Медведев: Русия не носи правна отговорност за щетите от кризата с газа

Руският президент отказа да даде гаранции, че газовата криза с Украйна няма да се повтори
30 яну 2009 22:00,
31
Медведев: Русия не носи правна отговорност за щетите от кризата с газа
Снимка: БГНЕС

Руският президент Дмитрий Медведев отказа да даде гаранции, че газовата криза с Украйна няма да се повтори, защото по думите му – „гаранции трябва да дадат тези, които са създали кризата“.

Медведев е категоричен, че Русия не носи юридическа отговорност за щетите, нанесени на България от спирането на газовите доставки през Украйна.

В интервю за БНТ руският президент отбеляза:

„Прекрасно разбирам, че за липсата на доставки трябва да отговарят и двете държави – и държавите транзитори, и държавите доставчици, или компаниите от тези държави. Не самите държави, защото те самите не доставят енергоносители. Но в крайна сметка юридическата отговорност трябва да се концентрира върху страната, която реално е виновна за неизпълнение на договора”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***.и руснаци на сайта на Газпром пишеше, че Русия спря газ (затвори кранчето за Европа) заради това защото украинци зимат това което им беше положено според договора за транзит (15% няма начин да пуснат x м3 и след 2000 км да излезнат пак x, има загубите който съставят точно тези проценти, заради големо количество и загубите са големи).Ама руснак и логика е абсурдно съчитание, по-скоро маймуни ще измислят ракета отколко в Матушка Русия ще почнат да мислят, нямате идея какви простотии им пробутва Путин (например взривове на блокове организиране от ФСБ, и кога-то НТВ доказа неочаквона участие на спец служби тв-канал веднага беше затворен, за изгнили ракети им всеки път разправят, а тези мал.оу.мн.и се гордеят и така нататак).Сега какво стана: договор е подписан с Газпром, от страната на тази компания не изпълниха задължения, а неустойки виновна пак Украйна..Хахахах аре ве защо Путин щом толкова голям не каже няма да плащаме неустойки, ще си правим какво поискаме, а вие пак ще купувате защото нямате друг избор, да не мисли че целия свят ***.и като негов народ руснаци.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
по-точно казано - каза че от тези фирми- газови посредници (фирми *** които купуват газ от Газпром и ни го препродават на много завишена цена) печелят български граждани и че е готов да говори по този въпрос с президента Първанов по време на предстоящото му посещение сега в Русия.
8
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
VAZHISHTAVAM SE OT RUSIA , KOJATO V IMETO NA SPRAVEDLIVOSTTA MOJE , AKO SE NALOJI , DA SE PROTIVOPOSTAVJI I NA CELIJA SVJAT ! RUSIA NE E VINOVNA ZA GAZOVATA KRIZA , VAPREKI , CHE CJAL SVJAT SE OPITVA DA DOKAJE OBRATNOTO . ZATOVA E I OMRAZATA U NAS SRESHU RUSIA --- NIE KAPITULIRAHME PRED IMPERIALISTITE , A RUSIA ZAPAZI DOBLESTTA SI . PADNALITE I POROCHNITE SE CHUVSTVAT PO-DOBRE , AKO I DRUGI PROPADNAT . DA AMA RUSIA SE IZDIGNA OT RAZRUHATA I ZA TOVA E TOLKOVA MRAZENA OT GEROITE U NAS , KOITO BIHA ISKALI DA JA VIDJAT NA KOLENE DO SEBE SI . TEZI HORA SE OPRAVDAVAT PRED SEBE SI , CHE OBICHAT DEMOKRACIJATA I ZATOVA SA NA KOLENE PRED NOVITE GOSPODARI . SAMOZALAGVAT SE . .... RUSIA E EDNA OT MALKOTO STRANI V SVETA , KOITO SAMI RESHAVAT SADBATA SI .
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
български граждани като - Р.Овч имах предвид.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Освен това той се изказа против фирмите посредници - *** като - "Овергаз" - като каза нещо много ВАЖНО!А то е - че от тези фирми интерес имат само български граждани! - и че Русия няма нищо против премахването на тези фирми - газови прсредници - като тази "Овергаз" на Сашо Дончев!
5
0
 
0
 
! Отговори
Ram преди 15 години
По приятелски ли ни прецакаха? Както винаги!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Слушах интервюто с руския Президент Дмитрий Медведев и мога да кажа че той се изказа много приятелски за България и говори доста смислено и без излишни приказки, като каза че приятелството между България и Русия не е от няколко, а е от десетки и стотици години!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ Е ПРАВПРАВНА ОТГОВОРНОСТ НОСИ ТОЗИ,КОЙТО СПИРА ДОСТЪПАПЪРВИ РУСИЯ ГО СПИРАТ,А НЕ УКРАЙНАРУСИЯ ТРЯБВАШЕ СЪДИ С УКРАЙНА,А НЕ ДА ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА НА ЦЯЛА ЕВРОПАТЪПИЯТ РУСНАК КЪДЕТО НЕ Е МИНАЛ,ТАМ СА СЕ ОПРАВИЛИПРОСТО *** ИМ ПРИМИТИВНО МИСЛЕНЕ МЕ ОТБЛЪСКВА ОТ ТЯХ
2
0
 
0
 
! Отговори
Ram преди 15 години
Няма виновни, виновни сме ние, че не сме помислили за алтернативен вариант за доставка, след като прекрасно знаем с кого си имаме работа. Двама се карат - третият студува. И на всичко отгоре продължават да плашат. Идиотщини от съветско време!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво да прави горкия .. трябва всеки ден да козирува на Путин, а пък самия Путин да козирува на генералите от КГБ и олигарсите и трябва да имитират демокрация за пред света .. не им е лесно.