Гърция ровичка в доходите на шоуелита си

Артисти, футболисти и адвокати на прицел на данъчните
23 май 2010 19:00,
41
Гърция ровичка в доходите на шоуелита си
Снимка: БГНЕС

Данъчните експерти в Гърция са подхванали шоуелита си, за да пълни хазната, съобщи АФП.

След лекарите те са подели артистите, футболистите, адвокатите и собствениците на нощни заведения.

Генералният секретар на службата за спецпроверки на министерството на финансите Янис Капелерис заяви, че сега данъчните проучват декларации, в които са обявени скандално ниски доходи на публични хора с висок стандарт на живот.

“Етнос“ пише, че са набелязани трима известни певци, трима футболни звезди и четирима известни адвокати.

Миналата седмица зам.-министърката на културата и туризма Ангела Гереку трябваше да подаде оставка, тъй като вестник разкри, че съпругът й - популярният певец Толис Воскопулос е заплашен от съд заради неплатени данъци от около 5,5 млн. евро.

Преди десет дни министерството на финансите докладва за резултата от проверките на 150 лекари в Атина и региона. Повече от 50 от тях са хванати в различни нарушения.

Правителството на Георгиос Папандреу се ангажира да води безкомпромисна борба срещу измамите и наложи драконовски мерки за икономии, за да намали огромния публичен дефицит и колосалния дълг на страната.

Смята се, че делът на сивата икономика в Гърция възлиза на 30% от БВП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
1
 
! Отговори
владо преди 13 години
Византийците са най-големите тарикати и мързеливци вЕС.До сега не правеха абсолютно нищо освен да лежат,да *** и да лапат евра! Затова сега , като видяха , че номерата им нещо не вървят започнаха да протестират!
32
2
 
9
 
! Отговори
WASILISQNISEVROPA преди 13 години
СЪСЕДАТ..
31
3
 
8
 
! Отговори
WASILISQNISEVROPA преди 13 години
ВЪРВИ...БЪЛГАРКА...
30
0
 
13
 
! Отговори
WASILISQNISEVROPA преди 13 години
ДНЕС.БГ...ОСТАВЕТЕ ЕЛЛАДА НА ГЪРЦИТЕ...НОМЕРАТ...САСЕДЪТ ЩОМ Е ЗЛЕНИЕ СМЕ СУПЕР...НЕ ВАРВИ...УТРЕ НАПИШЕТЕ...ДЯДОТО КОГОТО ЕДНА ХБАЛГАРКА ГЛЕДАШЕ...НЕ Е ЖИВ...ПО ИНТЕРЕСТНО Е....
29
2
 
2
 
! Отговори
ЧЕЛЕН ОПИТ преди 13 години
ОТЛИЧНО!!!! СИМЕТО ДЯНКОВ,УСПЯ ДА ПРЕДАДЕ ,СВОЯ ОПИТ И ЗНАНИЯ ....И НА КОМШИЙТЕ!!!! ИНТЕРЕСНО ,ДАЛИ ТАКА ЩЕ ПОДХОДИ И КЪМ ....НАШИ ИЗВЕСТНИ ШОУ-МЕНИ, .....С ГРОЗЕН ДЕФИЦИТ В ДАНЪЧНИТЕ СМЕТКИ.....???!!!
28
2
 
2
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Честит празник ! най-Българския, най-истинския, най-обичания!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков няма ли да им помогне? ХАХАХАХАХ
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да викнат ЦЕЦО той е от FBI
25
13
 
4
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 13 години
Абе смотлъо Боко Тиквеника само си отваря устата и казва бееееееееееееее селяни :)))))И щото сте прости, квото е избляла Тиквата това повтаряте !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
2
 
2
 
! Отговори
ZA GARZITE преди 13 години
DEMOKRAZIIA- DEMOS...TOVA ZNA4E MNOGOOOO...
23
1
 
5
 
! Отговори
ZA GARZITE... преди 13 години
FENOMENALNI SA....MISLIA 4E - EVREITE MOGAT DA IM ZAVIDIAT - KAK ZA TOLKOVA KRATKO VREME MOGAT DA SE ;OSVOIAT;- TOLKOVA MNOGO ;SREDSTVA;-PARI....
22
10
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Тия лентяи са слушали какво прави Бойко в България...
21
1
 
9
 
! Отговори
БОГОПОМАЗАНИ В РБ преди 13 години
ОТЛИЧНО НАПИСАНО ОТ МИЛЕН-17! ДЯНКОВ, ОТВАРЯ ТИ СЕ ДОСТА РАБОТА!!!!АБЕ,НЯМА ЛИ ,НАП И СТОПАНСКИ ОРГАНИ, В ТАЯ ДЪРЖАВА????!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
zащото не е направил първия милион от мартеници. защото РЕВЕ за народа с пълни джобове с мутренски пари. да не би да трупа пари само от реклама. плащат му за плюене. хайде,сетете се кой. защото и той е мутра.защото ако беше много честен,нямаше да има охрана.защото е проводник за изпростяване на държавата,а простият народ е слаб народ.защото парите му са в офшорки.защото има много защото
19
4
 
2
 
! Отговори
ivi преди 13 години
na6 Boiko na mafiotski obmen v Italiq???Vij kak se prodava na bezcenica o6te v tazi darjava... to pak nqma darjava... -prodava se 5 etajna poliklinika v g.Silistra samo za 400 000 lv.....????Do koga 6te sazdavame milioneri praznoglavi s na6eto tarpenie....da bqhme se pou4ili ot 4ujbina na smelost a ne na tarpenie i pod4inenie...do koga tuk samo 6te sa6estvuvame a drugade da jiveqt i da pla4at 4e ne iskat da stignat kato nas....do koga marliovcite v parlamenta i upravlqva6tite 6te ni lajat...
18
2
 
0
 
! Отговори
ivi преди 13 години
kakvo se pravi v B-q po tozi vapros???na6ite novosazdadeni ot na6iqt grab bogata64eta koi 6te gi prebara- pi6em vse za 4ujbina-napravete nai-posle ne6to i tuk ta da se zaradva i blagodari naroda...da blagodari na Bog, 4e ni e 4ul i izpratil nai-posle kadarni Botevci i Levskivci....za6toto za poslednite 20god. vijdame nekadarnici i prostaci alcni
17
2
 
22
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Слави Трифонов ощетил държавата с милиони?Офшорки крият парите на Дългия.Макар че се прави на най-големия патриот и стриктен данъкоплатец, Слави Трифонов всъщност ощетява държавата с милиони, криейки приходи чрез офшорка във Великобритания, гръмна тези дни сайтът razkritia.Във фирмата на Слави Седем Осми АД акционери са самият Трифонов с акции 0.424 % и фирмата Фулмър Ентъртеймънт ООД с останалия дял 99.576 %. Еквивалентът в парично изражение е 50 000 лева за Дългия и 11 735 000 лева за Фулмър. Въпросната офшорка е регистрирана в САЩ, Невада, Карсън сити. Пълномощник на Фулмър в офшорката е Белинда Лейниън, а интересите на Слави защитава Асен Игнатов.Врътката с подобна българо-американска дружба е следната: някоя телевизия поръчва на българско дружество да направи предаване. Дружеството от своя страна се обръща към офшорката за финансиране, за да произведе продукцията. След като българското дружество предаде готовото шоу и получи парите си от телевизията, то се разплаща с офшорката. В повечето случаи се оказва така, че тя прибира поне 90 % от приходите. Така за българското дружество остават само 10 %, върху които то дължи данъци на държавата. Именно затова била необходима и офшорката на Слави - да поглъща приходите му, а той да плаща мижави данъци.Не рядко на функциониращите по тази схема фирми им остава печалба колкото да регистрират дейност, която не налага закриването им. И наистина - годишните приходи на Седем Осми за 2008-а възлизат на 1 991 000 лева, като близо милион и половина от тях Трифонов е раздал за заплати. Как тогава си е купил градинка за 1,8 милиона лева, питат се икономисти... Явно неслучайно Волен Сидеров настоява за пълна финансова ревизия на Дългия. Той отдавна твърди, че фирмата на Слави е една от най-добрите в далаверите с ДДС у нас. Тя е офшорна, и освен че е офшорна, тя прецаква българската държава с много-много милиони чрез една схема с фиктивни сделки, казвал е в свои интервюта националистът.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
същото синко може да се каже и за Опосумите иван и андрей. плащат им за плюене и гъзолизане, ха сетете се кой. проповедници за изпростяване на държавата. да продължавам ли още синко, или май ти стана неловко?
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защото не е направил първия милион от мартеници. защото РЕВЕ за народа с пълни джобове с мутренски пари. да не би да трупа пари само от реклама. плащат му за плюене. хайде,сетете се кой. защото и той е мутра.защото ако беше много честен,нямаше да има охрана.защото е проводник за изпростяване на държавата,а простият народ е слаб народ.защото парите му са в офшорки.защото има много защото.
14
7
 
6
 
! Отговори
Иван преди 13 години
България във финансов колапс,икономическа стагнация и ценови шок !. Доходите ни десет пъти по ниски от страните в Европа,а цените дори по високи. Ето някои сравнения преди Боко да дойде на власт и сега. Бензин сега 2.20 лв.преди 1.75...Цигарите с 40 процента нагоре. Хранителните продукти между 10 и 15 процента . Услугите с 30 процента ..Коментара е излишен нали !. Оставка Боко тиква ОСТАВКА