Украйна ще трябва в един момент да преговаря с Русия

Това каза представител на украинското разузнаване
3 май 2024 11:33, Елка Василева
243
Украйна ще трябва в един момент да преговаря с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна в някакъв момент ще трябва да започне преговори с Русия, за да сложи край на продължаващата повече от две години война, заяви високопоставен служител на украинското разузнаване в интервю за сп. "Икономист".

Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е изключвал преговори с Кремъл, а указът, който той издаде, след като Русия официално анексира четири украински региона през 2022 г., определя преговорите като "невъзможни", отбелязва Ройтерс.

Но генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на дирекцията на военното разузнаване на Украйна (ГУР), заяви пред списание "Икономист", че в крайна сметка ще се наложи да се водят разговори, какъвто е случаят с всяка война.

Генерал Скибицки казва, че не вижда начин Украйна да спечели войната само на бойното поле. "Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната", цитира го списанието. "Такива войни могат да приключат само с договори", каза той. В момента и двете страни се надпреварват за "най-благоприятната позиция" преди потенциалните преговори. Но смислени преговори могат да започнат най-рано през втората половина на 2025 г., предполага Скибицки.

Зеленски и други официални лица заявиха, че Русия не е поканена на "срещата на върха за мир", планирана за Швейцария през юни, тъй като няма гаранции, че Москва ще преговаря добросъвестно.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба като че ли повтори мислите на Скибицки в отделно интервю за списание "Форин Полиси" тази седмица, като заяви, че целта на срещата на върха през юни е "да обедини страните, които споделят принципи и подходи, на които ще се основават по-нататъшните им действия". "След това може да се осъществи комуникация с Русия и тя да бъде част от разговорите. Защото сте прави: в крайна сметка не можете да сложите край на войната без двете страни", добави той.

Руският президент Владимир Путин и други високопоставени руски представители твърдят, че Украйна блокира всеки опит за уреждане на конфликта.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от Русия
Най-голяма руска жертва: "Газпром" е на загуба, загуби и пазара в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 125: Как сказал товариш Сталин: Есть человек, есть проблем. Ну поучились в Боинг моими словами, пусть и не признают.
129
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До вой на БГ мужициТо агресорът е Украйна, международно фашистката хунта в Киев е просната само от джендърските държави в Европа, останалия свят признава Украйна за агресор.
128
0
 
11
 
! Отговори
Мир няма да има преди 4 седмици
От този конфликт мирно излизане няма. Корена е насаждана години злоба чрез пропаханда на брат срещу брата. От двете страни на фронта често се бият роднини . И се убиват. Някой е плащал много. Сега иска девидента.
127
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преговори НЯМА да има. Украйна ще подпише Пълна и Безусловна Капитулация пред Русия. Разговорите ще бъдат как да се разпарчедоса Бивша Украйна, така че всяка държава да си получи териториите, отнети след двете световни войни. Черноземът е 1/3 собственост на западни компании и целият ще стане техен. А малка част ще остане с името Украйна, кедето ще живеят роби, които с поколения ще връщат заемите на Пан Зеленски.
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До вой на БГ мужици. Верно ли ? Брейййй...тцъ тцъ тцъ тцъ....виж ти ква била раотата...ти да видиш начи...
125
5
 
10
 
! Отговори
Украйна=терористи преди 4 седмици
Условията за преговори с Украйна от страна на Руската Федерация са 1. Пълна и безусловна капитулация на украинските въоръжени сили. 2. Демилитаризация на страната с намаляване на армията до 10 000 души и без тежко въоръжение, само автомати и гранатомети. Пълно изгонване на наемниците и всякакви натовски войници. 3. Деукраинизация и дефашизация, забрана на нацистките украински символи като жълто-синьото знаме и тризъбеца, които са символи от Втората световна война.
124
13
 
14
 
! Отговори
вой на БГ мужици преди 4 седмици
Да защитаваш международно признат агресор, окупирал и мародерстващ в суверенна държава и убиващ собствените си демократи си е чиста проба платен с рубли и копейки kрeт....м ! Путин занули Русия като нормална държава и я върна в средновековието.
123
6
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Добре-добре,колко па да е добре!?
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 82-ОМБР 123. Не се измятай бе. Кой ти дава право да говориш от чуждо име ?
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вчера при загадъчни обстоятелства е починал джошуа дийн във великата демокрация сащ , това е втория починал свидетел след Джон Барнетт, по некачествените самолети боинг в рамките на месец и половина
120
0
 
7
 
! Отговори
фелдмаршал Вилхелм К преди 4 седмици
Даже пълната капитулация се подписва след преговори между страните.
119
6
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Преди всичко съм човек,и всеки е важно преди всичко да бъде ЧОВЕК!
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какви преговори. Стомната е счупена. Европа е пак раздвоена, а Римската империя е разтроена, Британия не я броим, тя си е била апоекия и тогава и сега.
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 82-ОМБРВие не искате и това е още по-добре за нас руснаците.
116
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма такава държава Украйна, Украйна на руски е дума, която значи покрайнина. Режимът в Киев без да се допита до населението си започна да се въоръжава и да води враждебна политика срещу руското население на територията на Украйна. Отговорът на Русия срещу репресиите на Киев беше напълно очакван,
115
7
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Руския народ се различава от руската плява
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Разделението на тази сега наричана държава Украйна с първоначално име Русь започва още след 1016 г. от наследниците на кръстителя Владимир Велики и експанзията на католическата църква навсякъде не само с дух, но и с меч. Докато при нас тези опити са били неуспешни поради времевия диапазон. Въпреки, че Цар Калоян е получил титлата крал и корона от папа Инокентий III, а короната сега е в музея във Виена и трабва да се изиска да бъде върната, тъй като е носена последно от цар Иван Шишман.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 82-ОМБР 114. Ти украинец ли си или "от запада" бе ?
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 113. Че са там там са, но на парчета.
111
6
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Че кой казва,че украйнците или Запада искаме преговори!?