Студен вятър, ниски температури, дъжд и сняг в последния ден от ноември

В по-топлите часове градусите ще са от 3 до 8
30 ное 2021 07:00,
7
Студен вятър, ниски температури, дъжд и сняг в последния ден от ноември
Снимка: БГНЕС

Студен вятър, ниски температури, дъжд и сняг ни очакват в последния ден от ноември.

В източната част на страната до ранния следобед ще вали дъжд, а на запад той ще преминава в тежък и мокър сняг.

Ще побелее първо в западните райони, след това в Централна Северна България и Североизтока. Снежната покривка в ниските райони ще е символична, докато с увеличаването на надморската височина има предпоставки тя да достигне до около 30 см в някои планински райони. По проходите и планинските пътища в Стара планина и в масивите на Югозапада ще има условия за навявания, предаде Нова тв.

Още по темата
Денят ще е студен с температури в топлите часове между 3 и 8 градуса, около крайбрежието до към 11-12. С напредването на деня ще се усилва студеният вятър и неговите пориви в някои райони ще достигна 80-90 километра в час. С усилването на вятъра валежите от запад на изток ще намаляват и още до обяд в много райони на запад ще спрат с разкъсване на облачността.

В сряда ще остане прохладно и ветровито, но без валежи и с разкъсана облачност. Сутринта ще е особено студена с температури от нула до към минус 5 градуса. В четвъртък слънцето ще е по-щедро и през деня ще се стопли. В отделни райони на Дунавската равнина и Югоизтока дневните температури и в четвъртък, и в петък ще са около и над 15 градуса. Към края на седмицата ще премине студен фронт с ново захлаждане и валежи предимно от дъжд със сняг по планините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току що качих Телевизионната кула и минах по Цариградско,посока Младост.ТОТАЛНО непочистено!Пълен хаос е.С нови,скъпи зимни гуми,половината път ми беше на тракшън контрол.АЛО,ВЕЛИКАТА КМЕТИЦА,пак ли се скри някъде?!Безобразие!Да не ви разправям,на какво приличат малките улички в Младост...Карайте много вниметилно и толерантно!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половин София без трамваи, а самоковската смръ дла усвоява ли усвоява...
1
6
 
4
 
! Отговори
Честита промяна преди 2 години
Преди псувахте Бойко. Да ви питам сега кого? По магистралите няма помен от техника тази сутрин. Явно края на ноември никой не очаква сняг. Преговори са, в петък парламент ще се събира. Какво да се кахърят за един сняг хората.