Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.

Твърдението е на австралийския учен Франк Фенер
21 юни 2010 07:06,
268
Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.
Снимка: БГНЕС

Ученият, който помогна за изкореняването на дребната шарка, предрече, че човешката цивилизация ще изчезне от лицето на Земята в следващите 100 години.

Според професор Франк Фенер, човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.

Пред австралийското списание "The Australian", Фенер заяви, че "хомосапиенсите най-вероятно ще изчезнат в идните 100 години".

"Това е необратим ефект. Мисля, че е твърде късно. Опитвах се да не изказвам мнението си по въпроса, защото много хора се опитват да променят някои неща, но това не е достатъчно", допълни австралийският професор.

По неговите думи, откакто хората сме навлезли в научния период "Антропосин" - от началото на индустриализацията до днес, сме повлияли на планетата толкова, колкото би й навредил един ледников период.

95-годишният професор Фенер е автор на 22 книги и е носител на много награди за принос към изкореняването на дребната шарка.

Откритието на австралийския учен и до ден днешен се признава за може би най-значимото постижение на Световната здравна организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
даже след 50 години го четох някъде
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
eх съдба тогава ще бъда на 97 години
6
18
 
9
 
! Отговори
шоко преди 13 години
Тоя професор май е изперкал яко,много книги е написал нещо,напомня ми на някой?Стига с тия негативни прогнози.
5
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***.и късмета, тъкмо България ще се оправи след 100 години и край.пууууу, лош късмет :)))
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova e dobra novina
3
1
 
18
 
! Отговори
Гошо от...Марс преди 13 години
Вие му .....мислете,при нас този период отмина преди 10000 години.И ние....имахме учен Фенер,който ни....предупреди.Още си свети.....фенера,ама каквафайда;на Марс останах само аз,за да лъскам фенера който е в музея и да го паляот време на....време - на 100 години,един път.
2
2
 
72
 
! Отговори
Аналитик преди 13 години
Тя, човешката цивилизация отдавна е изчезнала. Останали са само егоистичните, нагли и жестоки маймуни.
1
18
 
61
 
! Отговори
СТАЛИН преди 13 години
Щом не го е потвърдил Бог Бойко значи не може да се приеме за истина!Аз вярвам само на него защото никога не лъже(за едно и също нещо повече от 3 пъти),каквото каже е валидно най-малко 6 часа,много е умен(това,че изглежда като проста мутра е за да не го отвлекат на някоя пранета и да го накарат на сила да ги управлява-той не обича да управлява),така че господин Професор,докато новината Ви не се потвърди от Бог Бойко или най-малко от Цецо капацитето я приемам за шменти капели-съжалявам!