Гърция отказа поисканите от МВФ, ЕК и ЕЦБ орязвания на заплатите

В същото време гръцкият премиер моли ЕС да предприеме мерки
28 апр 2010 17:21,
47
Гърция отказа поисканите от МВФ, ЕК и ЕЦБ орязвания на заплатите
Снимка: БГНЕС

Гърция е отказала да предприеме намаленията на заплатите, които Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международният валутен фонд (МВФ) са поискали по време на водените в Атина разговори.

Това съобщи днес гръцкият министър на труда Андреас Ловердос, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Същевременно гръцкият премиер Георгиос Папандреу призова Еврозоната да предприеме необходимите мерки, за да предотврати риска "огънят", запален от гръцката криза, "да обхване европейската и световната икономика".

В същото време международният валутен фонд (МВФ) обсъжда увеличаване на приноса си към планирания мултимилиарден пакет от помощи за Гърция с 10 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
8
 
! Отговори
Прогноза преди 14 години
Съседите с бодра крачка вървят към излизане от еврозоната. Гърците много грешат ако си мислят, че ще могат повече да прилагат византийски номерца. Още малко им остава и ще издухат супата яко
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕС е една от най-мошенническите структури в света. Какво всъщност се получава ? Германците и французите бачкат здраво и плащат сметките на византийците дето си роят в носовете. Дали ЕС ще просъществува още дълго а. Всичко си има начало-има си и край.
16
6
 
9
 
! Отговори
хохо преди 14 години
Аз викам да бегаме вече от Европа. Гърците и това ще съсипят, по-добре да не сме там.
15
2
 
13
 
! Отговори
Kiwi преди 14 години
До номер#10 - да сега си спомних , че и на мен ми се падна едно киви от тези кервани с гръцка помощ, та благодарение на него оцелях в Лукановата зима. Е , имах и разни роднини дето работеха по 18 часа на ден за новопоявилите се гръцки работодатели , имаше и някакви работнички-роби в Родопите по гръцките цехове, ама пък това киви беше толкоз вкусно...
14
4
 
11
 
! Отговори
ЛАПАНДРЕО-оод преди 14 години
иска да лапне мангизите ама и да не го усетят и да си штракат пръстчетата по таверните
13
5
 
14
 
! Отговори
1823 преди 14 години
с такъв див народ Гърция няма да се оправи.смао ще си стачкуват и ще стържат от кофичката с кисело мляко
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Вие ли ще им плащате кредитите и лихвите, та така сте се запъхтели"Ако ЕЦБ започне да печати пари за да помага на гърците и португалците да се оправят със заемите си тогава в Европа ще настане инфлация и тая инфлация ще обхване не само страни с евро, но и такива като България с валута обвързана с еврото. На практика ще излезе, че българските потребители ще им плащат и кредитите, и лихвите на гърците посредством по-ниската покупателна способност на еврото (и лева понеже лева е вързан към евр
11
1
 
2
 
! Отговори
### преди 14 години
Да, с така изложена позиция съм съгласен (дори и "+" ти сложих).
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гърция може да срине целия Европейски съюз ако си прави каквото си иска. Аз понеже съм за европа и за европейските ценности, неискам съюза да се разпада. За това искам гърция да се стегне.
9
7
 
12
 
! Отговори
### преди 14 години
Опитвам се да бъда обективен, имам добра памет и и не си пъхам носа в чужди работи. Все пак да ти напомня Лукановата зима и керваните от тирове с помощи за гладния български народ. Тогава друго пеехте, сега се ококорихте и всичката Мара втасала и на комшиите акъли давате.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти за кой се взимаш?
7
11
 
12
 
! Отговори
### преди 14 години
Абе "2" и "3", вие за кои се вземате не мога да разбера. Вие ли ще им плащате кредитите и лихвите, та така сте се запъхтели. Когато това стане с България, разбирам да търсите отговорност от управляващите. Оставете гръцкия народа сам да се оправя, те да си търсят отговорност от техните управници. Някой да ви е поискал помощ, не съм чул такова нещо. Аман от *** хейтъри.
6
3
 
5
 
! Отговори
milen преди 14 години
Ами ние като сме уфси.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хахаха...германците да бачкат, гърците да си пият узото на плажа и да лапат каомарите. Ето това е нов световен ред!!! :)))
4
3
 
31
 
! Отговори
Влади преди 14 години
Гърците са като *** в Столипиново и другаде - хем не си плащат тока и водата, хем протестират когато им ги спрат. И нагли на всичко отгоре - други да ги спасяват, а те да си я карат по старому!
3
4
 
12
 
! Отговори
Me преди 14 години
Сега пък МВФ ще им откаже любезно да им отпусне мангизите :)
2
4
 
8
 
! Отговори
бг преди 14 години
може, може - като има такива които плащат чужд кредит - може! ние за какво сме?
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе тея гърци все повече ме дразнят. Не може да живееш на кредит и след това да не искасх да си платиш.