Шведската пиратска партия хоства WikiLeaks

Сайтът предизвика медийна буря и гнева на Пентагона с публикации
18 авг 2010 07:41,
8
Шведската пиратска партия хоства WikiLeaks
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Уебсайтът WikiLeaks ще разположи няколко нови сървъра при шведската Пиратска партия, съобщи групата, която се обявява за повече свобода в интернет.

Пиратската партия ще осигури хостинга за WikiLeaks безплатно като част от политическата си мисия, се посочва в изявление на формацията.

Споразумение по въпроса е било постигнато на среща в Стокхолм през уикенда с основателя на придобилия световна известност сайт Джулиан Асанж. „Приветстваме помощта, предложена от Пиратската партия“, казва той в изявлението.

„Организациите ни споделят много ценности и аз очаквам бъдещи действия, с които да си помагаме взаимно за един по-добър свят”.

Още по темата

WikiLeaks предизвика медийна буря и гнева на Пентагона с публикуването на 76 000 класифицирани американски документа за войната в Афганистан.

До няколко седмици създателите му възнамеряват да публикуват нови 15 000 документа, за които се очаква да са още по-чувствителни откъм съдържание.

Шведската Пиратска партия, създадена през 2006 г., за да пропагандира повече свобода в интернет пространството, направи пробив на изборите за Европейски парламент през 2009, получавайки 7,1% от гласовете в скандинавската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това, че ти не си чувал преди това, си е изцяло твой проблем
6
8
 
2
 
! Отговори
Тъпира преди 13 години
А колко са прости милите. Докато не гръмнаха по новините не бях чувал за този сайт. И така наречената информация нямаше да стигне до всички. Според мен американците сами са си дали документите с цел да бъде по достъпно за разбиране от простата публика.
5
1
 
4
 
! Отговори
papito преди 13 години
Shvedi pazete se ;) chifutite shte wi pratqt kachulatite agenti ... V svetovnata istoriq USA shte si ostane nai golqmoto zlo poznavano nqkoga !
4
1
 
21
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Хахаха гнева :) трябва да има свободен достъп до информация.Това е демокрация, а не американската :)
3
1
 
12
 
! Отговори
AAA преди 13 години
"гнева на Пентагона" - AAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаха американците се накензали от яд...ама тия гринговци даже не знаят, че америка е открита от викингите много преди Колумб. Ша взема и аз да се пиша в Шведската Пиратска Партияхахахаха!
1
20
 
4
 
! Отговори
дядо Злати преди 13 години
Кво рьекохте бе джанъм. Какви са тез маймунски работи. Пишете нещо за народа, че да разберем за какво става напредвид. Ай че отивам за мляко, после ще се върна.