В Полша откриха най-голямата статуя на Христос

Монументът е висок 51 метра и се извисява на 16-метров хълм
Обновена: 22 ное 2010 11:35 | 22 ное 2010 11:13,
61
В Полша откриха най-голямата статуя на Христос
Статуята на Иисус Христос в Свебодзин, Полша (вляво), и на Христос Спасител в Рио де Жанейро, Бразилия. Снимка: БГНЕС

В полския град Свебодзин, разположен в западната част на страната, с тържествена церемония в неделя беше открита най-високата в света статуя на Иисус Христос.

Още по темата
Общата височина на монумента, осветен при голямо струпване на вярващи и католически свещеници, е 51 метра. Без пиедестала и короната самата статуя има височина 33 метра, което символизира годините, които е преживял Христос на Земята.

Досега рекордът принадлежеше на 38-метровия Христос Спасител в Рио де Жанейро. В Бразилия паметникът стои върху 700-метров хълм, докато полският му аналог се извисява на върха на 16-метров хълм.

За плановете по строежа на рекордно високия Иисус Христос в Свебодзин се знае още от 2007 г. Местните хора се надяват, че монументът ще привлича туристи и поклонници, което ще повдигне икономическия ръст на региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
0
 
! Отговори
stamat преди 13 години
Ха-ха-ха...Глупаците като тебе не почитат Христос, те вярват в петричката вещица Ванга.
55
1
 
1
 
! Отговори
дава ми се да знам преди 13 години
БОГ Е ЕДИН, той е сътворил живота на земята, БОГ е ПРИРОДНА СИЛА, която никой не е виждал, Исус е една измислица, по която все още се явяват някакви противоречия
54
1
 
2
 
! Отговори
Тенгрианин преди 13 години
До 51То и теб май нещо така те напъва отзаде...Такива като теб трябва да ядат бой, за да се научат да не промиват мозъците на младите българи с вашите византийски приказки.Българите ще научат колко древен и велик народ са без значение дали искаш или не.Както баба Ванга е казала:"Деца, в България ке стане добре...Ке се живее добре!"
53
1
 
1
 
! Отговори
Йон Илиеску преди 13 години
Особено радва душата ми тука включената Елена Чаушеску....
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MNOGO VAJNO.
51
1
 
2
 
! Отговори
??????????, преди 13 години
Ako poliacite s a glupavi religiozni hora, zashto te sa po -silno obshtestvo ot nasheto i silna dyrjava? Zashto poliacite si pomagat v chujbina, a bylagrite se precakvat? Mislete vyrhu tezi vyrposi?
50
12
 
10
 
! Отговори
Хичънс преди 13 години
Глупава статуя, посветена на несъществуваща личност. Пилеене на пари за религиозни идиотщини.
49
2
 
2
 
! Отговори
киулке преди 13 години
И ти попрочети, преди да гледаш сламката в окото на другия. Да си чувал защо короната на владетелите "от Бога" е отворена? Отгоре е Бог, който дава власт на владетеля на Земята. След като според "християнството" Бог и Спасителят са единосъщни, какво прави отворената корона на главата на "Царя на царете" - сам себе си ли е коронясъл?
48
1
 
2
 
! Отговори
?? преди 13 години
Zashto ateistite praznuvat Velik den i Rojdestvo s hristianite? Neka si rabotiat i da si slushat chalgata.
47
0
 
2
 
! Отговори
киулке преди 13 години
Ти ли ще ми даваш наклон на шапката, бе, ***, дето прякорът ти изцяло говори за невежеството ти?"Императорътът(Константин I, попроизход мизиец)... възстановил градовете Плиска, Преслав, Костанция и Дръстър"анонимен хронограф, IX векНищожества невежи с напъни и тенгриански сърбежи...
46
1
 
1
 
! Отговори
човек преди 13 години
Вземи попрочети нещо, преди да критикуваш. Чувал ли си за "цар на царете"?
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Общата височина на монумента, осветен при голямо струпване на вярващи и католически свещеници, е 51 метра. ............ а когато няма струпване на вялващи,колко е височината ?
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние си имаме най-голямата тиква ... в кабинета
43
1
 
6
 
! Отговори
z преди 13 години
Тези католици са се объркали. Как ще го изтипосат със златна корона, те въобще имат ли понятие от личността му?
42
1
 
10
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Е не, с тази корона златна е като цар. Иисус се символизира с венец от тръни... Не ми харесва на мен. Мое лично мнение е. За бразилската статуя знам защо е с разперени ръце. За да почне да ръкопляска като види бразилец да работи по 8 часа на ден... Ама полската не я разбирам с тази царска корона... Хайде сега и в книгата на Гинес да се запичат ако искат
41
2
 
2
 
! Отговори
Антихрист преди 13 години
Много Джеймс Бонд си гледал, пич.Ще ми хареса Русия да си измисли извинение, да дойде с танковете, и да разпарчетоса тоя жалък паметник. Просто да се види, че в реалния живот литературните герои нямат никаква власт.
40
2
 
10
 
! Отговори
ИТ преди 13 години
Христос Спасителя е "коронясан" с венец от тръни,а не златна корона.Тези,които той изгони от храма сега са му издигнали кичозен монумент с цел печелене на пари.Не надценявайте религиозните чувства у поляците. Всички поляци,които познавам /а имах късмета да работя с много поляци из Германия/ обичат повече водката от Исус Христос.
39
7
 
5
 
! Отговори
стамат преди 13 години
Хубав ник си си избрал, шматка проста- тъй всеки да разбере, че колкото някой повече мрази Христос, толкова повече обича Червената армия- Армия на убийци, насилници и канибали! О да, в Червената армия е била честа практика изяждането на труповете на убитите свои и противникови войници! Имало е и случаи, когато прегладнелите червеноармейци са убивали и изяждали собствените си другари! И за това има доклади и от немското разузнаване, и секретни донесения на СМЕРШ до Върховното командване в Москва.
38
1
 
4
 
! Отговори
Тенгрианин преди 13 години
До 35Българофоб жалък научи малко история преди да говориш!!!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...но с една риба и един хляб НАХРАНИХ народа....