Хърватия е втора в света по безработица след Южна Африка

ООН класира десетте страни с най-голяма безработица
Обновена: 7 фев 2011 00:32 | 6 фев 2011 16:12,
5
Хърватия е втора в света по безработица след Южна Африка
Снимка: Булфото

По данни на ООН в класацията на десетте страни с най-голяма безработица в света Хърватия се намира на второ място след Южна Африка, предаде хърватската телевизия ХРТ.

В Хърватия безработицата е 18,8 процента. Както пише в. "Икономи уоч", в Хърватия досега са пропаднали всички
правителствени инициативи за увеличаване на заетостта, но изданието посочва, че новите планирани проекти, в които ще бъдат инвестирани 13 милиарда долара, би трябвало поне малко да подобрят положението.

В глобален план през 2010 г. без работа са останали 205 милиона души в света. След Хърватия в десятката се нареждат Литва, Латвия, Ирландия, Словакия, Гърция, Полша, Колумбия и Турция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
например: няма допълнително заплащане за над 8 ч. работа. проиписват го като част от часовете. това е най-вече в туризма, ресторантьорството. това се разглежда нормално а не би трябвало. там заплатите варират между 450 до 550 ей тва е експлотация. проблеми много а дръжаватъа мълчи по тези върпоси. не са рег;аментирани правилата за труд и на никой не му пука
3
3
 
6
 
! Отговори
... преди 13 години
при нас безработицата е над 20% със сигурност. незнам защо толокова го крият! всеки 3ти е безработен, а изнудването на работодателите няма граници. по 12 даже и повече часове на ден и ниско заплащане. погледнато бъдейки в ЕС се нареждаме до албания и македония по заплащане, което е абсурдно. някой да напише колко то неговите познати взимат около 1000 заплата. чета обявите предлагат 450 лв. ха ха. зле сме и за това е виновен бизнеса, който непраестава да се оплаква а на практика няма от какво.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе нали до оня ден беше Испания с 20,5 % ? Истината е,че нещата не вървят на добре в света.
1
0
 
1
 
! Отговори
pitam преди 13 години
a kade e ESPAÑA