Киев: Членство в НАТО е крайната цел на Украйна

Русия се опитва да унищожи всичко, което не може да превземе
Обновена: 27 май 2024 12:27 | 27 май 2024 12:18, Елка Василева
56
Киев: Членство в НАТО е крайната цел на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Пълноправно членство в НАТО е крайната цел на Украйна, заяви във въдеообръщение към Парламентарната асамблея на НАТО в София украинският министър на отбраната Рустем Умеров.

„НАТО означава сигурност и аз съм убеден, че приемането на Украйна в алианса ще бъде взаимноизгодна стъпка към допълнително укрепване на сигурността в Европа и по света“, каза Умеров.

Той посочи, че неотдавна Русия започна нова офанзива в Харковска област. По думите му руснаците пренебрегват загубите си и напредват с танкове, бронетранспортьори и пехота и ги възпира единствено куражът на украинските въоръжени сили.

„За нас е много трудно, защото не ни достигат оръжия – особено снаряди и системи за противовъздушна отбрана“, каза Умеров. „Русия се опитва да унищожи всичко, което не може да превземе, продължава да убива и да тероризира невинни цивилни“, добави той.

Имаме нужда от вашата решителност да спрем това, заяви Умеров. По думите му Украйна се нуждае от още противовъздушни оръжия и още оръжия с голям обсег.

Украинският министър на отбраната също така посочи, че руските атаки срещу енергийната инфраструктура на страната му представляват заплаха и за нейните съседи. По думите му е въпрос на време атаките да прекосят границата. Умеров отправи призив към съседните страни да намерят начин да затворят небето над западна част на Украйна от собствената си територия.

Министърът също така изрази подкрепа за Франция и балтийските страни относно повдигнатата от тях възможност за участие на въоръжените сили на партньорските страни в операции на територията на Украйна. Той приветства инициативата за връщане на чуждестранни специалисти на територията на Украйна, които да обучават украинските въоръжени сили. По думите му това би спестило ценно време.

Във връзка с целта на Украйна за членство в НАТО Умеров заяви, че официалните представители на страната му работят в тесни връзки с експерти от алианса, за да постигнат конкретни резултати до срещата на върха на през юли във Вашингтон.

В заключение украинският министър на отбраната изрази благодарност за непоклатимата подкрепа от страна на алианса за Украйна. По думите му тя е важна не само за сигурността и стабилността на страната му, но и за да бъде гарантирано, че принципите на международния законов ред ще продължат да се прилагат и в бъдеще.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от Русия
Как Киев укроти "вълкодава на Путин" и предотврати убийството на Буданов?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е не ви ли заявиха вече пределно ясно, че никога няма да станете член на НАТО и ЕС? То бива, бива дебилни хора, но чак пък толкова.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То да не е погребална агенция.
50
0
 
0
 
! Отговори
ХоХо преди 2 седмици
За какво НиТО говорите ? Вас (урките ) до есента няма да ви има ! Жалко за хилядите убити и осакатени млади мъже..... Не забравяйте , че идва Видов ден !
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А ние вече всички си мечтаем да ви няма,че да се мирне светът
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Я, чиба!
47
1
 
1
 
! Отговори
Владимир Путин преди 2 седмици
Колко нациста останаха? Тая вечер искате ли Кинжал?
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
rustemzo dokato vlesete v nato kraina njma da systestvuva
45
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Крайната цел е денацификация на Укропистан. Императорът много отдавна го каза какво умувате?
44
0
 
1
 
! Отговори
Няма КАК,да се преди 2 седмици
Оправят нещата когато мафията е начело на една държава и ти прочетат името в Е парламент:Метко си Гането с различна култура от Европейския съюз и за 34г.не можа една лавка да заработи-КОГИ,НЕ ТИ РАБОТИ ГЛАВАТА???
43
1
 
1
 
! Отговори
Da преди 2 седмици
A Atomna bomba iskate li
42
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Да ама проблема е, че Владимир Владимирович или както Порошенко го нарече наскоро - Императора, каза че НАТО за Украйна няма да има.
41
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Демек няма да има Украйна...
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да ви имам "целите" ахахаха
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ленин фалира русия, путин Я ЗАКРИВА ! ленин беше платен от Германия и от американски евреи. След време ще научим и за господаря на путин...
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми грабвай фуражката и заминавай, кво чакаш.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Първо гибелта на Украйна,и после членството в НАТО
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми да си бехте влезнали нормално без да тръбите за бази и ядрени оръжия. Разбирам да нямаше такъв прецедент и да не сте знаели какво ще стане поне ама във вашия случай сами си направихте "Кубинската" криза. Те руснаците да не са България.
35
3
 
9
 
! Отговори
88х88 преди 3 седмици
Няма как да влезете в НАТО ! Първо още сте във война и втора на хората им омръзна да ги занимават с техните проблеми ! Украинците са една неблагодарна нация от *** . Техните ръководители начело с еврейчето Зеленски се опитват да вкарат във войната им и НАТО ! Време е да отстъпят сега техните граждани умират за да могат един кръг от ръководители да крадат парите, които ЕС и САЩ и дават.
34
4
 
3
 
! Отговори
Учете история преди 3 седмици
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
33
4
 
5
 
! Отговори
отат преди 3 седмици
първо си признайте че сте победени путин ви победи