Зеленски: Сега имаме основа за сигурност, както никога досега

Премахнати са съмненията дали Украйна ще бъде в НАТО, ще бъде
13 юли 2023 08:30, Елка Василева
109
Зеленски: Сега имаме основа за сигурност, както никога досега
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че срещата на върха на НАТО е осигурила на Украйна невиждана досега основа за сигурност и е поставила неговата страна на пътя към членство в алианса, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Това е много важно. За пръв път, откакто сме независими, ние създадохме основа за сигурност за Украйна по пътя й към НАТО", заяви Зеленски в нощното си видеообръщение.

"Това са конкретни гаранции за сигурност, потвърдени от седемте най-големи демокрации в света. Никога досега не сме имали такава база за сигурност и то на нивото на Г-7".

Зеленски потвърди изявленията, които направи на срещата на върха в Литва, че "сме премахнали всякакви съмнения или неясноти относно това дали Украйна ще бъде в НАТО. Тя ще бъде."
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
- Татко ще ми купи колело - друг път...
69
2
 
9
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
Единствената роля, която е отредена на укрите е да се бият с Русия, за да защитават интересите на САЩ. В този ред на мисли, за САЩ няма значение колко украинци ще бъдат убити, целта е отслабване на Русия. А целта, оправдава средствата, а когато не загиват американци е доста по приемлива. А този на снимката е престъпник спрямо собствената си страна и народ, защото ги затрива, за да угоди на господарите си. Спечели изборите като обеща да спре войната в Донбас, а какво направи?
68
1
 
5
 
! Отговори
мадааа преди 10 месеца
първо си поделете Украйна с Русия ....после влизайте в нато с остатъка от ъкрайна ...ако и това ви се разреши !Мечката като захапе нещо никога не го пуска ...вижте Абхазия ...Осетия ...Курилите ...няма я вече Ъкир.айна...няма я ..
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
защо питам не напишете цензурните слова на зеленият против нато че неги приеха защо криете обидните думи на зеленски че англичаните му казаха неблагодарник генсекретар каза на зеления че е неблагодарник европа си испразни хамбарите заради зеления
66
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Притеснявам се от вълна от мигранти от *** в Бългерийъ след края на войната От тия просяци ще ни рухне социалната система.Аби Динков нема ли да конфискувате руския шпионски център Радуга в Камчия.!?
65
0
 
8
 
! Отговори
Когато този цирк преди 10 месеца
приключи, ще бъде доста забавно да се гледат изказванията на Зеленски със задна дата. Вероятно ютюб ще се напълни с монтажи, какво е казал и какво е станало. Все някой ще се заиграе и да спретне статистика на сбъднали се прогнози от натовци. Голям смях ще е. Жалко обаче, че пак ще е за наша сметка, защото пак не виждаме на къде духа вятъра и кои ще са силните в утрешния ден. Не умеем да си подбираме съюзниците и туй то.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До БЛАГОДАРИМ ТИ ... по скоро е разширил задния двор на нато...
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Аа товариш, - Кой и кога е говорил за геноцид? Нема такова нещо! Денацификация и демилитаризация - да! Първом Русия си поиска възглавницата наречена Украина обратно. Но некои се помислиха за велики и отказаха да им я дадат. После дойде СВО, за да стане онова което иска Русия. Простичко е ))))
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
сега остана само въпроса дали ще има изобщо окрайна, която да влиза в нато..
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Също като с Третия райх. Всички западни страни го подкрепят, защото искат немците да разсипят СССР. Но в един момент Хитлер придобива самостоятелност на база промишлеността в Германия и вече няма кой да го спре да прави, което си е намислил (освен руснаците). Със Зеления райх е почти същото - разликата е, че не му дават да развива собствена промишленост и собствено производство (на оръжия). Ерго: Зеления райх ще пропадне по волята на западняците, които сега го подкрепят или въпреки тяхната воля
60
9
 
1
 
! Отговори
ДО 59 преди 10 месеца
АБЕ НЕ ЗНАМ КЛОУНЪТ ДАЛИ Е НАПРАВИЛ ПУТИН ЗА СМЯХ, НО НАПРАВО ЗАБИ ФТМАКА В ЗЕМЯТА! ГОЛЕМ КЕФ МИ БЕШЕ ДА ГО ГЛЕДАМ КАК СЕ ГЪРЧИ, ЧАК ИЗГОНИ ЖУРНАЛИСТИТЕ В БЕЗСИЛИЕТО СИ! ТЕ СА ТАКА ДИКТАТОРИТЕ- ИСКАТ САМО ПОСЛУШНИ ЖУРНАЛИСТИ! ПРЕД ДРУГИТЕ СА ГОЛИ ОХЛЮВИ!
59
1
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 10 месеца
Запада затъва все по-дълбоко в тинята на своята безпомощност. Складовете за боеприпаси са почти празни,а западният ВКС няма капацитета едновременно да произвежда достътчно за попълване запасите и за захранване на Украйна. За това трябват инвестиции, а те сенуждаят от държавни гаранции. Правителствата немогат да дадат такива защото нямат пари. Или трябва да взематнови заеми или да режат социални разходи от бюджетите ! И двата варианта са пагубни!
58
5
 
1
 
! Отговори
Аа товариш, преди 10 месеца
значи признаваш,ч е целта на Пу тю е дапревземе УкраЙНА, А НЕ НЕКВИ ТАМ ОПЕРАЦИИ, ГЕНОЦИД, ДЕНАЦИФИКАЦИЯ И ПР. ГЛУПОСТИ?
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеле, я кАжи как те отсвири британският военен министър, та да се изкефим още малко :)
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще бъде след края на конфликта с Русия, т.е. когато Украина бъде унищожена, или с други думи казано: няма да бъде ))))
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега имате основа дъно. Изкопахте до дъното от просене.
54
0
 
10
 
! Отговори
В горна статия: преди 10 месеца
Уолъс каза, че Украйна има навика да се отнася към съюзниците, включително Великобритания, като към склад на Амазон с поръчки за оръжие и не винаги правят опит да спечелят по-скептични политици в Конгреса на САЩ и други страни.
53
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Войната за Киев приключи на третият ден . Получи се нареждане от ХЕГЕМОНА - влезите ли в Киев влизаме с всимки възможни средства .Баба Меца поръмжа , поръмжа и се изниза . Толкова за " руската мощ" и "американската слабост" .
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 62 Мааааалоумник, Путин е влязъл в Украйна защото иска територии или ресурси??? Муахаххахаахахахаха...няма по-тъпииии индивиди от вас краварите. Заклевам се!
51
7
 
2
 
! Отговори
БЛАГОДАРИМ ТИ преди 10 месеца
Путин за, че толкова бързо разшири НАТО....