Скандал на Острова: пенсионери мрат от глад и жажда

1446 са починали от залежаване през последните пет години
Обновена: 2 фев 2011 22:03 | 2 фев 2011 22:03,
64
Скандал на Острова: пенсионери мрат от глад и жажда
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Качеството на обслужването на домовете за възрастни във Великобритания бе определено като катастрофално, след като стана ясно, че през последните пет години повече от 650 пенсионери са починали от обезводняване.

Според данни на националната статистическа служба за същия период 157 възрастни хора са починали поради недохранване, а други 2000 от различни инфекции, съобщи Independent.

Междувременно се изказват опасения, че реалният брой на жертвите може да се окаже още по-голям, тъй като статистиката не обхванала случаите на починалите в болнични заведения.

През периода 2005–2009 г. в старчески домове в Англия и Уелс 1446 души са починали от залежаване, 4866 – от заразяване на кръвта, а за други 4881 е фатално е било падане.

От националната конвенция на пенсионерите са заявили, че причините поради, които възрастните хора са починали е шокиращи за 21 в.

Въпреки излязлото на бял свят неподобаващо отношение към възрастните хора седмичния престой за един човек в старчески дом е от 600 до 800 лири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е нация от 60 млн. души, и цифрата е за 5 години. Какво толкова има за учудване, те старите хора от това умират.
40
6
 
56
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
До ЖороДа,отивам да бера ябълки,портокали,ягоди и малини. И съм горд с това,защото ще съм далече от дебелогъзи мутри,чалгарски селендури и грозни силиконови пачаври. А ти Жоре продължавай да слугуваш за жълти стотинки и бъди горд патриот. Аз просто ще съм поредният емигрант отървал се от безумната ***.
39
3
 
26
 
! Отговори
!?!..?!? преди 13 години
а колко умират в българия от обезводняване и недохранване. В България един пенсионер годишно взема 600 паунда и то може би....
38
5
 
14
 
! Отговори
Дес преди 13 години
Тези, които твърдят, че статията не е вярна, нека се поразровят малко в нета - източниците са английски новинарски сайтове, това са факти и никой нищо не си измисля...
37
2
 
19
 
! Отговори
уф преди 13 години
това списващите понякога (може да се каже и почти винаги) просто нито са наясно, нито имат навика да си проверяват инфото... една жена ми каза... клюкарска история, далече от действителността... за нашите възрастни хора някой сеща ли се да помисли от управляващите ? тея на острова няма какво да ги мислим, системата там е работеща и са си добре осигурени... ами нашите бащи и майки , баби и дядовци ? първите си мечтаят да доживеят да се пенсионират, вторите се чудят как да оживеят...
36
27
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Дали си заслужават всички пари, които изкарват през живота си, когато умират сам-самички в старчески домове от обезводняване ? Всички бъдещи имигранти, които са готови да берат ябълки, портокали и да слугуват, нека си помислят добре преди да го направят.
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Язък, *** - изтървали 800 лири на седница да умрат от обезводняване. Срамота!
34
9
 
27
 
! Отговори
някой преди 13 години
Едно време при бай Тошо във ВМЕИ-то имахме един асистент, който ни преподаваше по Научен Комунизъм.Та прочее, въпросния асистент ни обясняваше колко било лошо на Запад.Казва ни: "Вие не сте били на Запад! Не знаете колко е лошо там! Мене са ме били с гумени палки по главата на мирна демонстрация!".И си мисля сега като чета горната статия, аджеба, сега да не би да сме оградени от телени мрежи отвсякъде в кошарата та да не сме били на Запад и да не знаеме какво е???
33
20
 
15
 
! Отговори
X преди 13 години
Дори и тиквата не може да съчени такава глупава статия. 100 процента е дело на герб. Искат да кажат на нашите пенсионери-вижте какво става по света,а вие мрънкате че трябва да живеете с по 120 лева на месец.
32
7
 
21
 
! Отговори
Привет от Лондон преди 13 години
От къде са ги намерили тези глупости? Такова нещо не съществува. Минималната пенсия в UK е 90 паунда на седмица. Плюс безплатна квартира,безплатен обществен транспорт, безплатно лечение и лекарства. Да не говорим че през зимата се изплащат допълнително помощи на всеки един пенсионер за газ и елекричество ако времето се задържи студено.
31
1
 
8
 
! Отговори
РОТ ФРОНТ преди 13 години
До - Абе днес... Не е един. Доста по вече са.
30
9
 
31
 
! Отговори
Абе днес... преди 13 години
аз съм сега в Лондон,какви глупости пишат в Днес.Сигурно си имат един луд журналист от който търсят неангажиращо шоу.Ако коментариите станат неудобни просто ги спират...
29
15
 
16
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
Егати гнусната гербаджийска статия!
28
9
 
24
 
! Отговори
А преди 13 години
Статията лъже
27
5
 
4
 
! Отговори
alankulu преди 13 години
kakvi danaci vzimat samo tuk a umirat ot glad
26
8
 
30
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
22, прав си. И повечето домове са частни, обслужването е на ниво, и ако не са доволни децата как им гледат родителите или ако някой се оплаче и веднага ги местят на друго място, всеки гледа да си задаржи клиентите, това са доста добри пари. Всеки дом се стреми да осигури добри условия, статията е пълен фалш, какво се опитват да ни кажат, че условията за пенсионерите в Бг, са страхотни ли?????????
25
1
 
7
 
! Отговори
Пътешественик преди 13 години
До 25-тияНормалните хора ще различат истинския пътешественик, не се съмнявай.
24
10
 
5
 
! Отговори
Пътешественик преди 13 години
Сигурен съм, че когато японците са презвемали старата столица на Китай през Втората Световна война и като са изтребили до крак всички, изнасилвали всичко от 10-90 години, китайците също като теб са мечтаели японците някой ден да ги презвемат :)
23
5
 
8
 
! Отговори
dedo ot Bg преди 13 години
Po skoro ( tipichno po balgarski ) e otgovor na balgarskite gurnalisti za filma na anglichanite za dezata ot Mogilino !!
22
3
 
23
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 13 години
Тия възрастни хора деца нямат ли си да ги обгрижват?Не е случайна приказката - Една майка може да отгледа 5 деца, но 5 деца не могат да гледат една майка.