Абдула II предупреждава за нова война в Близкия изток

Ако не спре строителството на еврейски селища, конфликт ще има до края на годината
24 сеп 2010 13:27,
21
Абдула II предупреждава за нова война в Близкия изток
Снимка: БГНЕС

Йорданския крал Абдула II предупреди, че ще има нова война в Близкия изток, ако въпросът с еврейските селища в окупираните територии не се реши на преговорите между Израел и палестинците, пише CNN.

„Ако се провалим на 30 септември, очаквайте нова война до края на годината и още много войни в региона през следващите години“, заяви държавният глава на Йордания, който също посредничи при преговорите.

Йорданският крал има предвид следващата среща между израелския премиер Бенямин Нетаняху и президента на Палестинската автономия Махмуд Абас, която е насрочена горе-долу по същото време, когато изтича 10-месечният мораториум върху строителството на нови еврейски селища в Западния бряг.

Още по темата

Израелският премиер е подложен на натиск, от една страна, от палестинците и, от друга – от страна от администрацията на Барак Обама да удължи мораториума, който изтича в неделя.

Палестинският президент вече обяви, че ще напусне преговорите, ако отново започне строителството на нови селища в окупираните територии.

„Ние сме на кръстопът, на който ще стане ясно дали пропадаме в бездната или не“, обрисува ситуацията йорданският крал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
нилой преди 13 години
Мир ще има, но кратък и лъжовен. Като затишие преди буря. "Ал Акса" ще бъде взривена, защото там трябва да бъде построен новият соломонов храм. Това ще бъде и началото на третата световна война.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DO....Aloa....NEGRAMOTNIK IZRAEL OTKRADNA S IZMAMI I LAJI ZEMI NA SIRIA-JORDANIA I PALESTINA I SAZDADE IZMISLENATA DARJAVA --IZRAEL.SLED KOETO ZAPO4NAHA DA IZMISLIAT I PRENAPISVAT NOVA -ISTORIA I DA VTALPIAVAT NA BUNACI KATO TEBE 4E TE SA BILI VINAGI TAM....EVREISKA -DARJAVA E NIAMALO I NIKOGA NE E IMALO I NE E SASHTESTVUVALA ,NITO PAK EVREISKA NACIA I NAROD.TOVA SA ZBIRSHTINA OT PRIDOSHLI OT NEZNAI SE KADE NEDORAZVITI *** ,KOITO KRADAT ZEMI I SE PROVAZGLASIAVAT ZA BOGOIZBRANI..
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 15#ти си облъчена от вашия вреден талмудизъм и драскаш глупости след като си нямаши понятие от история,или си имаш,ама по юдейски се правиш на две и половина ,защото е ясно и на малките д**а ,че днешните(евреи),нямат нищо общо с библейските еврейски племена ,защото тези които днес са окупирали Палестина са си чисти хазарчета приели юдаизма като религия.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато едно племе се изживява като (богоизбрано) и не спре да си мечтае за световно господство ,мир няма да има ни в Близкия изток ни по света ....., цитат от талмуда ,,войната е еврейската жътва"...с една дума за тях проливането на кръв си е чиста проба печалба,а на тяхното рогато(божество) това му е добро дошло....
16
5
 
1
 
! Отговори
Aloa преди 13 години
Коя история не познава да е имало там Израел? Някоя измислена от теб в пристъп на алкохолен глад? Ако оставим настрана Библията, която е религиозна книга, отвори поне историята на Римската Империя. Неграмотници като теб са обречени на едно - умиране от незнания и простотия.
15
5
 
2
 
! Отговори
Aloa преди 13 години
Облъчени от петрол селяни в критическата с болна простата. Израел заема 0.1% от Близки Изток. Проверете на картите, ако изобщо имате грамотността да ги намерите. После отидете в библиотека и прегледайте стари книги и учебници по история, издадени преди 1967 година (ако изобщо имате грамотността да четете нещо повече от вестник). И ще видите, че преди тази дата, единствените наричащи себе си палестинци, са евреите емигранти по тези земи.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MIR NJMA DA IMA ,DOKATO IZMISLENOTO *** EVREISKO PLEME NE VARNE NA ARABITE TEHNITE ZEMI.ISTORIATA NE POZNAVA TAM DA E IMALO DARJAVA IZRAEL .
13
8
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Ако не го бяха разпънали,сега нямаше да има християнска религия,а ти сигурно щеше да си мюсулманин и щеше да се кланяш по 5 пъти на ден,замисли се малко преди да пишеш.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
7 miliona evrei, 250 arabi... mir pod syankata na orajiyata!...
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2000 години там няма мир,защото евреите разпънаха Този,който дойде да спаси света от греха и беше разпънат на кръста
10
6
 
3
 
! Отговори
Кьорфишеци на краля преди 13 години
Всичко е кьор фишек. Нищо няма да стане. Само джавкане. Йорданския крал трябва добре да помни 1967 год. и да спре да се обвързва с други държави, за да не загуби короната и държавата си. И без туй по-голямата част от населението му са палестинци. Да не стане така, че вместо Израелска територия, Палестинците да завояват Йордания и там да установят своя държава. Тъй де , малко по-кротко.
9
1
 
14
 
! Отговори
муспи преди 13 години
До 7'Страните на близкия исток се въоръжават стремително', но ги въоръжавт евреите, защото няма други пари в света, нито власти. Дяволът се интересува от своите "богоизбрани" слуги колкото нашите правителства от народа. Приятно е да се гледа, опасно е да се включиш - превръща човека в евреин.
8
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Цивилизацията е започнала в близкия изток в Вавилон а краят ще настъпи в близкия изток на хълма край Ерусалим "Армагедон"
7
5
 
24
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Страните от Близкия изток се въоръжават усилено. Само това мога да констатирам със сигурност. Израел трябва да преотстъпи окупираните земи.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВИНАГИ ЛИ ЩЕ ЯДАТ АМИ ТОЯ ПЬТ НАИСТИНА СЕ ОБЕДИНЯТ ЗАДАВАЙТЕ ВЬПРОСИ ЗАЩО ВОЙНИ ЗАЩО ЛИГАВОТО ДЕТЕ НА ЗАПАДА САМО ЕДНО СТИГНЕТЕ ДО ИСТИНАТА А ТЯ Е В ЛЮБОВТА НЕ ОМРАЗОТА И ЕГОИЗМА
5
9
 
5
 
! Отговори
преди 13 години
Арабите скоро не са яли .
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KOCTOB.
3
5
 
0
 
! Отговори
Я? преди 13 години
Кой каза?
2
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
oktomvri 2010 zapochva treta svetovna voina
1
0
 
16
 
! Отговори
гореща точка преди 13 години
От години там винаги е имало пламък и дим