Медведев поиска помощ от руските олигарси

Магнатите дават средства за възстановяване на селата след пожарите
17 авг 2010 11:18, Елка Василева
53
Медведев поиска помощ от руските олигарси
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Дмитрий Медведев е разговарял в понеделник с крупни бизнесмени, като ги е призовал да помогнат на жителите на пострадалите от опустошителните пожари села.

„Честно казано, животът там и преди пожарите не беше сладък, това са много тежки населени места със стари дървени постройки, без каквито и да било удобства за живот“, каза Медведев.

Той помоли олигарсите да участват във възстановяването на обектите от социалната инфраструктура – „например да се възстанови клуб, да се построи не голям физкултурно-оздравителен комплекс, но това да се направи на качествено ново равнище“.

Подобни молби на властите към едрия бизнес в Русия не са редки и олигарсите, които усещат своята уязвимост пред държавата, обикновено не отказват, отбелязва ВВС.

И този път алуминиевият магнат Олег Дерипаска е обещал да построи 50 къщи, а Владимир Евтушенков, който притежава големи петролни и телекомуникационни активи, ще предостави 20 милиона рубли за възстановяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
до г-н Тонев. Трябва и да се разсъждава при писане. Новия свят -САЩ , Канада , Австралия е създаден от хора с възможно най- силни характери. Към новите територии тръгват дръзновенни силни духом авантюристи. Имало е и престъпници , но през годините на заселването , за престъпници най-често са обявявани смели бунтари. Тези хора създадоха Декларацията за независимост. Американската Конституция , която от 200 години е същата с малко допълнения. Те могат да преодолеят всякакви бедствия
44
0
 
0
 
! Отговори
Стоян Тонев преди 13 години
Какво е великото че убиват населението на Япония че парвят бомбардировка над София аааа това ли е великата страна страна изградена от проституки крадци мафиоти или затворници великата Америка там са сабрани отаиката на Европа черната *** от Африка разнасяща само болести и дива6кото си даржане.Воината в Ирак защото беши щот има тероризам не не петрола човече смърт за янките много хора ся ще кажат че не е така но това е истината!!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
васил преди 13 години
направете сравнение с бедствието в Ню Орлеанс , поведението и действията на властите и как изглежда днес града
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само 2 пъти ? България не е седнала върху море от нефт и газ :)) и не ги изнася за половината свят. Трябва да е поне 10 пъти по голям. Жалка държавичка е Русия. Варварска.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След 50 години съветско робство, бих казал, че на руснаците им се връща :))) Да пукнат дано *** гнусни !Иначе, русофилистичните *** плюете среюу турците за робството а на руснаците им ближете задниците въпреки, че за 50 години сринаха България.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 43А БВП/човек в Русия е два пъти по голям от БВП/човек в България. И какво от това?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако това, което някои тука желаят на руснаците, рано или късно им се върне...Злобни и прости, а самочуствието им се вдига само, ако други са зле. Щастливи от чуждото нещастие. Кефите ли се?
38
6
 
5
 
! Отговори
ЯО преди 13 години
ПОМОЩ ОТ ОЛИГАРХ ИСКАЛ ХА ХА ХАПОМЕЩИЦИТЕ ПОМОЩИ НЕ РАЗДАВАТ ! ТЕ САМО ВЗИМАТ.РУСИЯ - ЗАКРИВАЙ, ПРОДАВАЙ, ФАЛИРАЙ !!! ХА ХА ХА ХА....
37
3
 
5
 
! Отговори
от 19 преди 13 години
БВП на ЦЯЛА русия е по малък от БВП на Л.А. :)))
36
3
 
4
 
! Отговори
123_2 преди 13 години
Нямат нещастниците нотариални актове за къщите в които жиеят и обезщетения няма. Чака ги тежка зима вероятно в землянки. Един от доброволците участвали при гасене на пожари казва , че обстановката е повече от трагична. Няма техника , няма оборудване , пътища няма ,карти на местностите няма.
35
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
Глупаво е от страна на русофобите непрекъснато да правят сравнения между Русия и САЩ. Няма база за сравнение освен броя на ракетите. Като един истински русофил изпитвам постоянно съжаление към нещастниците от много и различни националности обитаващи територията наречена Русия и попаднали под кагебистка власт . То беше Голодомор , бяха лагери , а сега и живи ги оставиха да горят. ВВП обеща пари преди месец , днес се оказва , че пари няма.
34
5
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 13 години
А външният им дълг е 13 трилиона + бюджетен дефицит от 1 трлн.!Нещата се балансират, ха ха ха!
33
1
 
3
 
! Отговори
Подаяния преди 13 години
Олигарх това звучи ...щедро.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Външните *** сигурно и те заради студената зима ги правят :))) ай не се излагай като кифладжия!
31
1
 
4
 
! Отговори
я па тези преди 13 години
много Ви моля,променете заглавието на:Медведев наредина руските олигарси назначени от КГБ!!!Да погребат безплатно жертвите от умишлените пожари!Тези и тук го приложиха това като експеримент...........после ги чакат язовирите!!!
30
1
 
14
 
Отговори
велик преди 13 години
САЩ са велика страна ,но 90% от къщите им са дървени Всяко торнадо отнася по стотина такива къщи.Това означава ли ,че тази страна е помийна яма. Не пишете глупости във форумите, от което е ясно ,че нито сте информирани,нито знаете нещо, а такива алитерати най-лесно се манипулират. Затова не е лошо да прочетете нещо полезно за празните ви главички!
29
0
 
0
 
! Отговори
Водния преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

В тоя сайт е пълно с ***... Умници ми те на американците къщите им са шперплат мойш и с юмрук да ги пропукаш на русите поне са им от тухли и дървени трупи .... а ваще са от керпич .. Б*клу*и !!!!
28
13
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
до 30не, това не е мизерия, а продиктувано от студената зима. много северни народи строят именно от дърво, защото така е топло зимно време.ама де акъл
27
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Строят от дърво, щото друго няма :)) Тва е .. мизерия!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 23И какво стана с тези софхозни мизерии? Тази година пшеницата е 1/3 от очакваното, последва забрана за износ и цените литнаха. Значи тези мизерници, както ги наричаш, не са случайни.