Съдят крайнодесен политик за антиислямски филм

Герт Вилдерс е обвинен в подбуждане на омраза срещу мюсюлманите
4 окт 2010 16:03,
117
Съдят крайнодесен политик за антиислямски филм
Снимка: БГНЕС

Холандският крайнодесен депутат Герт Вилдерс се изправи пред съда в Амстердам по обвинение за подбуждане на омраза срещу мюсюлманите. Ако бъде признат за виновен, Вилдерс може да получи година затвор и глоба до 7600 евро.

Междувременно политическото влияние на Вилдерс и неговата партия расте. Смята се, че той е партньор в сянка на следващото коалиционно правителство, пише ВВС.

Още по темата

Самият той твърди, че процесът срещу него е тест за свободата на словото.

Прокуратурата е повдигнала пет обвинения за дискриминация и подбуждане към омраза. Те се базират на 17-минутния филм „Фитна“ на Вилдерс, който предизвика протести в мюсюлманския свят.

Като политик Велдерс се бори за недопускане на ислямски имигранти в Холандия, забрана за строителството на нови джамии и допълнителен данък за носенето на забрадка. Сам определя мисията си като спиране на ислямизацията на Холандия.

Миналата година Великобритания забрани на Вилдерс да влезе в страната. Заради отправени заплахи за живота му той се движи обграден от охранители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия англичани скачат срещу националистите, ама като яднат резаната какалашка тогава ще запеят друга песен. Ако навреме не се даде отпор на нахлуването ислямиските организации чрез строежа на джамии в западните страни ще стане страшно, защото тия са спецове по промиването на мозъци-примери колкото щеш.
21
2
 
29
 
! Отговори
Димитър Петров преди 13 години
Ислямът е една ретроградна отживелица, един развъдник на тероризъм и насилие над обществото. Ислямът не трябва да бъде допускан в нашата култура. Тази човеконенавистна религия трябва да бъде забранена със закон и практикуващите и разпространяващите го да бъдат най-жестоко наказвани! Да не допускаме улиците да се превъщата в места за екзекуции, пребиване с камъни и други изродски ексцесии *** болните ислямски мозъци!
20
0
 
21
 
! Отговори
Стефка преди 13 години
Само не разбирам защо са толкова двулични.Всички уж се борят против влиянието на исляма,а когато се направи нещо реално всички подскачат
19
1
 
15
 
! Отговори
Свилен Стефанов преди 13 години
Точно така г-це/г-жо, Петкова. Да бъдеш националист и расист са две коренно различни понятия. Националист в смисълът на патриот, родолюбец - това не е расистко. Ислямът няма място в Европа.
18
1
 
30
 
! Отговори
Свилен Стефанов преди 13 години
"Като политик Велдерс се бори за недопускане на ислямски имигранти в Холандия, забрана за строителството на нови джамии и допълнителен данък за носенето на забрадка. Сам определя мисията си като спиране на ислямизацията на Холандия."Браво! Ако и в други аспекти действа толкова решително, то би могло да се нарече "държавник", а не "политик". Алоу, 240-те ***, виждате ли как се прави? *** продажни!
17
4
 
16
 
! Отговори
Петкова преди 13 години
Абсолютно подвеждащо е свързването на Хитлер с този холандец. Хитлер е бил расист и, между другото, се е разбирал много добре политически с ислямистите - заради взаимната им омраза срещу евреите. Докато в този филм се показва агресивната същност на исляма, и защо той е заплаха за Европа. Там, където има ислямска култура, отсъстват някои от основните ценности, които дефинират Европейската цивилизация - свобода на съвестта, свобода на словото, свобода на религията, неприкосновеност на личния живот
16
4
 
1
 
! Отговори
Некро преди 13 години
Като последния път ли?...Ако е така неискам да съм на негово място... Нито пък в "Европа"
15
3
 
5
 
! Отговори
bbb преди 13 години
Samo da se rodi novia *** i spechelvaneto na ciala Evropa mu e varzana v karpa.
14
3
 
9
 
! Отговори
bbb преди 13 години
Samo da se rodi novia *** i spechelvaneto na ciala Evropa mu e varzana v karpa.
13
4
 
28
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Браво Вилдерс! Хора, гледайте филма "ФИТНА" и вижте за какво иде реч, не се подвеждайте под глупави журналистически статии! Филмът "ФИТНА" го има във ВБОКС7 при това с български превод - всеки може да го изгледа и да си направи сам заключението!
12
2
 
8
 
! Отговори
bbb преди 13 години
Samo da se rodi novia *** i spechelvaneto na ciala Evropa mu e varzana v karpa.
11
1
 
4
 
! Отговори
Некро преди 13 години
Интересно ми е дали ще присъства на премиерата на филма в Иран. хахахаха
10
2
 
32
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Не съдете този, който е направил филм разобличаващ кръвожадността на исляма ... съдете исляма за престъпления против човечеството!
9
2
 
29
 
! Отговори
varg1 преди 13 години
награда трябва да му дадат за този филм
8
2
 
21
 
! Отговори
12345678 преди 13 години
Аз съм в Холандия и тук на забулените мадами им викат "пингвини" :DНо bez majtap, мюслитата са много чувствителни относно тяхната религия. Преди няколко години Тео ван Гог бе убит заради едно 20 мин. филмче, което показва някои пасажи от исляма, разказани от мюсюлманка. Гледайте го, казва се Submission
7
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори да го осъдят нищо няма да постигнат крайно дясното залива Европа чудно защо
6
9
 
43
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 13 години
Е КАКВО - ДАГИ ОБИЧАМЕ ЛИ??? МРАЗЯ ТАЗИ РЕЛИГИЯ , ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ . ТЯ НЯМА МЯСТО Е ЕВРОПА !!!. ТЕ НЯМАТ НИКАКВА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА, ТЕ СА БИЧА НА СВЕТА !!!!!! , А ГЕРД ВИЛДЕРСТ ДА Е БЪДЕЩИЯ БАРОЗУ
5
41
 
6
 
! Отговори
From Swiss преди 13 години
Този тип е една пропаднала ***, която си играе със страховете на хората. Такива *** има и сред мюсюлманите и сред християние, тяхната цел е да използват страха на масите, да им промиват мозъците, за да може чрез интригантсво да се издигнат от лайненото блато на национализма и фанатизма. Смъртно наказание за всякакви подстрекатели на расова, етническа и религиозна омраза.
4
28
 
5
 
! Отговори
DPS преди 13 години
На вас не ви ли омръзна като развален грамофон да повтаряте едно и също? Май на никого не му пука за вашите интригатски твърдения - Кучето си лае, керванът си върви...
3
28
 
8
 
! Отговори
JJ преди 13 години
Ха, този е копирал Болен!