Новото оръжие на САЩ ще са гръмотевиците

Това ще стане с новия проект на "DARPA"
24 дек 2009 11:12, Петя Славова
82
Новото оръжие на САЩ ще са гръмотевиците
Снимка: БГНЕС

Американската отбранителна агенция "DARPA" обяви намерението си да започне реализацията на нов проект, който да използва силата на атмосферните явления като оръжие в случай на война.

Идеята е да се разработят механизми за защита на населението от светкавици, които в същото време ще се използват като оръжия, пише БГНЕС.

Агенцията предвижда да развие технология за отклоняване и контрол над светкавиците, която да защитава военните и цивилните от ужасните последствия.

Правителството съобщава, че всяка година гръмотевичните бури причиняват материални щети на стойност 1 млрд евро.

Учените ще се опитат да създадат технология, която да защитава от гръмотевици определена територия и да отклонява бурите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Червените ръчички издават ***
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пич, тука никой не знае кой е Тесла и какви ги е вършил. Първобитно племе
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не бе ,направили от иглата чибуче...
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Warning nuclear launch detected се чува от стар крафт бе
36
0
 
14
 
! Отговори
nameless преди 14 години
Като прочета нещо такова и все се сещам за една история от космическата надпревара - американците похарчили 20-на милиона за да проектират писалка, която работи при безтегловност, а руснаците... просто използвали моливи ;))
35
0
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
"Warning,lightning storm created...warning Iron Curtain activated...warning nuclear launch detected" :DТова се чува от играта Red Alerd 2 ама *** *** явно не разбират english и за това трият коментара ми :)
34
0
 
14
 
! Отговори
onzi преди 14 години
maksim, dosta si typ obache :> v rusiq sym.. v rusiq sym...
33
0
 
14
 
! Отговори
gandoni преди 14 години
Това са доразработените стоящи вълни на Никола Тесла с които може да се манипулира климата
32
0
 
14
 
! Отговори
maksim преди 14 години
To Rusia otdavna go ima kato orajie,no se spomenava samo kogato e negativna novinata.Primer.Neotdavna na sever ot Finlandia i Norvegia niakakvo sveteshto kalbo s koncetrichni okrajnosti zasveti v stratosferata i negramotni jurnalisti vednaga obviniha Rusia , che pravela opiti i to neuspeshni.A , ako e bila Amerikanska raketa izpratena prez severnia polys s prednaznachenie tochno za Rusia. Tova nikoi ne go kazva.Znachi predi da se kazva {pishe}triabva da se misli.MAKSIM.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Исках да кажа "гръмотевиците", но от престоят ми в щатите трябва малко да съм затъпял, sorry (((-->>
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те па тия *** сега и за грамотевиците ли се хванаха, все повече стават за смях, няма ли ги Батман,Супермен или сТРАНДЖАТА та поне малко да ги вразумят(((--->>
29
0
 
14
 
! Отговори
;) преди 14 години
те и на фараоните са им правели пирамиди да живеят в отвъдното,но мумиите казват ,че миришели отвратително........
28
0
 
14
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
Кифло, честито ти нов - по ултрамодерна хамериканска технология вибратор, със здраве да го ползваш...........хи...и да се чувстваш като истински хамериканец...хо хо...
27
0
 
14
 
! Отговори
До 21 преди 14 години
Ако пиши в Google че ако се хвърлиш от най високия мост в света и ще станеш безсмъртен , ще се хвърлиш ли бе промит мозък !!!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Jolly, за съжаление Странджата е прав. Това са глупости, искат да направят електрически shield (защита), то това би трябвало досега да го имат.Просто ДAРПА е проект и се смучат пари от военните и правителството, а на Обама трябва високоумно да се каже колко е важно това за да се отпуснат парите. Един път отпуснати ще хлътнат в чифутските *** на американските учени .. отчет - ами напрвихме, не се получи. Такива пректи стотици, досега беше по-благо с отчетността, защото всичко си беше поток на пари от единия джоб в другия, все на свои хора.
25
0
 
14
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
До СТРАНДЖАТА: *** си ти откачена *** ***. Валиум господин психиатър #20, валиум и по добра охрана от санитарите, за кави премии претендирате щом тоя постоянно ви бяга.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами не, и те си имат подобни "оръжия"!!Ако си гледал един епизод на National Geographic, за бедствията, та бяха показали едно устройство с което руснаците могат да предизивикат земетресение на определено място и ако е сложено над разломна линия, могат да отприщят енергията на хиляди атомни бомби!!!Представи си какво ще стане с градове като Лос Анджелис!!!А преди месец, в Москва тестваха едно друго нещо, с което чрез насочено микровълново лъчение, изчистиха част от небето от дъждовни облаци!!
23
0
 
14
 
! Отговори
зевс преди 14 години
не ми барайте голямата гръмотевица ,че ще Ви пратя да се молите на бог ОНАН!!!до като омалеете ,няма да Ви давам линкове знаете всички порно сайтове ...........
22
0
 
14
 
! Отговори
Einstein A преди 14 години
"Condemnation without investigation is the height of ignorance :)
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е съвсем реално. Проверете в гуугл бе разбирачи. "HAARP"