Румъния все пак потвърди: Части от руски дрон са паднали на територията ни

По-рано страната отрече за подобен инцидент
6 сеп 2023 16:44, Нели Христова
137
Румъния все пак потвърди: Части от руски дрон са паднали на територията ни
Снимка: Twitter

Румънският министър на отбраната Андле Тълвар потвърди, че части от руски дрон са паднали на територията на Румъния, съобщава БТА.

"Видяхме, че в един много кратък интервал от време имаше серия атаки, които Русия извърши срещу украински пристанищни съоръжения и складове, поради което смятам, че е важно да засилим бдителността. Ще имаме повече наблюдателни пунктове, повече патрули. Покрихме една много голяма зона, включително зоната, за която имаше дискусии в публичното пространство, и потвърждавам, че в тази зона бяха открити части, които може да са от дрон", посочи Тълвар пред "Антена 3".

Частите са били открити в района на населеното място Плауру в окръг Тулча, след като в последните дни Русия извърши няколко нападения срещу украинските пристанище Измаил и Рени, намиращи се близо до границата с Румъния.

Елементи, които може да са части от дрон, са открити в Делатата на река Дунав, а произходът им ще бъде разследван, съобщи говорителят на министерството на отбраната Константин Спъну, цитиран от "Аджерпрес".

Той каза, че министърът на отбраната Анджел Тълвар, началникът на генералния щаб Даниел Петреску и началникът на щаба на Военновъздушните сили Виорел Пана са заминали за мястото.

Според Спъну през изминалата нощ екипи на министерството на отбраната са открили елементи, които може да са части от дрон, но предстои да се извърши разследване, за да се установи произхода им. Той подчерта, че засега не може да се направи причинно-следствена връзка между тези отломки и предходните атаки срещу украински цели на границата с Румъния.

"Хотнюз" напомня, че ден по-рано румънският президент Клаус Йоханис заяви, че "нито един дрон или друга част от някакво устройство" не е достигнала територията на Румъния след руските атаки срещу украински пристанища на река Дунав.

В понеделник украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба обаче обяви, че Украйна притежава фотографски доказателства, че руски дронове са достигнали територията на Румъния по време на атака срещу инфраструктурата на украинско пристанище на река Дунав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 66 А ти като си удачник да блъскаш за 1500 лева на месец си си краварофил ли? Знам! Да ти са честити!
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
вече се появиха първите видеа с потрошени чалънджари а тук ми пишат за някакви парета от дрончета
60
1
 
5
 
! Отговори
уточнение преди 8 месеца
До Анонимен п63-Драги ми безполовий Евроценте ,45 години окупация има само в кухата ти лейка.Само там.Хвани се на работа ,иначе ще чакаш обезщетение и от любимите ти кравари за последните 34 години.Ще чакаш ,ще пишеш и накрая ...ще плачеш.
59
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 60, защо ли всички неудачници които познавам са все фенове на Расиата?!? Колкото на по-ниска заплата работи, толкова по-голям фен е на Расиа! А че е без жена и деца е класика! Видиш ли такъв, значи на 99% е русофил!
58
0
 
4
 
! Отговори
Чичи преди 8 месеца
До 37#Те румънците и "да не си правят пас",смяташ ли че така лекомислено НАТО ще отговори? Тези неща са изследват изключително задълбочено. Само при доказан умисъл за нападение срещу Румъния, може да се активира чл.5 от договора, при това след последващи задълбочени анализи на ръководството на НАТО. Такива паднали алабализми, дори румънците да се опитат да представят като нападение; то разследването ще ги опровергае. А румънците трябва да са луди, за да правят подобни постановки.
57
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До уточнение, копейко, аз ти говоря за конкретния случай, ти ми филосовстваш все едно си в кръчмата! А руските бандити какви обезщетения ни платиха за 45 годишната окупация???
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има ли логика Русия да праща дронове по посока Румъния, или украинците са пратили крива ракета по посока Русия? Или географските посоки вече са ви съвсем сбъркани.
55
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жалкото мамалигарче в крайна сметка го натиснаха от НАТО да каже тази глупост.
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как е неудачници, бистрите ли световната политика ахахаха не я ли победихте вече тая "слаба" Русия бе ахахахаха
53
3
 
4
 
! Отговори
уточнение преди 8 месеца
До Анонимен п.54-Какви обезщетения викаш са ни платили новите ни господари от ФАЩ, за онези 4000 жертви от ВСВ?А за съсипаната природа около Чипровци ,където крадат златото ни и ни оставят радиоактивни руини?А за пустинята около Мариците?За онези 3 милиарда уж за летящи катафалки Ф-16 ,дори не питам...И сега нови 3 милиарда за ръждиви краварски БТР ,щото Тагаренко им ги обещал...
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ГНЕВЕН, твоята Расиа се спомина бе б(ок)лук! А и за никаква война не се готвят - те видяха че на(ср)аха с една много по-малка и слаба Украйна, само пълен ид(и)от може да си мисля че ще дръзнат да провокират НАТО!
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То цяла ракета падна в Горна Баня когато САЩ бомби Сърбия,но не " обявихме" война на САЩ нали? Щом няма жертви,значи нищо не е станало!-:)
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Части от руска бракма, демек украинското ПВО, което след доставките от Запада е едно от най-добрите в света, я е свалило без проблем
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 42, само че американците изплатиха обезщетения за тази къща в Горна Баня, и дори собствениците вдингнаха далеч по-хубава след това
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Димчо Дебелия, щото на тебе тъй ти се приискало ли бе копейко? Много му пука някой какво му се иска на един пълен неудачник! Ти и за приятелка мечтаеш цял живот, ама редуваш там Левслава и Деснислава! ХАХАХАХАХА
47
7
 
5
 
! Отговори
Спиро преди 8 месеца
Крайно време е нато да нападне рашистан и да свършва с рашките
46
6
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
искаите преговори и мир стига с това оръжие и санкции
45
9
 
11
 
! Отговори
Димчо Дебелия преди 8 месеца
Окрайна си заминава, скоро няма да има излаз на Дунав и на Черно море.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На холхоите много им се иска Русия да порази територия на страна член на НАТО. Така бе и с ракетата паднала в Полша и убила двама фермери. Веднага Украинската пропаганда нададе вой. Но като се разбра, че ракетата всъщност е Украинска и всичко рязко утихна и се заемете под килима. Същото бе преди години, когато ВСУ радосно се похвали, че са свалили Руски военен самолет. Но като се разбра, че всъщност е било пътнически Малайзийски боинг, веднага скриха постовете и казаха Руснаците бяха!
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И кога Румъния обявява война на Русия?