Кремъл критикува Макрон и Камерън: Опасни думи, опасна тенденция

Директна ескалация на напрежението около украинския конфликт
3 май 2024 15:55, Елка Василева
83
Кремъл критикува Макрон и Камерън: Опасни думи, опасна тенденция
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл разкритикува думите на френския президент Еманюел Макрон за евентуално изпращане на западни войски в Украйна, предадоха Франс прес и ТАСС.

Още по темата
Вчера в интервю за британското списание "Икономист" френският президент Еманюел Макрон повтори своята идея от февруари, като посочи две условия: Русия да постигне пробив на фронта и Украйна да поиска разполагане на войници.

Днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, нарече думите на Макрон "много опасни". "Франция, в лицето на (своя президент), продължава постоянно да споменава възможността за свое пряко въвличане - на терен, в конфликта около Украйна. Това е много опасна тенденция", предупреди той пред журналисти.

Говорителят на Кремъл разкритикува и британския министър на външните работи Дейвид Камерън, който вчера в Киев обеща подкрепата на страната му за Украйна да продължи "толкова дълго, колкото е необходимо", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Думите на Камерън, че Украйна може да използва британски оръжия за удари на руска територия, са "директна ескалация на напрежението около украинския конфликт", изтъкна Песков. Той предупреди, че това може да застраши цялата система на европейската архитектура за сигурност.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Русия
Париж: 150 000 руски войници са загинали в Украйна за нищо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя е три класи над Макрон. Но да не се заблуждаваме-те си комуникират помежду си. Да не мислите, че въобще не са си хортували през това време? Всичко е бизнес, таварищи, ако ще да ви харесва.
28
4
 
8
 
! Отговори
Фют преди 4 седмици
До 27. По твоята логика да кажем на света да внимава, че да не се повтори 681 година:))))) Л***хман.
27
14
 
11
 
! Отговори
Дарк преди 4 седмици
Да не се повтори началото на 1814 след гибелта през 1812 на 600000 франсета тръгнали да завладяват Русия,че Наполеон да стане Господар на света?Негови са думите :"Остава само една Русия и аз ще я смажа!".Вместо това казаците 1814 са променили значително гените на поколения парижани ухажвайки френските дами е Париж на всяко място,където ги видят.
26
16
 
23
 
! Отговори
Анализатор преди 4 седмици
Руснячетата плашат гаргите.И Франция и Великобритания са ядрени сили.Руснячетатта са страхливи,нападат само слаби съседи в гръб.Обаче с украинците сбъркаха.Вече трета година могилизират млади руснаци в украйна и обещетяват семействата им с чувал картофи.Жалка картинка.
25
3
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Ако искаш вярвай;)))
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 82-ОМБР 23. Верно ли знайш кво го интересува Макроня и кой ше срещне или няма да срещне из Елисейските поля ?
23
6
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Ей откаченяк,на Макрон му е прес макарона за някакви наемници,които и 5 живота да живее няма да ги срещне никаде в Елисейския! Интереса само и единствено на Франция го валнува,а наемници милиони!
22
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И същите азовци кракени и айдари и десни сектори сега ги водят ВСУ плюс "чуждестранният легион" и даже лгбт легион. Отне поне 30 инкогнито полета на шефа на Цру до Киев за да ги маскира под такава форма и все още се избиват различните фашугери от азов и кракен помежду си. Най си личи като попаднат в плен как самите те се целят с ракети.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 19. "Луков марш" спрямо украинските факелни шествия е все едно махленска седянка спрямо Парада на 9-ти май. Не успяха понеже българина може и да е глупав, но не е луд.
20
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Макаронката е бесен, че му изпепелиха тайните наемници и непрекъснато подскача някоя държава в Европа да се върже и да изпрати тя.
19
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Фашугер спри да мениш никове, един и същ си. Руското ръководство отдавна каза че крайна е била промивана от запада с цел да се създаде неофашизъм нацизъм и антирусия. Бандерските фалкелнии шествия се пробваха и тук да ги натресат твоите спонсори с луков марш . Нацистки батальончета като азов айдар кракен десен сектор са формирани от мутри охрани на олигарски същите като тук. С тая разлика че на ония запада им даде право да се правят на неонацисти продвщаваше им дрога и наци литература.
18
3
 
13
 
! Отговори
Рендето преди 4 седмици
Пак ли този, бе, дето разправяше, че не познавал "отблизо" заместника на Шойгу "Тимур Иванов и неговата команда" -))), а след това "изказване" руснаците веднага пуснаха снимки на Песков в "Телеграм Канал" и присъствието му на едно от Партитата в Имението на Тимур Иванов - заместник министър на Шойгу??? -)))) Чудно нещо, дали Шойгу е знаел колко "беден човек" е неговият заместник???
17
11
 
14
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Беляев,Беляев! Френския войник можеш да го наречеш всякак,но не и страхливец!
16
11
 
12
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Щу църка тоя мужик бре? Това беше онзи руски клоун който твърдеше,че иска неиска България ще плаща гаста в рубли. "Опасно"било!?Да не ходи в гората тогава.
15
7
 
11
 
! Отговори
Фют преди 4 седмици
До 13. Е как ада е в Украйна? Там бият само "нацисти", "освобождават" народа, не рушат инфраструктурата, посрещат ги с пита и цветя "освободителите" .
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
12 че то нали имаше ве фашугер. Потрошенко и Турчинов нали затова искаха Мински споразимения, за да се измъкнат като попаднаха в котел. Даже Меркел си призна
13
14
 
14
 
! Отговори
Беляев преди 4 седмици
Натовски войници? Не знам дали ще се съгласи някой натовки войник да иска да умре.Те не знаят какаво е война.Ирак и Либия ще им се види почивка на Малдивите.Украйна ,там е ада,и ужилили се заради пари американски наемници го признават.Ако е за защита на Родината,това е друг въпрос.
12
20
 
16
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 4 седмици
Няма да е лошо НАТО да спретне една специална военна операция на територията на Европейска Украйна.
11
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Британците дават оръжия и значи сте във война с тях, еми айде де защо не ги нападнете, а само дрънкате по ТВ ЕФИРА КОЛКО БИЛО ЛОШО?
10
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Камеран и макарона са фашисти ))и южноафриканците че ги оправят с големите мукари гадове