Македонско гражданство или кола с BG регистрация?

По 3000 евро за пререгистрация на автомобилите при комшиите
16 авг 2010 11:57, Елка Василева
172
Македонско гражданство или кола с BG регистрация?
Снимка: БГНЕС

Собствениците на коли с българска регистрация от село Търканйе край град Кочани са готови да заменят македонското си гражданство за автомобила си.

Те казват, че таксите за пререгистрация на колите им в Македония са прекалено високи, за някои от автомобилите трябва да платят и по 3000 евро, пише на сайта си македонската телевизия А1.

„Ако не ни осигурят фиксирана цена, да кажем 400 евро за автомобил, след изтичането на срока сме готови да се откажем от македонското гражданство“, казва Йован Заов, собственик на български автомобил.

„Нека въведат винетки, всички ще си плащаме, така цените за регистрация са много високи“, казва и Влатко Трайчов, който също има кола с българска регистрация.

Според тях българският паспорт им дава предимство при намирането на работа в чужбина.

„Откъде ще намерим пари, по-добре да отидем в Италия да работим и да спечелим нещо“, казва Благойчо Сандев, също собственик на български автомобил.

Те все пак не обясняват дали си струва да се откажеш от държавата си за един автомобил, пише А1.

"Не си струва да се откажеш и не искаме това, но ако трябва, сме готови", обяснява друг собственик на българска кола – Никола Заов.

По неофициална статистика в Македония се движат около 40 000 автомобила с българска регистрация.

Собствениците им имат срок до края на септември да ги пререгистрират в Македония. Ако не направят това, съгласно закона ще трябва за шест месеца да изкарат колите си извън страната.

Въпреки че крайният срок наближава, досега интересът към пререгистрацията на колите е минимален, заключава А1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: Македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
8
 
! Отговори
Людмила преди 13 години
Знам, че са го заслужавали... И ако бяха пак онези времена и трябваше да се избира, сигурно аз бих била за съюз с Германия, която ни обещаваше да ни върне Македония... Просто отбелязах от днешна гледна точка колко напразни са били всичките ни опити и че дори днес в България си пробива път измислената сърбошовинистична история за миналото на българите в Македония.
89
2
 
4
 
! Отговори
историк преди 13 години
Час по скоро да си вземем нашите макета от Афганистан, Пакистан и Кюрдистан. Баш те са от семето на Александър и истинските македонци;) Тогава ..какви църкви ?? Ставаме един народ с бракята албанци !! Те в джамии и ний в джамии ,те се занимават с наркотици и ние ще подхванем това. Един народ , една вяра!! Дай да натирим тези които се българеят....оти са малко са 1,5 милиона и са несигурни ..коли пасспорти,учат български ...
88
2
 
5
 
! Отговори
ДА преди 13 години
Има елегантно решение.Трябва да се преразпределят етносите и гражданствата между БГ, Македония, Косово и Босна. Македонци идват у нас. *** - у тяхната държава, като за примамка им се дават апартаменти (с много паркет за горене и доста желязо във вид на стари американски танкове). Косово да ги приеме ако иска признаване. Сърбия да признае Косово, ако Косово приеме српските ***.Накратно всички *** в Косово и Албания и 1/2 Македония.
87
2
 
3
 
! Отговори
vrv до Благоевград преди 13 години
Ти си добре и ми е малко жал за теб. Ходи се лекувай човек и редовно да си пиеш хапчетата. Айде чао от мен на останалите, че то с грамофонна плоча не може да се води диалог и само си губим времето.
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Македонците незаконно са окупирали връх Огражденец в планината Огражден. Съгласно Букурещкия договор този връх е в България! По време на първата световна война отряд от сръбски разузнавачи премества граничните колчета на 8 километра навътре в българска територия, и никой не реагира. След ньойския договор връх Огражденец не е отнет, но въпреки това граничнита бразда е прокарана по новото трасе, въпреки, че този връх не е отнет с никой договор. Незабавно да бъде освободен връх огражденец-чрез Хага
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хилядолетен македонски боб със сланина е бил открит на луната от първия македонец стъпил там нил армстронгов, но бил изяден, това е сигурно доказателство че и лената е неделима и неприкосновенна македонска територия. Що е маке се е юнак......
84
2
 
6
 
! Отговори
Petrich преди 13 години
ei xOMO ilinden pirin .. she ti vrytna edin shaltak ... ki ti oviq marsolite okolo vrato :)
83
2
 
8
 
! Отговори
Людмила преди 13 години
Благодаря, пиша всичко с много болка... Всичките ми прадядовци са били част от формирования на ВМРО и са участвали в Балканската и Муждусъюзническата война.Баба ми е разказвала как почти всяко момче като ставало на 15 години най-много и нямало търпение да стане четник.Много млади момчета дори не питали бащите си, а хуквали тайно с другарите си в планината.И всички се наричали българи. Никой не е бил чувал за понятието Македония.Споменавали се повече отделни села и градове и рядко името Македония
82
2
 
6
 
! Отговори
Да се направи замяна преди 13 години
Македонци получават БГ-паспорт и идват у нас.*** получават МК-паспорт и отиват в Скопие и Охрид при братята си албанци.
81
2
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
Как хубаво пише на български а иначе в душата си ***!
80
2
 
7
 
! Отговори
опа преди 13 години
болен човек
79
20
 
3
 
! Отговори
Благоевград преди 13 години
Вън българските окупатори и поробители от Пиринския дел на Македония ! Македония на Македонците ! Македонците за Македония ! Пирин + Егей + Вардар = Обединена Македония ! Македония ВЕЧНА !!!
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хОмо илинден са съдадени и финансирани от сръбските служби. Винаги сърбите са действали против нас. Само си спомни удърът в ГРЪБ през 1885 при съединението. Самото създаване на македонската нация е рожба на тито- комунистите. А Русия винаги е признавала българския характер на македония. ако не знаеш-провери как, и след среща с кого Елцин разписва указът за признаване на македония, и думите му преди това!
77
2
 
9
 
! Отговори
опа преди 13 години
Тогава хората са го заслужавали.Сега там има толкова много еничари заради нечовешкия геноцид от страна на сърбите (не без позволението на русия).
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
'братя' вардарски 'македонци'..колкото и да се пънете, източна македония ви напуска. скоро ще е част от България. знам, че ви боли, вас, сърбоманите, но оправяйте се с албанците, скопие, косово и куманово. не са само 'бугарските' таблички и паспорти, много по - дълбоко е. знам, че н е ви харесва, но е неизбежно. хората вече не се страхуват да говорят с дядвоците си да разберат кои са и какви са. югославските времена свършиха!
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През 1941г ги освободихме, да внимават да не ги освободиме пак!
74
2
 
11
 
! Отговори
vrv (Скаптопара) преди 13 години
Ей Горна Джумая, искам да се видим в Благоевград и да ми покажеш 5 човека македонци (като национално самосъзнаие) от Благоевград, които са родени там, както и техните родители и са били потискани. Искаш ли? Какво ще кажеш за неделя, или не си от тук и учиш тука? Абе 5 човека са много. Искам двама да ми доведеш. Става ли?
73
3
 
10
 
! Отговори
Людмила преди 13 години
Като си представя, че заради тези нагли предатели, сме приели дори съюз с Германия и сме започнали да враждуваме с Русия, ми става още по-болно. Пренебрегнахме нашата Освободителка и си развалихме добрите отношение с нея заради хора, които не го заслужават. Затова и руснаците започнаха да фаворизират Сърбия. Загубихме всичките си приятели заради тях. От любима страна на Русия, се превърнахме в пренебрегвана и то за какво беше всичко това? Днес и Сърбия, и Русия подкрепят Омо-Илинден за жалост...
72
2
 
9
 
! Отговори
опа преди 13 години
Да живее Обединена България !!!
71
2
 
6
 
! Отговори
един студент преди 13 години
БРАВО !!! ПО ХУБАВ КОМЕНТАР НЕ БЯХ ЧЕЛ !!!