Взрив в метрото в Минск. Съобщава се за загинали*

Експлозията е станала на станция "Октябрьская"
Обновена: 11 апр 2011 21:33 | 11 апр 2011 18:39,
120
Взрив в метрото в Минск. Съобщава се за загинали*
Снимка: Reuters

Няколко души са загинали, а десетки са ранени при взрив на метростанция в беларуската столица Минск, съобщи РИА Новости. Според Ройтерс броят на жертвите е 7, а на ранените 50. Нюз.ру съобщава за осем загинали.

По данни на "Интерфакс" жертвите са пет, докато беларуската информационна агенция съобщава за седем жертви и 35 ранени.

Експлозията е станала на метростанция "Октябрьская" в 17,56 ч. местно време.

Спасители извеждат с носилки пострадали от метрото. В района има пожарни коли и автомобили на "Бърза помощ".

Засега няма сведения каква е причината на взрива, съобщи беларуското министерство на извънредните ситуации.

Очевидци разказват, че на мястото на взрива се е образувала голяма яма. Има пострадали не само от взрива, но и от рухнало стълбище в метростанцията. В района се усеща мирис на дим.

Мобилната мрежа в Минск е блокирана заради многото обаждания на разтревожени хора.

TUT.by цитира двама от очевидците на експлозията.

"Стигнах до ескалатора, когато чух взрива. Сякаш се срути покривът на станцията. Обърнах се да видя какво става, но всичко беше в прах. Нищо не се виждаше. За няколко минути ушите ми бяха заглъхнали, разказва Евгения, която се намирала на мястото на инцидента.

После чух как милиционерите приканват пътниците да напуснат станцията. Видях една жена с окървавена глава. Когато излязох на улицата, вече имаше линейки и милиция”.

По думите на друг очевидец след взрива „се разлетели черни осколки и се разстлал задушлив дим, от който нищо не се виждало".

Станция "Октябрьская" е разположена на едноименен площад на около 100 м от сградата на президентството.

Информацията е актуална към 20,47 ч.*

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: метроМинск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
anti 4e4nq преди 12 години
teq 4e4enski bokluci zaslujavat da budat izbiti kato ku4eto do edin ne me interesuva dali sa deca ili starci te si ostavat endo gadno pleme koeto trqbva da se izkoreni za da moje sveta da jivee po-dobre.
111
0
 
3
 
! Отговори
Ча чете 119! преди 13 години
И ДА ТИ РАЗКАЗВАМ, НЯМА ПОЛЗА! Руснаците са били в Аляска не като колонизатори, а като търговци. И са стигнали с техните фактории чак до Северна Калифорния. Твоят пост 119-ти, е гадна, гнусна лъжа. Когато го докажеш, ще изпратя $1000 за някоя нова кампания на Сара Пейлин от Аляска, нищо че е *** като ***. Гледал ли си "Дерсу Узала", режисьор Акира Куросава, главна роля - "поробен" тувинец - Максим Мунзук.Виж там руските поробители. Има голяма разлика между тях и грингосите - червени вратове.
110
3
 
2
 
! Отговори
ДА ВИ РАЗКАЖА ЛИ.. преди 13 години
...КАК РУСНАЦИТЕ СА ИЗКЛАЛИ ,ЦЯЛО ТУЗЕМНО ПЛЕМЕ В АЛЯСКА ?НЯМА НЕЗАСЕЛЕНИ ТЕРИТОРИИ!РУСНАЦИТЕ СА ЗАВОЕВАТЕЛИ, МАСКИРАНИ ,КАТО "ОСВОБОДИТЕЛИ"!ТЯХНАТА МНОГОНАЦИОНАЛНА"РУСКА" ИМПЕРИЯ Е ОБРЕЧЕНА НА РАЗПАД И РАЗРУХА!ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО!!!!!!!!!!!!
109
3
 
0
 
! Отговори
Младеж на 20 преди 13 години
Тоест,излиза,че този атентант е вероятно от американски произход ?И също така,ако смеят да потвърдят,че е от такъв ще има много по-лоши последствия??
108
1
 
2
 
! Отговори
до 106 преди 13 години
ти добре ли си бе това са невини хора да ходят да трепат политиците .
107
3
 
5
 
! Отговори
коко преди 13 години
държавата е силна, само когато всичко е държавно.Тия новите само се оплакват. От Русе съм, съсипаха ,напоителната система , за толкова хиляди декари всичко е само трева и бурени, ама си взеха земите и не могат да подддържат напоителна система.Нямат пари.Нищо не изкарват без напояване, ама арендатори и с техни земи.Къде е новият Тодор Живков, Бог да го прости-беше велик!!!
106
7
 
6
 
! Отговори
коко преди 13 години
ах, пак тия американци.Няма да се откажат, докато не завладеят света.При тях им е вече тясно и нямат пари. тя ще стане една , мътна и кървава....Не ми е ясно докога ще ги търпят останалите, когато загива една империя ,само това може да прави! Не е ясно само Китай как ще реагира.Те са най-ощетените , Господ да ни пази!Русия е велика държава!!!!!!!!!!!!!Искам да сме с тях, а не с мижитурковци.Преди работихме за тях-зеленчуци, консерви, туризъм, цигари, алкохол, конфекция, обувки, електроника
105
2
 
2
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Даа, май дойде реда и на недемократизираните в Европа. Вече виждам "всенародни продемократични мирни протести" "неизвестни снайперисти" и т.н. Познат сценарий
104
0
 
5
 
! Отговори
руснак до 110 преди 13 години
Военна доктрина на Русия за използването на ядрено оръжие [редактиране]В действащата военна доктрина на Русия се сочи, че Русия си запазва правото да използва ядрено оръжия в отговор на използването срещу нея и/или нейните съюзници, ядрени и други оръжия за масово унищожение, както и в отговор на широкомащабна агресия срещу нея или нейната териториална цялост при която се използват конвенционални оръжия в ситуации, критични за националната сигурност на Руската федерация.
103
6
 
11
 
! Отговори
DO 103 преди 13 години
RUSIA E BILA , E I VINAGI WTE BADE VELIKA !
102
5
 
3
 
! Отговори
до 96 преди 13 години
русия не е империя,не се подвеждай по завладяните територии,които никой не е искал в ония векове,защото са били тотално безлюдни.много скоро китай ще завземе терена до урал и чак тогава русия ще има условията да почне да се цивилизова, използвайки пазара-море от хора отвъд урал.така го пишат геополитиците, ане ти и аз.
101
10
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Ако има загинали жалко за хорицата!Виж,ако бяха *** хамериканци,бих се радвал.
100
1
 
4
 
! Отговори
руснак до 106 преди 13 години
почети малко история , и тогаз говори за " неканени освободители "не се сряхте с тъпите си изказвания , неграмотните простаци край нямат !
99
1
 
6
 
! Отговори
До 106 преди 13 години
Ти си ***.
98
19
 
3
 
! Отговори
ОЩЕ МНОГО.... преди 13 години
...ЩЕ ИМ ПУСКАТ КРЪВЧИЦА НА РУСНАЦИТЕ!ТАКАВА Е СЪДБАТА НА ВСИЧКИ ,НЕКАНЕНИ "ОСВОБОДИТЕЛИ"!НА РУСНАЦИТЕ ОБАЧЕ , ИМ ТРЯБВА ВРЕМЕ ЗА ДА ГО РАЗБЕРАТ!!!!!!!!!!!!!
97
7
 
6
 
! Отговори
gruh преди 13 години
Най-великите империи са били Римската и Британската. Другото са жалки опити за империализъм ;)
96
4
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Страхливите чеченски *** нямат кураж да се бият с руските войски, само подло и анонимно взривяват цивилни. Чеченците са пълни ***. Сталин правилно ги е пращал да *** в Сибир.
95
3
 
3
 
! Отговори
za 96 преди 13 години
Кога е била велика?
94
6
 
9
 
! Отговори
Нострадамус преди 13 години
Нужна е малка бомбичка в чечения.
93
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KAVKAZ E IZKONNA RUSKA TERITORIA ! KAKTO RAZGRADSKA OBLAST E BALGARSKA TERITORIA