Буш: Русия наруши устава на ООН с действията си в Грузия

Сирия и Иран подкрепят тероризма, заяви американският президент
23 сеп 2008 19:30,
122
Буш: Русия наруши устава на ООН с действията си в Грузия
Буш обвини Сирия и Иран, че подкрепят тероризма. Снимка: БГНЕС

Джордж Буш обвини Сирия и Иран, че подкрепят тероризма. Той призова за налагане на санкции на Иран и на Северна Корея заради ядрените им програми, съобщава „Ал Джазира“.

Вашингтон ще продължи да подкрепя Грузия и останалите храбри млади демокрации като Украйна, Ливан и други, заяви Буш в речта си на откритата днес годишна сесия на Общото събрание на ООН.

Той обвини Русия, че е нарушила устава на ООН с действията си в Грузия:

Ние трябва да останем единни в подкрепата си за грузинския народ. Уставът на ООН предвижда равни права на държавите - независимо дали са големи или малки. Нахлуването в Грузия от страна на Русия представлява нарушение на тази фраза, подчерта Буш.

САЩ ще преодолеят икономическата и финансовата криза, обеща американският президент.

Всичко за кризата в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Кой нарушаваше устава на ООН?Малко попска работа-"Не ме гледай какво правя, слушай какво говоря!"Странджа, за пореден път се убеждавам, че ти плащат тук на написана дума.Сигурно и много хора предварително ти подготвят материалите.Какво да се прави, разбираме те всички тук, и ти трябва нещо да ядеш,но не чувстваш ли че тук почти никой не те поддържа?
20
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ ДА БАДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ ООН ! ПУТИН НА СД В ХАГА !
19
0
 
0
 
! Отговори
yanki преди 15 години
Да изгоним американския башибозук от Балканите !!
18
0
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Намери...Дрънжули намери! Войната в Ирак уж беше заради "химиите" на Саддам,ама нищо не намери шибека му с шибек! А сега,изведнъж,войната в Ирак стана "война срещу тероризма"! К'ъв тероризъм,бе аланкоолу? Тероризма не беше ли в Афганистан???? Съпротива срещу нашествениците е това! Пфу,нагло джудже,не се ли усеща този наглец,ве?!?
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дали си мислите, че.......всички използващи "нета".....са "затъпели" - толкова колкото им се иска на нашите "Велики управници".......лекооооооо ......... американчетата и срещу нас да тичкат не могат да ни стигнат споооокоооооо.......С тези ВЕЛИКИ"новинички"-няма да успеете-бъдете сигурни.......
16
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
Stranja pak li pochna nedospal da komentirash neshta, ot koito gram ponyatie si nyamash.
15
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Да вземеш да четеш повече новини ли, книги ли, вестници ли... а не да пишеш глупости във форумите, а?
14
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ти наверно си най големия слепец кое в отношението и политиката на буш е демоккратично?В Ирак да е станало по спокойно и сигурно за обикновените граждани или в Косово и където американците са се намесили?Буш е с не иживяно детство за него това е игра като геймър за него човешкия живот дали е американец или друг е игра и не изживяно детствоЗа света и най вече за обикновените американци ще бъде най добре когато САЩ се распадне на отделни републики изнай че това ще стане и нема да е далеко.
13
0
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Странджа,не хаби се! Напразно е това! Я,да те питам аз,кой е най-издирвания терорист в света и за какви деяния го издирват? Кажи,де!
12
0
 
0
 
! Отговори
АНАРХ преди 15 години
Странджа, не позори името, смени си ника! Внимавай с промиването на мозъка, да не ти отнесе и кратуната...ти ме подсети за думата:)...иначе Буш е пич, виж как ни весели и със слово и с визия:))...
11
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
Bush ako si misli 4e shte po4ne voina s Rusia na4i e lud hahaha rusnacite sa nedosegaemi, samo atomna bomba moje da gi spre, to mai do tam shte se stigne ina4e drug na4in ne vijdam ako stane voina
10
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Трябва да правите разлика между мнима и истинска демокрация.Ако вие не можете да я направите,не мислете,че старите демокрации от Западна Европа също не могат.Както знаете те изцяло подържат политиката на САЩ за приобщаване на нови демокрации и членуват в едни и същи организации не на сила,а доброволно.Ако вие сте заслепени от мания за подражание и благодарност,то останалите народи не са слепи и добреосъзнават реалността.Сляпата благодарност е присъща само на животните и може бинякои от вас се доближават до тях.Ако вие сте слепци,не можем да виним целия свят,защото в момента Русия е в пълна изолация - подкрепена от Никарагуа,Хамаз и Хисбула...Аз лично се радвам,че семейството на демократичните държависе увеличава,макар и бавно и мъчително,а както всички знаемкачествени плодове може да даде само една демократична държава- всичко останало е гнило и некачествено...,както някои кратуни писали по долу...Въпреки огромните загуби на американската фондова борса от 700 милиарда долара,оказа се,че това било само 4.16 % от стойността и,ако това ви говори нещо...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На този *** нр му ли е неудобно да приказва за нарушаване на устави на ООН. Той наруши всякакви устави, правила и т. н. за водене на война, ама него няма кой да го санкционира. Неговите бомбандировки, инвазии и окупации на суверенни страни не са ли грубо потъпкване на всякакви закони, норми и т. н. ? Не убеси ли законно избраният президент на Ирак, обвинявайки го в производство на ОМП, които така и не бяха открити!? Той си е най-големият военнопресътъпник след Хитлер.
8
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
че са нарушили устава на ООН, с действията си в Косово, ...
7
0
 
0
 
! Отговори
zvy4ko преди 15 години
koi go pysna tozi v sgradata na un.nqma li nekakva institycia da go osadi za genocida po sveta.kolko li sadbi e po4ernil .un trqbva da se premesti nqkade naprimer v brazilia.bush ve4e e lubimiq 4ovek na satanata
6
0
 
0
 
! Отговори
realist преди 15 години
NAI-GOLEMIQ TERORIST
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми бомбардировките на Югославия? Ми Косово? Кога США е зачитала изобщо Устава на ООН и в качеството си на какъв този съди?И доколкото знаем, Грузия нападна Южна Осетия, чийто статут бе уреден със специална резолюция на ООН, която Русия спази!
4
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
A ti tupako amerikanski kolko mejdunarodni pravila,principi i zakoni narushi kato napadna Afganistan i Irak izbi nad 1 milion nevinni polovinata ot koito deca.Skapana iluminatska marionetka shte mi se pravi na mnogo zagrijen chovek koito na 11 septemvri 2001 izbi 3000 amerikanci i mi se pishe patriot.
3
0
 
0
 
! Отговори
знаещ преди 15 години
Абсолютна ирония на Съдбата е факта, че най- развитата икономика в света се води от нерециклиран маймуночовек! Ако беше поне малко в час, тоя щеше да види собствените си простотии по света, а не да търси под вола - теле!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Терорист 1 !!!