта на 5 юли.

Във видеосъобщение, публикувано в канала му в Телеграм, Зеленски, позовавайки се на разузнавателни данни, посочи, че Русия иска или да "симулира удар по централата", или има "друг сценарий".
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
15
 
! Отговори
L. преди 10 месеца
... и паралелно с това спря тока на АЕЦ-а, което е ключов фактор относно сигурността на централата. Добре, че руснаците предвидливо спряха реакторите. Всъщност, откакто разбраха, че шмъркалчо е един селски хулиган в политиката, го предвиждат прекрасно.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За северен поток излъга. За ракетите в Полша излъга.... Наркоманчето готви авария да скрие провала от великата офанзива!!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само Окрайна има интерес да се взриви Запорожката АЕЦ тя е в Руски ръце и няма обяснение Руснаците да я взривят. По заинтересовани са Укртопите да изместят фокуса от военните действия където Руските сили направо ги попиляват. Тези нещастници трябва да се спрат преди да са предизвикали радиационна авария. Лошото, е че сащ ще помогне на Окрайна да взривят АЕЦ-а като им дадат ракети с по голям обсег.
2
0
 
30
 
! Отговори
Хора преди 10 месеца
Това лице е опасно за света,той е готов да предизвика атомна катастрофа за да оцелее.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има нужда от бело Зеленски, изглежда ми в абсистенция наркоманчето :))) мейби затова ще ходи на тъмно в БГ, да опита стоката на Брендо :)))