Македония пълна с коли с регистрационни номера от BG

От месеци МВР в Скопие е с кампания да ги пререгистрира
29 юли 2010 10:36, Елка Василева
68
Македония пълна с коли с регистрационни номера от BG
Снимка: БГНЕС

В Македония има много коли, закупени от България от хора с двойно гражданство, които продължават да се движат с българска регистрация.

Съгласно новоприет закон в Македония обаче собствениците на автомобили с чужди номера трябва да ги пререгистрират. Македонската полиция съобщи, че след 30 септември ще иззема внесените коли, останали с чужди номера.

МВР в Скопие информира още, че след тази дата ще има проверки и всички коли, които са в нарушение на закона, ще бъдат иззети и предадени за по-нататъшна митническа процедура.

Съобщението на МВР е по повод минималния интерес на македонците, които имат коли с българска регистрация, да ги обмитят и по този начин да ги легализират, пише македонският „Дневник“ в материал под заглавие „Българските коли под удара на МВР“. 

Вносителите на коли втора ръка в Македония казват, че българските автомобили се карат спокойно, без намерение да се легализират, а част от автомобилите, внесени в страната, са на паркингите и изобщо не се обмитяват.

Според Люпчо Трайковски, вносител на употребявани автомобили, от 50 000 български автомобила в Македония само 10 000 могат да бъдат пререгистрирани. „Около 40 000 коли са все още нито на земята, нито на небето, без уреден престой в Македония“, каза Трайковски.

Македонците, които всеки ден се движат по улиците със своите автомобили с българска регистрация, казват, че нямат намерение да вземат македонски номера, а ако наистина се осъществи заканата на МВР да иззема такива коли, те ще ги изнесат извън страната и ще изчакат 6 месеца, след което отново ще ги вкарат в Македония, пише „Утрински весник“ под заглавие „Българските коли останаха български, МВР алармира“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
6
 
! Отговори
ФИЛЮ МАКЕТО преди 13 години
ДО ПЕТРИчХУБАВО Е ЧЕ ИМАШ МАКЕДОНСКИ ПАСПОРТ. А ЗАЩО ЗАБРАВИ ДА ВЪРНЕШ БЪЛГАРСКИЯ? ЧАКАМЕ ТЕ....
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
те албанците скоро ще я превземат македония...
39
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 13 години
е мои прадеди като са избегали от србия - српски паспорт ли да си извадя? на него пак требе да пише националност - Българин, Така и с македонските паспорти ;)
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вместо да си вадиш македонски паспорт, по-добре си извади главата от ***
37
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 13 години
както има шопи - Българи от шопският край - така има македонци - Българи от македонският край :) ама са малко с промити мозъци от српската пропаганда :)
36
0
 
4
 
! Отговори
добруджанец преди 13 години
ало,македончето, голямо гонене са те гонили тебе,че чак до Добруджа.. къде ги видя тия сърби,че чак то Добруджа стигна...ама дедите ти като са дошли до тука,може и пътя на обрадно да са запомнили ;)
35
1
 
5
 
! Отговори
;) преди 13 години
спаси света от себе си и отивай да живееш в макенония
34
2
 
2
 
! Отговори
МК преди 13 години
Като живееш в област Македония много ясно е че си македонец.Точно във вашият район се е заселил навремето хан Кубер така,1е твоето семейство е наследник на куберовите македонци.Командващ войската на Кубер според византийски хроникьори е бил Мавър и това име е доста срещано във вашият край.
33
1
 
17
 
! Отговори
MAKEDONIA преди 13 години
Е, па я сакам да бъда българин . Живея в Македония и смятам, че сме българи ! :)
32
2
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
Браво. Добре, че се обади. Учените от БАН и НИМ отдавна търсят такива като тебе..
31
5
 
3
 
! Отговори
МК преди 13 години
Аз съм потомец на македонски българи прогонени от сърбите чак в Добруджа и бих искал да си извадя македонски паспорт ,но ми е много далеко.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както е пълно с коли с българска регистрация така е пълно с българи в Македония.Време е да приемат закон да почнат да регистрират и тях.
29
3
 
10
 
! Отговори
българин преди 13 години
Със своето чепато отношение към всичко българско македонците само си режат пътя към всичко цивилизовано.Но нашите *** управници постояно ги коткат неразбираймо защо.Евала на Гърция.Закучи се и нема да пусне гнусярите в никаква Европа.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Там от пет години тече процедура по узаконяване на незаконните строежи - около 85% от сградите в Скопие... Крайният срок беше м.ноември 2006г., но за това време се трогнаха около 100-тина собственика. И до днес не е узаконена централната им автогара, а не ми прилича на бутната, пък и глоби не знам да са налагани. Ефектът с колите ще бъде същия. Още повече всеки може да се позове на българското си гражданство.
27
2
 
14
 
! Отговори
God преди 13 години
Ако ние сме татари, значи и ти си такъв!Гледай си шиптърите и се моли да не те облажат отзад.
26
1
 
2
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Като са решили да сменят BG регистрациите дали ще сменят само:BG = Бугариja или и BG = Београд?
25
2
 
25
 
! Отговори
Смешно е ! преди 13 години
Иначе мучат, че сме били татари, тези загубеняци :) Винаги съм казвал, че Македония е най-добрата ни съседка... вдига ни самочувствието, като изглежда толкова ЗЛЕ :)
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
смяхххххххххххххххххх
23
3
 
9
 
! Отговори
do 21 преди 13 години
ei go enen anti4en ***
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Познайте сега каква проверка чака всички с българска регистрация, човек ще го е страх да мине през Македония - ако си маке, гориш за пререгистрация, - ако си българин, гориш, че си чужденец. Яката работа.