В тишината след труса Берлускони рече: "Чувствайте се като на къмпинг"

17 хил. без покрив, потъналата в скръб Италия брои жертвите
8 апр 2009 11:54,
27
В тишината след труса Берлускони рече: "Чувствайте се като на къмпинг"
Снимка: БГНЕС

Италианският премиер подкани останалите без покрив 17 хил. жители на сринатия от земетресението град Л'Акуила да си представят, че са на къмпинг.

"На тях нищо не им липсва – имат достъп до лекарства, медицински грижи. Имат и топла храна. Вярно, че живеят под временен покрив, но пък могат да си представят, че ще прекарат уикенда на къмпинг", заяви в типичен стил Берлускони пред гeрманската телевизия Ен Те Ве.

Премиерът на потъналата в скръб Италия обяви гордо, че са създадени 20 палаткови лагера с 16 походни кухни, в които са приютени 14 500 души.

По последни данни броят на загиналите от ужасяващия трус е 250 души.

Само за последните 24 часа спасителите са успели да извадят от развалините 150 оцелели.

Католическата общност в областта реши да бъдат отменени религиозните прояви за Великден.

"Всички църкви са пострадали, поради което е опасно в тях да бъдат извършвани церемонии. Отменяме и процесията на Разпети петък", заяви архиепископ Молинари.

В различните центрове, в които са настанени хора, останали без покрив над главата си, ще бъдат извършени молитви.

Архиепископът уточни, че датата на погребенията на жертвите ще бъде определена по-късно от гражданските власти, но вероятно те ще бъдат между четвъртък и неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
free преди 15 години
vednaga trqbva da se izfuka kakvo e napravil... mersi sym ot takyv camping.... predpo4itam edna blaga duma za kuraj...
25
0
 
0
 
! Отговори
sasanid.blog.bg преди 15 години
ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА ЗА ЗАТВОРА,НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ТЯХ ...
24
0
 
0
 
! Отговори
kukuriak преди 15 години
Savremennite polititzi sa ZINI4NI. Nikakva 4ove6tina i sastradanie! Nikakvo 4uvstvo za realnost! Otdelna kasta.
23
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Ami az ako biax na negovo miasto niamwe da se izkazvam na zawto e takav,a v saraite mu kakvito ima toi wtiax da prebira xorata ne da im kazvam da si misliat ce sa na kamping.Zawto samo vilata mu v Arcore niama da vi kazvam kolko e goliama i s kakva plowt zemia e.Za dumite prosto sam dumi.Tragediata e goliama.
22
0
 
0
 
! Отговори
italy преди 15 години
А на нас българите - дай ни да обсъждаме кой кво казал?!? Цялата ни работа е наред, та плюем Берлускони. Очевидно всичко там е организирано и обмислено, тук още има следи от земетресението през 86г - разходете се към Стражица и околностите. Не е важно кой какво казва, а какво прави. Ние сме на тоя хал, защото нашите само говорят!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това не е цинизъм,това е БЕЗДУШИЕ!Спомнете си жп катастрофата и гоце на лов СЛЕДВАЩИЯ ДЕН!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Берлускони е пръв приятел на Путин, нищо чудно, че се е изказал така цинично.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еи той като им каже, че са на къмпинг, те ще се засмеят, ще закъмпингуват, и ще се облеят с оптимизъм за бъдещето. Айде стига глупости. Един политик трябва да внимава какво говори. И може да каже едно и също нещо по 100 различни начина. А че трябва да се гледа напред - трябва, никой не оспорва. Иначе трябва да легнат и тея да *** до умрелите. На никой не му хрумва подобно нещо.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Леле ако такова нещо би казал български премиер как в купом щяхте да го оплюйте и да му търсите оставка.Според мен изказването на Берлускони си е направо цинично и няма за какво да се сравнява с това какво е казал за Обама.Тук има загинали хора.
17
0
 
0
 
! Отговори
Сретко преди 15 години
.........,че се е случило. Няма какво да се каже или направи. Винаги трябва да се гледа напред, а не да се жали по отминали неща. Времето е невъзможно да се върне и всички трябва да разберат това. Отнася се за всичко и когато човек разсъждава така се справя по добре с живота от мрънкащите и оплакващите се. Разбирам, че вие не разбирате именно зашото сте от втроия тип хора, но това е има и други, не дотам ограничени.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вие какво искате - Берлускони да отиде и да реве заедно с пострадалите ли? Човека е премиер на Италия и като такъв е осигурил необходимите средства и помощи за пострадалите.
15
0
 
0
 
! Отговори
гоце ловеца преди 15 години
***!:(
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма ли кой да скрие този старчок, вече страдащ от деменция, та да го спре да ръси тотално неадекватни реплики по всеки един повод?
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бе тоз не е наред ама и вас не ви слушат кратуните , можеш ли да си представиш ,че си на къмпинг ,след като няма каде да се прибереш, нямаш нищо ,а половината от семеиството ти го няма вече , отвратен съм "/ изказването ми звучи някак Станишевско
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да не дава Господ такава кризисна ситуация, тогава ще видим какво ще направиш и дали къмпинга ще ти се стори толкова привлекателен,като знаеш че вече нямаш дом за да се прибереш. И това известно време, което трябва да прекараш в някаква и да незнаеш докога и после накъде. Не мисля, че ситуацията в Италия буди някакъв хумур. Цинично е от страна на премиера, независимо от смисъла, вложен в израза.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това изказване е типично за Берлускони и не виждам нищо лошо в него. Наскоро Берлускони каза следното за Барак Обама -"Той е млад, красив и има хубав тен" :-)
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вероятно господин Берлускони иска да развесели пострадалите :#
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не мислиш ли , че къмпинга ти и това , което се случва на тези хора ... ми малко е различна ситуацията. След къмпинг(макар и за месец) ние си се прибираме у дома докато при тях това е доста далечно и несигурно!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tezi cyrkvi trqbva da se suborqt, nqma drug na4in. Tova sa ne6ta ot starata kultura, koito trqbva i 6te si zaminat zavinagi.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тогава да вземе да се настани и той в къмпинга,вместо да се прибира във вилата си