Зеленски отрече Украйна да е "в задънена улица"

Мина време и хората са уморени, признава той
4 ное 2023 17:30, Нели Христова
72
Зеленски отрече Украйна да е "в задънена улица"
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски отрече в събота, че войната на Украйна с Русия е стигнала до „задънена улица“, отхвърляйки предположенията, че западните лидери лобират за мирни преговори. Разтегнатата фронтова линия между двете враждуващи страни почти не се премести за почти година, а високопоставен украински служител предупреди тази седмица, че конфликтът е в задънена улица. „Мина време, хората са уморени... Но това не е задънена улица“, каза Зеленски на пресконференция в Киев с шефа на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Украинският лидер също така отхвърли идеята, че западните страни оказват натиск върху него да започне преговори с Русия, на фона на съобщенията, че служители на САЩ и ЕС са говорили с Киев как да се стигне до такива преговори. „Никой от нашите партньори не ни притиска да седнем с Русия, да говорим с нея и да й дадем нещо“, каза той.

Тъй като войната е вече в 20-ия си месец и Украйна се бори да спечели позиции в своята контраофанзива, Зеленски редовно се среща със западни лидери в опит да преодолее умората от конфликта. Зеленски каза, че войната между Израел и Хамас също е отвлякла вниманието от Украйна и това е "целта на Русия". „Разбира се, ясно е, че войната в Близкия изток, този конфликт, премести фокуса“, каза Зеленски. „Вече бяхме в много трудни ситуации, когато почти нямаше фокус върху Украйна“, каза той, но добави: „Абсолютно съм сигурен, че ще преодолеем това предизвикателство“.

Поддръжниците на Украйна, включително САЩ, твърдят, че са готови да подкрепят Киев с военна и финансова подкрепа толкова дълго, колкото е необходимо, за да победят Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
20
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
Добре че има чужди медии за да научаваме за катастрофалното състояние на ВСУ у нас се публикуват само лъжи и пропаганда.
30
1
 
20
 
! Отговори
Км преди 6 месеца
Въпрос към знаещите:Кога цъфтят налъмите????
29
1
 
20
 
! Отговори
Д-р Спасов преди 6 месеца
Тази контраофанзива в стаята ли е сега с нас?
28
2
 
26
 
! Отговори
Нане преди 6 месеца
Както винаги в историята, руснаците изпляскаха яко укрите и сега е въпрос нс време за мирните преговори след денацификацията... ===))) зелю шмръклюто да си търси нова родина... Може би запасняк в израиля...
27
1
 
18
 
! Отговори
Зелkaнски преди 6 месеца
отрече десетките милиарди$ за Украйна и бункера да им стигат и призова русофоборците да се бръкнат дълбоко и да кихнат а не само да цъкат за копейки
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А ЗА НАЙ МАЩАБНАТА АТАКА СЪС ДРОНОВЕ НА РУСНАЦИТЕ НИТО ДУМА А! - ПРЕДИ НЯКОЛКО ЧАСА НА ПОЛОВИН УКРИЯ Е ИЗМЕТЕНА ИНФРАСТРУКТУРАТА.
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе бе тези двамата що не вземат да се земат, хем ше си говорят под завивките за победи и кока а Европа ще миряса
24
18
 
2
 
! Отговори
блицкриг преди 6 месеца
ВСУ десантираха на левия бряг на Днепър - на две места, а там няма укрепена линия.
23
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще го задъни на Путин!
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна не е в задънена улица в шаха има едно понятие цунг цванг - имаш право на ход но каквото и да направиш води до фатален изход
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще се събудим рано една сутрин, още преди изгрев, но ще видим, че слънцето вече е изгряло. Ядреното слънце! Секунди по-късно ще ни помете вълната! В последния си миг живот ще съжалим че сме дръзнали да застанем срещу майката! МАЙКА РУСИЯ!
20
1
 
17
 
! Отговори
Отчаяни са преди 6 месеца
Украйна разпраща призовки на десетки хиляди Украинци избягали от конфликта и почиващи си по СПАтата и курортите в Западна Европа. Такива ги арестуват и по бързата процедура ги екстрадират обратно към родината им където след 1 седмица обучение ги хвърлят на фронта да гинат в името на това върхушката в Кремъл да продължи още седмица още две да усвоява военните помощи на ФАЩ и компания. В Ирландия например се знае за поне няколко такива случая.
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имам лични наблюдения,с т.н.бежанци.Настаниха ги в почивна база-спонсорисе отзоваха,с пари,с продукти(купуваха им и дамските хигиенни материали).Повечето бяха с джипове,нозапочнаха да мъкнат продуктите по стаите,да се презапасяват.Някой отиваха с колите си в областният град,но никого не взимат друг.Ние давахме дежурства на рецепцията в свободното си време,те започнаха да се отнасят с нас,като с прислуга.НИКОй,ама никой,не може да ме убеди,че заслужават приятелско отношение.Оправдавам Путин....
18
1
 
33
 
! Отговори
Наглото Джудже Зе преди 6 месеца
отрича ли отрича но резултатите са налице. 10 милиона украинци избраха да живеят като руснаци. Други 3 милиона отидоха да живеят в Русия. Други 10 милиона избягаха в ЕС. Половин милион умряха на бойното поле. 2 милиона инвалиди.
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аристович за това каза че прави грешките на хитлер . Да ви припомня ли кой е Аристович
16
0
 
22
 
! Отговори
Падат с хиляди Укри преди 6 месеца
Войниците от 47-а механизирана бригада "Магура" на ВСУ, които напреднаха по време на настъплението преди няколко седмици до покрайнините на Вербовое са попаднали в "огнен чувал" между Работино и Вербовое и в голяма си част са били унищожени от оръдия и реактивна артилерия, както и от тежки огнехвъргачни системи на противника. За няколко часа са унищожени 3 хиляди украински войници.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вече втора година украинската армия (или това което е останало от нея) воюва по методите които са учили техните Сирски и Залужни някога в съветските военни академии - напред, в атака, на всяка цена, с цената на каквито и да е жертви. Това са най-лошите практики от ВСВ, сега сме 21 век, руската армия вече не воюва така. Руската армия вече отдавна знае, че не трябва така, тези хора трябва да се върнат от фронта, трябва да раждат деца, да строият икономиката на Русия.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
бавно и спокойно Крайната земя ще се върне отново в пределите на Руската империя където е била от векове...ако не вярвате, питайте стратега путин! янките няма да се облажат от природните богатства на тая земя, братушките не дават!
13
0
 
20
 
! Отговори
Каква задънена улица преди 6 месеца
Има още 60 милиарда за усвояване. Толкова много оръжия за препродаване на черния пазар. Всичко е шест! Наши така е Зеленка? БЕлото е първо качество колумбийско! Носът ти все напудрен.
12
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Преди няколко месеца имаше един момент, в който наистина украинците бяха засипани със западно оръжие, а Русия беше изчерпила голямо количество от запасите си и беше в период на преминаване към военновременно производство. Сега обаче нещата се обърнаха. Киев похаби западната техника, а руската страна вече мина на такова производство, което изцяло обезпечава фронта. И резултатите постепенно започват да се виждат. Украйна спря да напредва ,а Русия започна. За Украйна обратното броене започна ...