Русия настъпва, Европа и САЩ пасуват, а Зеленски се бори с главнокомандващия си

Според западни служители ситуацията на фронта става все по-ужасна
Обновена: 31 яну 2024 15:50 | 31 яну 2024 15:20, Петър Бойчев
526
Русия настъпва, Европа и САЩ пасуват, а Зеленски се бори с главнокомандващия си
Снимка БГНЕС

Украйна е изправена пред недостиг на артилерийски снаряди и противовъздушни ракети, за да защити градовете си от руски атаки, а жизненоважната помощ от Европа и Съединените щати е затънала в процеса на одобрение. Докато Киев преминава в отбрана, президентът Володимир Зеленски се бори със своя главнокомандващ за военната стратегия, прави анализ на ситуацията Bloomberg.

Според хора, информирани за проблемите, Зеленски се опитва и не успява да отстрани генерал Валери Залужни. Той търси по-смел подход към конфликта след неуспешната контраофанзива миналата година и изглежда противоречи на по-консервативния възглед на своя генерал.

Публично представителите на Украйна заявяват, че ще продължат да се бият с руските сили, дори ако техните съюзници не ги подкрепят. Но според западни служители ситуацията на фронта става все по-ужасна: войските на Киев изпитват затруднения да удържат силите на Москва.

Последните вълни от руски ракетни удари удариха цели в Киев и други градове, тъй като украинските системи за противовъздушна отбрана, които разчитат до голяма степен на скъпи прехващачи, предоставени от съюзниците, не успяха да унищожат толкова много входящи снаряди, казва европейски дипломат.

Напоследък боевете се превърнаха в окопна война с използването на дронове, оставяйки малък шанс на всяка страна да изненада другата. Но за да поддържа "активна отбрана“, както сега се нарича подходът, Украйна се нуждае от постоянни доставки на артилерийски снаряди и други боеприпаси, които нейните съюзници засега се затрудняват да осигурят.

Дипломатите казват, че европейските съюзници няма да достигнат 1 милион снаряда, които обещаха да доставят до 1 март, и ще осигурят на Киев само около 600 000 до тази дата на фона на постоянните забавяния на производството и опасенията за намаляващите запаси. Междувременно, ако украинските войски нямат снарядите, за да поддържат натиска, Русия ще може да продължи да обстрелва с артилерия, докато нейната пехота атакува украинските позиции, в който момент нещата може да вземат неприятен обрат за Киев.

Вижте целият подробен анализ тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 394 Абе крепостен, немаш ли си руски сайтове където да ръсиш путинофиска пропаганда,тук не те щем.
383
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
48 страни ,от които 10те най-развити икономики в света поддържат урките и не могат да произведат за една година 1милион артилерийски снаряди ...да се смееш ли или да плачеш,и са тръгнали да се бият с руснаците,Ами те само Северна Корея доставиха на руснаците за 6 месеца 4,5 милиона снаряда....без коментар...
382
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мамино детенце
381
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Командир 118-й бригады территориальной обороны Украины Анатолий Стуженко заявил, что мужчинам при попытке уклониться от мобилизации нужно простреливать колено
380
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски в интервю пред немската телевизия предложи западните страни да спрат да плащат на украинските мигранти и да прехвърлят тези пари в Киев.
379
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Макрон призовава ЕС да се "придържа към украинците в дългосрочен план", ако САЩ намалят финансирането: "Ние, европейците, положихме около половината усилия... Трябва да се организираме и да продължим да подкрепяме украинския народ икономически и финансово".
378
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
това са фейк нюз, просто искат да изкрънкат още кинти, русия с една Авдеевка неможе да се справи пък тръгнали да се оплакват. Те немогат да мръднат от търбата
377
1
 
17
 
! Отговори
Този на снимката преди 3 месеца
и онзи падащия дъртанян са виновни за погиването на толкова народ и съсипването на една не малка д-ва.
376
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Края няма да е неприятен, питайте украинския народ той вече иска спиране на огъня и запазване на животи даже и с цената на неутралитет и сбогуване на територия.
375
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой да прибере зеления и ситуацията ще се успокои.
374
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фон дер Лаиен е инфантилна параноичка
373
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен. Газа не е държава е кошер на терористи, Хусите не са Йемен , а са също терористи. Сирия само да питам с кого воюва в момента ? Там нали уж руснаците победиха още преди 3 години
372
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сирия, Газа, Йемен и други също са изправени пред недостиг на артилерийски снаряди и противовъздушни ракети, за да защитят градовете си, ама на тях никой не помага..
371
7
 
2
 
! Отговори
До МАРИЯ преди 3 месеца
Готина историйка. Бая метил си изпила за да си я измислиш.
370
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 375Е никой пък не им е пречил да се изпрати или просто са нямали излишна техника ,както стана със американските танкове не ставали за Украйна щото бронята им била секретна после не били лицемери.А май зелето си е въобразил,че към Украйна ще потекат реки от оръжия и кинти
369
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия и Белорусия няма да приемат депортирани украинци от ЕС. Това казаха по руската телевизия. Имат избор, или да се върнат в Украйна и да свалят режима, или да станат на пушечно месо на фронта - това е техен избор.
368
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези които са в ЕС и не се върнат след като получат електронна призовка, им се отнема правото на консулски услуги, а без консулски услуги не могат да си продължат престоя.
367
7
 
23
 
! Отговори
МАРИЯ преди 3 месеца
Мобилизират всичко живо. Даже изпращат призовки и тормозят роднини на Украинци с Руско самосъзнание от които има доста в България. Имам познати Украинци от Запорожието, бежанци в България и ги плашат че ако не се върнат да се бият за Украйна ще ги обявят за издирване в Европол и Интерпол.Хората ги е страх защото България е способна да ги екстрадира. Ще бягат в Крим през Турция !
366
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 373Е не е ли така пишат за Хага и разни други глупости това на нормален човек ли ти прилича или като го обориш щото няма кво да каже и почва да бълва простотии от злоба
365
20
 
10
 
! Отговори
Qwerty преди 3 месеца
До всички бедни koneuku,твърдящи че Русия се бие срещу 40 държави! Имам няколко въпроса:Общо колко тежка техника има изпратена в Украйна от тия държави? Колко самолети и бойни кораби? Бих се съгласил с вас,ако в Украйна имаше няколко хиляди западни танка,няколко хиляди самолети,няколко стотин кораба е Черно море. Изпраща се основно снаряди и муниции,малка танка и противовъздушна отбрана! ТОВА Е! Набийте си ги в заоблените мозъци! Опорката да оправдавате с това резила на Русия падна!