Убит е лидер на ФАРК

Моно Хохой ръководеше най-силното бойно звено на марксистките бунтовници
23 сеп 2010 17:21,
12
Убит е лидер на ФАРК
Снимка: БГНЕС

Един от най-високопоставените лидери на ФАРК е мъртъв. Хорхе Брисено, известен като Моно Хохой, е бил убит при бомбардировка на армията в регион, смятан за крепост на бунтовниците.

Преди дни беше убит и лидерът Сиксто Кабана заедно с още 27 бунтовници.

Марксистките бунтовници от ФАРК се борят с колумбийските власти от средата на 60-те години. Смяташе се, че Моно Хохой е ръководител на най-силното бойно звено на организацията.

САЩ бяха обявили награда от 5 милиона долара за информация, която би довела до залавянето му. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Българската ДС, подчинена на комунистическото правителство, със съдействието на КГБ, убиха Георги Марков в Лондор с чадър и рицин. Беше убит за да угодят на обиденияТодор Живков, тъй като Г. Марков избяга от България въпреки, че беше измежду приближените му, а КГБ тестваха ново оръжие - чадър с рицин. Така, че Георги Марков реално, а не Уж бе убит от комунистите, управлявали България чрез терор 45 години, а следващите 20 г. я ограбиха. Всяко друго твърдение е нагла комунистическа лъжа и гавра.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Марксистки бунтовници от ФАРК". Там, където има дори един комунист-марксист става страшно за населението, комунистите-марксисти крадат, грабят, убиват без съд и присъда - "В името на народа" и докарват същият народ до просешка тояга и геноцид.
9
0
 
1
 
! Отговори
партизанин преди 13 години
Това е партенка! Жив е той, жив е!:)
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един търговец на смърт по-малко!Венсеремос!
7
1
 
2
 
! Отговори
Ernesto преди 13 години
Venseremos!!!
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите УЖ убили Г.Марков и веднага ни обявиха за варвари и какво ли не....същевременно ,,демократична'' и ,,цивилизована'' Америка дава 5 млн. за ,,главата'' на неудобен за тях човек.....както се казва ,,коментара е излишен'',,За кого бие камбаната?''
5
2
 
3
 
! Отговори
Самосвал преди 13 години
bahmaati
4
9
 
10
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Е и? Дали ФАРАК е терористична или партизанска организация е въпрос на гледна точка. Само 31 държави са я признали за терористична, а останалите не. Аз пък мога да призная войските на нато в Афгана, които си правят амолети от трупове на невинно убити хора за терористи. Е и? Защо трябва вие да налагате гледната си точка за ФАРАК над останалите. Всички ние имаме право на мнение и избор.
3
4
 
13
 
! Отговори
жоро преди 13 години
защото са комунисти . комунистите и евреите винаги са били терористи. наричат се понякога и партизани.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По всички критерии на всички международни организации,в които членува България,ФАРК е призната за терористична групировка!Що тогава ги наричате "бунтовници",вместо правилното им име "терористи"?
1
11
 
7
 
! Отговори
bahmaamu преди 13 години
viva la revolucion,amerikanski podlogi!