Руски удар по Харков уби двама и рани седем души

Висока жилищна сграда е повредена, а магазин е пламнал
6 апр 2024 07:47, Елка Василева
47
Руски удар по Харков уби двама и рани седем души
Снимка: архив, БГНЕС

Нов руски удар срещу Харков, вторият по големина град в Украйна,  рано тази сутрин уби двама цивилни и рани седем, съобщи областният губернатор Олег Синегубов в „Телеграм“, предаде Ройтерс.

Още по темата
Обществената телевизия „Суспилне“ съобщи, че висока жилищна сграда в квартал Шевченковски е повредена, а магазин е пламнал. Други медии съобщават, че ударът е извършен веднага след полунощ.

По-рано Синегубов съобщи за удар в Харков по жилищна сграда и ракетна атака по село северно от града. Няма данни за жертви и при двата инцидента.

Харков, в Североизточна Украйна, често е бил руска цел, като атаките се засилиха през последните седмици. В сряда атака с дрон срещу града уби четирима души и нанесе големи щети на жилищни блокове.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
До Анонимен 45: Интересно е да се отбележи, че на Израел (колкото и палестинци да избият) санкции няма да им наложат нито САЩ, нито ЕС.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слаба работа са руснаците. Евреите само за 1 час убиват и раняват десетократно повече жени и деца от тези в Харков.
41
0
 
3
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Хубавелке, това инфо за "цивилните" жертви всеки може да прочете. Напъни си малко джурналския опит и инстинкт и пъбликувай инфо за затритите военни-укропи след тези удари. Другото, което ни поднасяш си е чиста пропаганда!!!
40
0
 
2
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 месец
До Анонимен 39: Първо, паметникът на американските летци, които са бомбардирали София, е точно на наша земя, а не в двора на посолството на САЩ. Второ, наистина някои от тези летци, които с абомбардирали цивилното население в София са загинали (за съжаление не всички). За наша чест българската противовъздушна отбрана не оставя това безнаказано - сваля над 100 американски и британски самолета, загиват 159 офицери и сержанти, в плен попадат 329 летци и бордови стрелци, сочат данните, изтъквани от някои историци.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво и адмирации на руската армия.
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В последно време се наблюдава едно връщане към руските имена. -----////------ Това е сайт на трибуквената групировка от Варна, известна с путинизма си.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Паметникът на американските летци, които са бомбардирали София по време на Втората световна война е пред посолството на САЩ в София, но отвън, на наша територия. -----///------ Не е отвън. И е паметник на загинали военни, не е паметник на бомбардиралите. За разлика от ПСА, който беше паметник на окупацията.
36
0
 
1
 
! Отговори
bl преди 1 месец
В последно време се наблюдава едно връщане към руските имена. Не е вече Харкив а си е Харков. Миналата седмица показваха един завод и бъбреха "Запорижие" докато камерата показваше огромните букви на корпуса "Запорожие"
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Паметникът на американските летци, които са бомбардирали София по време на Втората световна война е пред посолството на САЩ в София, но отвън, на наша територия. -----///------ Не е отвън.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всъщност атаката е била по ЗмеевскаТЕЦ, Лозовския механичен завод и ПВО на аеропорта
33
0
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
Руската армия не обстрелва жилищни блокове. И е скъпо, и е безмислено. Това на снимката е по-скоро резултат от украинска зенитна ракета, която е пропуснала целта.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не пипайте този паметник! Трябва да се помни защо го има.
31
1
 
3
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 месец
Изгорената земя е тактика на американската армия. За сравнение: Ракка в Сирия 2018. По време на пика на боевете в края на август 2018, ООН излезе с изявление, критикуващо коалицията на САЩ за неприемливата цена, която цивилните на града плащат заради бомбардировките. Хуманитарна мисия на ООН, посетила града през април, заяви, че е шокирана от степента на разрушение, което надминава всичко, което сме виждали досега.
30
1
 
2
 
! Отговори
САЩ ли не бомбардира преди 1 месец
До КАЛЕЙДОСКОП: 30 март 1944 г. Това е най-тежката бомбардировка над София. Столицата е нападната от 450 бомбардировача Б-24 Либърейтър, Б-17 Флайнг Фортес, Б-25 Митчел и Халифакс, придружени от 150 изтребителя Р-38 Лайтинг. В 9,45 ч. София е бомбардирана с т.нар. бомбен килим. В 10,10 ч. градът е бомбардиран повторно. Хвърлени са около 3000 фугасни и около 30 000 запалителни бомби,[45] разрушени са 3575 сгради. Жертвите са 139 загинали и неизвестен брой ранени.
29
1
 
2
 
! Отговори
Бомбардираха София преди 1 месец
До КАЛЕЙДОСКОП: Паметникът на американските летци, които са бомбардирали София по време на Втората световна война е пред посолството на САЩ в София, но отвън, на наша територия. По официални данни при бомбардировките загиват 1243 жители на столицата, 1355 са ранени, а разрушените сгради са над 5300, главно в центъра на града. По същото време са бомбардирани и други селища на страната - Драгоман, Враца, Карлово и военното летище там. А за нас да има такъв паметник в столицата ни е позор.
28
5
 
1
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 27. Заминавай да защитаваш палестинците в Газа. Взимай всички, които са като теб и тези, нелегално пребиваващите. Християнска България няма да мърсите с ислямистски призиви.
27
1
 
0
 
! Отговори
Мисир Ко! преди 1 месец
А по-менте снимка нямаше ли! Фотошопа си личи доста, ама поне някоя пропусната текстура да се вижда по-добре!
26
4
 
9
 
! Отговори
Израелските Удари преди 1 месец
по Газа - Убиха 10ки Хиляди, 20 000 от които Деца, от които 100ци Бебета в Инкубатори! Обаче, това е ОК, все пак Вашингтон и Брюксел се Управляват от Тел Авив!!
25
0
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 1 месец
Не коментирай неща от които неразбиращ. Нямаш нужния мозапен капацитет за тази сложна човешка дейност
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога убиваш с бомби е война. Кога убиваш с калашник е тероризъм.