Еврейски кораб с хуманитарна помощ атакува блокадата на Газа

Политиката на еврейското правителство не се подкрепя от всички евреи
27 сеп 2010 10:09,
44
Еврейски кораб с хуманитарна помощ атакува блокадата на Газа
Снимка: БГНЕС

Еврейски активисти ще се опитат да пробият блокадата на Ивицата Газа с кораб с хуманитарна помощ, който потегли от Кипър в неделя.

На борда на плавателния съд „Ирене“ има 10 активисти, които са евреи от САЩ, Великобритания, Германия и Израел.

„Корабът ще се опита да достигне бреговете на Газа и да разтовари хуманитарната помощ по ненасилствен и символичен начин, който да бъде акт на солидарност и протест. Това е и призив да бъде вдигната блокадата, което да позволи свободно преминаване на стоки и хора към и от Ивицата Газа“, пише в изявление на организаторите.

Товарът включва детски играчки, музикални инструменти, книги, риболовни мрежи и протези. Организаторите планират да ги предадат в помощ на програмата за ментално здраве в Газа.

„Политиката на еврейското правителство не се подкрепя от всички евреи“, коментира пред CNN един от организаторите – Ричард Купър от „Евреи за справедливост за палестинците“. „Ние призоваваме всички правителства и хора по света да се обявят и да действат срещу окупацията и блокадата“.

Блокадата на Газа привлече общественото внимание през май, когато турски кораб с хуманитарна помощ беше атакуван в международни води от израелски командоси, а в резултат на нападението загинаха девет активисти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
до смещника Пич преди 13 години
Какьв пич си смещник. А какво значи димата пич ще ти кажа на твоя език Бензона в буквалния смисьл Ако някой е сьнувал че му подаряват света за вечни времена то вие го приемате кото факт или си гоя.
42
1
 
0
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Както не веднъж съм казвал, демек утре като излезеш на улицата на която аз законно"Даваш глупав и тенденциозен пример (това е вероятно защото си глупав). Твоят пример би трябвало да звучи така - ако ти утре излезнеш на улицата на незаконен протест и решиш да влезнеш в президентството (без да си канен), и ако те спре полицай, за да ти провери документите и ти вместо да се подчиниш извадиш нож и метална тръба и започнеш да налагаш полицая, дали той има право да те застреля. Това ли ме питаш ?
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ах ах искам да я видя тази квота и искам да видя тези влезли с по нисък успех! Квотата беше единствена, на ДПС за обучение в Турция и след като тук не можеха да учат заминаха там и повече не се и върнаха повечето де. А да не отваряме и темата за образованието тук и как некадърници си плащат и заемат местаа на хора които го могат и искат но не са си платили.
40
1
 
1
 
! Отговори
Handel преди 13 години
Левите винаги са били предатели на собствената си нация. И това не им е пречело никога да се позлват от всички благинки на предадената от тях нация.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
38, не съм съгласен че са нямали достъп до образование. Дори имаха нещо като квота, и познавам хора които имаха доста по добър успех но не успяха да влезнат във университет, но засметка на това имаше приети турци с доста по нисък успех.
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има много хубаво ново клипче (епизод) на Ahmed and Salim в youtube точно по темата,направено от еврейчета които се гневят не Обама за това, че не им позволява да се заяждат с Иран.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само образованите, защотото хората (турците) бяха толкова бедни, нямаха достъп до образование и се мъчеха да оцелеят, а сега все повече гастербайтери инвестират в образованието на децата си, така че все повече ще са тези които го осъзнават, а тези които не учат бягат в чужбина и са цененти там защото работата не ги плаши и се справят, не знам за турския ви проблем, който в близките 20-30 години ще се реши, ама мислете какво да правите с ромите и кого после да мразите.
36
3
 
3
 
! Отговори
сиск преди 13 години
Много се радвам че продължават да се опитват да пробият блокадата на Газа. Еврейчетата се опитват да манипулират света и да атакуват Иран сега, но не мойаха да получат подкрепата на Обама. Не случайно Америка от години боюва в близкия изток, зат тези войни стоят високопоставениа американски еврей. Дори на 11 септември се оказа че няма нито един загинал евреин в двете кули защото точно в този ден не вярваш ли по някаква си случайност всички еврей са отсъствали от работа, били на обучение?! Ами ..
35
1
 
0
 
! Отговори
# преди 13 години
до: до 22Опс.. Имах предвид - Какъв си като етнос, не като етносТ :)
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен съм с това което казваш. Но колко го осъзнават това.....много малко, само образованите....
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква стана да ти кажа ли ? Ми произвеждаха ви хляб, месо, мляко и всичко хранително на безценица, полагаха труд и даваха пенсиите си за да работят земята, когато не ги приемаха на работа в богопомазаните заводи бягаха на вън и изпращаха пари които с труд в бг малко хора биха изкарали, работеха а някаква партия на име ДПС се опитва(ше) да ги изкара изверги за да има гласоподаватели. Реалноста е съвсем различна последните 20 години и аз ги живях и мога да разкажа! Реалнсоте не е едностранна!
32
1
 
0
 
! Отговори
# преди 13 години
Май и на теб не ти се отдава много разбирането на тази разлика.А какъв си като етност?
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чакай, чакай, не слагай всеки един турчин под чертата на ДПС, аз смея тръвдо да твърдя, че се разграничавам от политиката на ДПС, никога не съм я подкрепял, катко никой които познавам не я подкрепял, но винаги изказвания като твоите са влияели на изборите защото хората си казват - Те ДПС не мислят за нас, а виж какво говорят другите, какво ще ни се случи, дай да изберем по малкото зло. Ако имаше обща политика и мнение, някакво уважение към хората, ДПС щяха да са история.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-гадното е, че дори вие не рабрахте как ви използваха отвън, въпреки че това помагане за дозабиване на "ножа" се отрази и на вас самите защото вие сте си родени тук и вашият живот си е тук. Както има една поговорка- Приател в нужда се познава ! И каква стана тя когато имахме нужда .......всички видяха и усетиха през тези 20 години..
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да така е, внасяте парите от гастербайтерството си в България, но това не е гаранцията, че милеете за България и при възможност не подпомагате Турските интереси дори да са в ущърб на България. Пращате парите си защото тук са ви семействата, което не е много коретно да даваш за пример, че си 100% лоялен кум България. През последните 20 години имахте възможност да го докажете с дела това, но каква стана тя когато България бе слаба с неработещи институции, вие дозабивахте "ножа" още по дълбоко...
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а даваш ли си сметка, че докато работят "срещу" България, внасят освновния чужд капитал точно в България, всички работят из странство и пращат парите си тук, а тези които работят тук си плащат и данъците тук. Колко мислиш щеше да издържиш на кризата ако не бяха тези работници "срещу" България и не внасяха ежегодно милиарди евра изработени в чужбина? колко щеше да живееш ако тези хора не обработваха полята с жито и всичко останало? ***!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както не веднъж съм казвал, демек утре като излезеш на улицата на която аз законно ще организирам протест и те застрелям съм в правото си. Кух си ясно е, ама защо в тази държава упадъка на обществото (разбирай националисти, скинари и всякаква ***) си мислите, че може да сте еталон на подръжание и трябва да занимавате нормания човек, борещ се да оцелее с глупостите си и да му ядете от данъците и труда като ползвате всички институции и болници. Ходи се поработи вместо да кибичиш и чешеш пръсти
26
2
 
7
 
! Отговори
Жидов гроб преди 13 години
Цели три месеца се водел жестокият бой за славния Търнов. Жителите на столицата геройски се зашитавали от ордите на Сюлейман Челеби сина на султан Баязид. Отбраната на крепостта ръководел беловласият патриарх Евтимий. Турците вече почти се били убедили в непревзимаемостта на Търново и решили да снемат обсадата. Смятали да се върнат по-късно, за да превземат българската столица.Било четвъртък, 17 юли 1393 година. Коварен предател дотичал в шатрата на Сюлейман и предал един ключ. Ключът отворил Френкхисарската порта на Царевец. Диви орди нахлули в крепостта. Започнали да грабят, да безчестят, да убиват. Лумнали огньове. Гъст дим покрил небосвода. Вредом се носели писъци, течали към Янтра потоци българска кръв.На северозападния връх срещу Търново стоял Сюлейман Челеби и очаквал българите да му донесат главния ключ от крепостта. Той искал да влезе в нея тържествено, с почести. Челеби се вглеждал в потъналите сред горите укрепления и кули да столицата. Задоволство пълнело душата му. Увствал се победител над тези яки стени, над този красив град главна твърдина на българите.В този момент запъхтях *** предателят, се изправил пред Сюлейман. Паднал на колене, опрял чело до нозете му и непрекъснато повтарял:- Победителю на вселената! Слънце на света! Твоите войници нямаше нищо да направят без мене. Аз предадох ключа на крепостта! Не заслужавам ли за това награда!?- Да, ще ти ам заслужена награда! Отрежете му главата! заповядал той на стоящите до него турски войници. Такава е наградата на предателите. Днес предаде тях, утре може нас да предадеш продължил Челеби. Нека орли разнасят месата му по скали и самотни върхари! Предателят не заслужава друга участ!В миг ножът на джелатина блеснал и предателската глава се търкулнала. Обезглавеният труп внезапно скочил, затичал, защурал се по ярове и урви, докато паднал в дълбока яма, пълна с отровни змии. Долетели орли на орляци и със стръв зараскъсвали тялото му. Оттогава този хълм турците наричали Картал баир, а българите му казвали Орлов връх или Орловец.Когато жидът бил посочен и Челеби отминал, главата се затресла, очите замигали като живи. Издигайки обляк прах, тя стремглаво се понесла да дири трупа си. Най-после главата на предателя намерила трупа си в дълбокия трап.Минали години. От предателя *** останали да се белеят само костите. Ветровете ги брулели, дъждовете ги миели, сняг ги затрупвал, кал ги разяждал, студове и знойно слънце ги пукали. Нямали спокойствие дори костите на жалкия предател. Ненавистта се предавала от поколение на поколение. Всеки българин, който минел оттук, си мислел:-Тези кости са на предателя!Вземал камък и го хвърлял върху костите с думите:-Проклет да е! Да е проклет и този, който мине оттук, а не хвърли камък и не каже: Проклет да е!По различни пътеки идвали тук българите. Трупали камък върху камък със страшни проклятия. Така растяла грамадата над гроба на предателя ***, а мястото останало да се нарича Жидов гроб.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
24-ти прав си. Проблемът не е в това че си Турчин. Проблемът е, че си Български гражданин- Туечин, който работи в ущърб на България и винаги в полза на Турция. Затова Българите не ви приемат, не защото сте Турци, а защото играете лицемерна игра подона на евреите. Ако някога осъзнаете че обединението ще ни спаси без значение от политическите ситуации в света то хубаво, ако ли не. и вие и ние ще го духаме със сигурност.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ч* СА СИ Ч* БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ГОВОРЯТ И ПРОПАГАНДИРАТ С ДВЕ ДУМИ ДОЛЕН НАРОД