Американският Time: Човек на 2010 е основателят на Facebook

Редакционната политика измести любимеца на читателите Асандж
Обновена: 15 дек 2010 21:12 | 15 дек 2010 21:12, Елка Василева
71
Американският Time: Човек на 2010 е основателят на Facebook
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Основателят на най-голямата в света социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг беше обявен за „Човек на годината 2010“ според списание Time.

„За обединяването помежду им на над половин милиард души, създаването на нова система за размяна на информация и просто за това, че той промени нашия живот“, обоснова редакцията на Time избора на Зукърбърг за личност на годината.

Заедно със Зукърбърг за званието тази година се бориха афганистанският лидер Хамид Карзай, основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж, спасените чилийски миньори, а също и движението „Чаено парти“ в САЩ.

Джулиан Асандж пък събра най-много гласове на читатели на списанието като най-влиятелния човек през 2010 г.

Списание Time избира „човек на годината“ от 20-те години на 20 век. Голяма снимка на победителя в конкурса се публикува на обложката на един от декемврийските броеве, като сега този брой ще излезе на 17 декември.

При избора се взима предвид какво влияние е оказал човекът върху събитията в света – не е задължително влиянието да е положително. По различно време „човек на годината“ според Time са били например Сталин, Хитлер и аятоллах Хомейни.

Още по темата

През последните три години за човек на годината бяха обявени председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке, спечелилият президентските избори в САЩ Барак Обама и тогавашният президент на Русия, понастоящем премиер Владимир Путин.

26-годишният Зукърбърг е един от най-младите „хора на годината“ в цялата история на конкурса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: TimeМарк Зукърбърг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦК на БКП избра д-ря Т. Живков за държавник на годината...
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комплексари.................
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
комплексари..............
18
4
 
15
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
ЦИОН подчини "Тайм"! Ех шабеси, шабеси, душичките си продадохте!
17
2
 
25
 
! Отговори
zoroaster преди 13 години
Хм редакционна политика сменяща Асандж с Зукърбърг, странно съвпадаща с политиката на едно правителство много недоволно от Асандж.
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИ каква е ползата от фейсбоок ? ... защото аз немога да разбера ...Имам профил, но влизам там веднъж в годината ... за какво иде реч тук ???
15
5
 
27
 
! Отговори
ученик преди 13 години
Джулиън Асандж е човека на 2010 !!!
14
2
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Не си ме разбрал! Въздух под налягане е, защото се раздува прекалено много, обхваща прекалено много, ползите, които ти споменаваш, губят смисъл пред негативите - оскотяване на младите хора, които предпочитат да пишат на стената си, отколкото да излезат на разходка, а и твърде многото лична инфромация, понякога пускана без да се осъзнава, от сорта на лични данни и т.н. Всичко си има мярка, но тази показност и прекалената реклама ми идват в повечко...
13
4
 
26
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Тъкмо направих справка в английската Wikipedia. Оказа се, че Фейсбук е основан от трима евреи и един хомосексуалист!!!
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цинизма на Западната цивилизация е потресаващ, а сред западните страни Америка е шампион по цинизъм, но именно заради това края им е близо.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя от снимката някакъв робот ли е или истинския създател на Фейсбук-ъ?
10
7
 
27
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Що ми цъкате минуси? Нима има толкова хора заслепени от фейсбук? Като си постнете пиянските снимки по-мъже ли ставате? Или като напишете на стената "опа, тъкмо пръднах, след малко ще ходя да *** и пак ще пиша как ***"? До 2-3 години никой няма да говори за фейсбук, само че както вървят нещата тогава ще се гледа масово филмовия хит "***" и ще се поливат цветята с кока кола. Който е гледал Идиокрация се сеща какво искам да кажа...
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък не съм на това мнение. Невъзможно е на практика да общувам РЕАЛНО с всичките си познати. Или аз нямам време, или те. Друг е въпросът, че 1/3 от тях са в чужбина и понеже сме студенти, няма как да летим постоянно и да се виждаме. Така че въпросът е , дали соц мрежа или твоето мнение, е въздух под налягане.
8
6
 
16
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Най-лошото е, че с подобни мрежи нищо неподозиращи хора си предоставят в мрежата личните данни на тепсия и този гнусен евреин може да си прави с тях каквото си поиска. А със сигурност там, където има един има и повече евреи. Затова е и тази масова реклама навсякъде. Никой няма повече връзки от евреите.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ти си твърдо ЗА, ама по задръстените Щати и такива държави хората след работа не излизат, а висят пред компютрите. Ако го няма това ще висят пред телевизорите, но няма да излезнат вечер или да направят софра и да се съберат да пукат. Пълна деградация, от работа в къщи и от къщи на работа.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този дори ми изглежда от тази най-противната "жолка" - рижи с блудкаво-сиви очи...
5
10
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Този е типичен пример за човек, който има идея и с цената на всичко я реализира, става безумно богат, но пък чак човек на годината?!? Тази социална мрежа е такъв въздух под налягане, че само изкривява начина на общуване и насажда скотски начин на живот, без реално общуване. моето мнение е, че това не е на добре, не трябва да се прехвалват и издигат в култ такива мрежи! Аз съм твърдо ЗА нормалното и реално общуване!!!
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия от фейсбук заслужават съд. Като си триеш профила не го трие, а вика, че само го деактивира и ако решиш след време пак може да си влезеш. Опитват се да съберат данните + снимки на целия свят.
3
7
 
26
 
! Отговори
Влади преди 13 години
Аман от евреи! Навсякъде са .
2
9
 
17
 
! Отговори
мой преди 13 години
То с такава реклама, които му правят постоянно по всевъзможни медии и най-пошлия сайт щеше да стане с 500 млн. потребителя....