Лудница! 32-ма студенти разстреляни в САЩ

До 32 достигнаха жертвите на убиеца, който вилня в студентско градче във Вирджиния
17 апр 2007 08:44,
Лудница! 32-ма студенти разстреляни в САЩ
Оцелелите обвиниха властите, че са чакали твърде дълго преди да предприемат мерки. Снимка: БГНЕС

Оцелелите в най-ужасяващото въоръжено нападение в американската история обвиниха властите, че са чакали твърде дълго преди да уведомят хората, че стрелецът е още на свобода, съобщи ВВС.

Нападението в Техническия университет във Вирджиния отне живота на 32-ма души, включително и убиеца. 

Както пише един от блогърите в blog.bg, според непотвърдени слухове убиецът е студент от Азия, учещ в Radford University.

Между двете атаки е имало промеждутък от два часа. При второто нападение загинаха 30 души и студентите логично задават въпроса защо студентското градче не е било отцепено още след първата атака на стрелеца.

Властите на университета пък се защитиха, като казаха, че не е имало как да предвидят второто нападение. 

Президентът Джордж Буш заяви, че САЩ са „шокирани и опечалени“ от случилото се в град Блексбърг, където живеят около 26 000 студенти.

Полицията все още изяснява доста от подробностите около инцидента, като засега дори не е напълно сигурно, че двете нападения са свързани. Властите потвърдиха, че на мястото на трагедията са открити две оръжия.

Мотивът за трагедията също не е ясен.

Някои от студентите гневно обвиниха служителите в университета, че са получили предупреждение за случващото се два часа след първото нападение и то по e-mail-а. По думите на младежите, никой не е направил публично изявление.

По думите на университетските власти, първият сигнал за инцидент бил получен в 7.15 местно време, и се отнасял за стрелба в общежитието West Ambler Johnston Hall. Второто нападение е извършено в друга сграда.

Полицаите заявиха, че смятали, че първият инцидент е изолиран случай и стрелецът е напуснал кампуса.  
 
Засега имената на жертвите не са официално обявени, но отвсякъде изтича информация и студентите започват да научават за смъртта на приятелите си.  Междувременно губернаторът на щата Вирджиния - Тим Кейн, обяви извънредно положение.

-------

Имате ли мнение по въпроса? Споделете го в блога на Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание