ЕК май ще накаже Франция заради ромите

Франция ще бъде обвинена в нарушаване на правото на ЕС
14 сеп 2010 15:36,
94
ЕК май ще накаже Франция заради ромите
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия може да предприеме дисциплинарни мерки срещу Франция заради депортирането на ромите, заяви еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг.

Рединг нарече действията на Франция „позор“. Миналата седмица Европейският парламент прие остра резолюция, в която поиска Париж веднага да прекрати депортирането на роми.

В същия документ депутатите обвиниха Европейската комисия, че е реагирала бавно и твърде слабо на действията на Франция.

Още по темата

Вивиан Рединг смята, че процедурата срещу Франция трябва да бъде открита следващата седмица.

От началото на август Франция депортира над 1000 роми в България и Румъния. Това предизвика вълнà от протести в Европа, макар Париж да твърди, че операциите не са насочени към определена етническа група.

На пресконференция Вивиан Рединг съобщи, че ще предложи на Европейската комисия да започне наказателна процедура заради отношението на Франция към ромите, а ЕК трябва да вземе решение до две седмици.

След това случаят ще бъде отнесен до Европейския съд в Люксембург. Франция ще бъде обвинена в нарушаване на правото на ЕС, което забранява дискриминацията срещу етническа група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хем боли - хем сърби.Хем против Франция, хем против собствените роми.
48
1
 
3
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Струва ми се,да не кажа сигурна съм,че парите по европрограмите се дават на наскоро присъединилите се страни - при нас до 2012 г.Друг е въпросът,че времето за усвояване е толкова стеснено,че досега реално нито една "прясна" страна не е успяла да ги усвои.Мисля,че посочените страни са с най-голямо насе -ление в ЕС. Поляците се опитаха да ги огрее наравно с посочените страни,но им се "размина".Една от причините Турция да не влезе в ЕС е голямото й население-70 млн плюс мюсюлманските претенции плюс
47
0
 
5
 
! Отговори
do 46 преди 13 години
Те са за резил а не БГ!!!Там има много повече *** отколкото в БГ
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕК няма да накаже Фр. А Бг. е пак за резил. Хем против Фр. хем против бг. ***.
45
2
 
5
 
! Отговори
аЗ преди 13 години
ЕК МАЙ НЯМА ДА НАКАЖЕ фРАНЦИЯ ЗАРАДИ ***.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека правят Бг за резил.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Донякъде ги разбирам франсетата защото те вече половината са *** и като им изпратим и нашите БГ ще светне а те ще станат още по чернички,но плuха много по БГ и заслужават да бъдат съдени
42
1
 
3
 
! Отговори
групенфюрер преди 13 години
Наближава окончателното решение за миризливите ***...
41
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 13 години
какво има за разбиране!!Не ги искаме *** ама не ги извозваме за индия!!??Това е нечовешко,защото в ФР има милиони араби а направиха БГ за резил заради 41 ***!!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никога не съм харесвал французите,НО ми се издигат в очите с това как отстояват позицията си!Ако бяха нашите политици,отдавна да се надупили и загърбили народа си заради тази крадлива ***!
39
1
 
9
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
Приканвам всички ромски родови кланове - Калдараши, Гольовци, Милити (това са роми мюсюлмани), Бургуджии, Цоцомани и Лаяши и тези извън тях, да нарамят торбичките си, да се съберат пред сградата на ЕС в Брюксел и да помолят тамошните чиновници да им помогнат да се интегрират в Германия, Белгия, Дания, Холандия, Швеция, Финландия, Ейре, Англия, Австрия и т.н. Таке хем чиновниците ще са доволни, хем ромите интегрирани, хем и българите щастливи.
38
4
 
2
 
! Отговори
Вики преди 13 години
Това Българите не може Ви разбере човек.Ту мразите ромите искате да ги правите *** оплаквате се,че имали повече права от вас,а сега сте седнали и сълзи роните за тях...Тогава,като крадят вашите стари родители из провинцията изнасилват и убиват ходете и им целувайте ръце или в най-лошия случай плащайте им издръжка,че са Бг роми хаххаа...
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
значи да харизваме бг *** на Фр. не ги искат...
36
2
 
2
 
! Отговори
11 преди 13 години
Депутатите трябва да изгонят шефа на ЕК Барозо,той забави процедурите защото е платен от Сарко.На съд и в затвора
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сарко и бандата му ще загазят!!!Не може да раздават паспорти на арабите и азиатците а *** да гони!!!Борисов да ги проверява,да ни пуснат няколко от техните
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не Бг. да протестира навън - а да има у нас - протест в защита на бг. роми.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вижте сега не бъдете расисти и зависници,нека всички роми да отидат в франция англия и германия и там да им спазват правата.Да им плащат тока и водата,да им дават помощи за копелетата които раждат и да ги заселят в версай и лувара и да ги интегрират.Братя Българи да не им пречим нека да отиват всичките,братя роми тръгвайте европа ви очаква там е рай давайте всички на там с цветя ще ви изпратим.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека се направи един истински мирен протест в Бг - в защита на нашите бг роми.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доста неграмотно пишеш,за човек,който учи в Германия:).Какво по-точно учиш там?Да не си на обучение по присвояване на чужда собственост без да те хванат?
30
0
 
0
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 13 години
Хихихи, съдбата има чувство са хумор :)))