Нови два труса удариха Япония, ранени са 30 души

Магнитудът и на двете земетресения е бил 6 по скалата на Рихтер
Обновена: 16 мар 2011 14:28 | 16 мар 2011 06:51,
28
Нови два труса удариха Япония, ранени са 30 души
Снимка: БТА

Нови две силни земетресения с магнитуд 6 по скалата на Рихтер разтърсиха Япония.

Едното е станало тази сутрин в Токио, където в продължение на минути сградите са се люлеели. Епицентърът на труса е бил източно от столицата, на дълбочина 10 километра. Не е обявена опасност от цунами.

Другото земетресение, също с магнитуд 6 по Рихтер, е ударило град Фудзиноми, префектура Шидзуока.

При труса са ранени около 30 души, съобщи ИТАР-ТАСС. Не е обявена опасност от цунами, но движението по скоростните автомагистрали, свързващи столицата с град Нагоя, е спряно.

По данни на местните власти над 22 хиляди къщи в града са останали временно без ток, а в един от хотелите е избухнал пожар.

Междувременно персоналът на японската АЕЦ "Фукушима 1" бе евакуиран заради повишената радиация, съобщи секретарят на правителството Юкио Едано, уточнявайки, че това е временна мярка.

Евакуацията е наредена към 10.40 часа местно време (03.40 часа българско).

На Пети и Шести реактор сега се извършва работа за преминаване към активното им охлаждане.

По-рано днес в четвърти реактор на централата бе забелязан огън, който след час бе потушен, сега над централата се вижда бял дим.

Ръководството на компанията-оператор на централата "Токио електрик пауър" (ТЕПКО) съобщи, че се проверяват причините за пожара.

До днес броят на потвърдените жертви или хората в неизвестност в Япония след разрушителното земетресение от 11 март и последвалото го цунами се е покачил до почти 11 хиляди, съобщи агенция Киодо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако благодарение на нашите еничарки Хубавата Надка и кандидат президентката Меги Кунева не бяхме си затворили трети и четвърти блок на Козлодуй, които не са построени на морското ниво да ги залива цунами, сега можехме да им дарим ток за 800 мегавата докато си оправят безопасните техни централи. Но... да им дадем част от 300 милиона компенсация за блоковете, че да си светят с тях!
25
0
 
1
 
! Отговори
baba vanga преди 13 години
GORKITE JAPONZI DANO SE OPRAVIAT .NO NE MISLITELI 4E EDINSTVENIA KOITO VSE OSTE SE VAZPOLZVA OT TOVA E KADAFI .LIBIA E DO NAS I STE NI ZASEGNE KOSVENNO
24
0
 
5
 
! Отговори
Georgi.D преди 13 години
Това е един кошмар,все още не мога да повярвам ,че се случва и то точно на тях...и за горките хора по цял свят ,които страдат.
23
5
 
2
 
! Отговори
hn преди 13 години
Всичко е заради "Отряд 731"! Явно всичко се връща в този свят:(
22
2
 
12
 
! Отговори
VDCH преди 13 години
Вече няколко пъти се съобщи, че в тази АЕЦ няма графит както в Чернобил и каквото и да става от тук нататък, дори централата да се бомбардира от самолети Б-2 няма да стане по-опасно. Явно обаче пропагандата е нещо много силно. В "Моята борба" Хитлер й е отделел специално внимание. Той казва, че пропагандата е предназначена за хора с нисък умствен багаж, а не за интелегентни, които явно са много малко.
21
2
 
8
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Дано земята се успокои и да няма нови катастрофални бедствия.Човечеството трябва да се поучи от станалото,защото това,което става сега в Япония,може да се случи и на други места в бъдеще.
20
25
 
2
 
! Отговори
антихрист преди 13 години
препоръчвам на хората там да не правят ,,японски ***''
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горките японци! А са толкова работливи и стриктни, с какво заслужиха това?
18
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 13 години
Земетресенията над 6-та степен са три, а не две както пише в статията.
17
3
 
3
 
! Отговори
:(((((( преди 13 години
до 3 от: байВитан - да така ще засегне цялата Земя ,защото хората сами си го правим !!!
16
3
 
28
 
! Отговори
do-Жоро преди 13 години
Жорkо, ako sravniavash iaponcite s ***, ti naistina si za sajalenie !
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
neka wseki da se pomoli i zapali swe6ti4ka da spre toq ad,neka wseki da osmisli viwota i cennostite sigospodi, spasi qponiq i sweta
14
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наистина дойде време, в което трябва да помислим за японците и да се помолим за тях ... и да - всички сме за мислене ...
13
56
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Можеш да ги поканиш само у вас... *** ми стигат а сега и жълтурките въдещи се като *** тук да били идвали.. Друго освен радиация от тях няма да прихванем, бъди сигурен.
12
1
 
21
 
! Отговори
az преди 13 години
Купува, а не Копува!
11
11
 
19
 
! Отговори
do 11 преди 13 години
НЯМА ДА ДОЙДАТ ТЕ БЯГАТ В АВСТРАЛИЯ РУСИЯ И ДРУГИ БЛИЗКИ ДО ТЯГ ДЪРЖАВИ,НЕ НЕ СМЕ ПРЕДПОЧИТАНА ДЕСТИНАЦИЯ ЗА ЯПОНИЯ ИМА МНОГО ***,ДАЖЕ АНГЛИЧАНИТЕ НЕ КОПУВАТ КЪЩИ ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ.
10
2
 
25
 
! Отговори
ива преди 13 години
това вече не е новина.за последните няколко дни япония има сигурно над 500 земни труса и всеки от тях е между 5 и 6 по скалата на рихтер само на 11март след 9 по рихтер има още 117 . сега проблема е атомната централа .но явно немогат да се справят с проблемите там за съжаление :(
9
5
 
66
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Жалко, жалко за това което се случва в тази страна на тези скромни, трудолюбиви хора. Ако някои от тях решат да се изселят бих ги поканил в България (пустеещи земи много) дано нещо прихванем от тяхните качества и ценности в живота!!!
8
6
 
7
 
! Отговори
asdad преди 13 години
abe bratle ne ti li e minalo prez um che nqma sila na zemqta da nakara nqkoi rabotnik da otide i da si zavre racete/zdraveto i da pravi remonti dokato ima ogromna veroqtnost da grumne nqkoi reaktor ili da ima pak silen trus i cunami ... v nachaloto !!!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е от SKYNEWS Staff Evacuated From Japanese Nuclear Plant което означаве ,че вече наистина няма какво да се направи. То в тоз платен сайт докат се цензурират новини и коментари новините остаряват