Мюсюлманите в Русия искат полумесец на герба

20 млн., или 18% от населението на страната, изповядват исляма
Обновена: 15 апр 2011 21:56 | 15 апр 2011 21:56, Елка Василева
384
Мюсюлманите в Русия искат полумесец на герба
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руските мюсюлмани настояват двуглавият орел върху руския герб да бъде коронован не само с християнски кръстове, но и с полумесец, твърди високопоставен мюсюлмански духовник в публикувано в петък интервю във в. "Московски новости", предаде Франс прес.

"Настояваме една от главите да бъде коронована с полумесец, а другата с православен кръст", заяви председателят на Духовната дирекция на руските мюсюлмани мюфтията Талгат Таджуддин.

"Короните на орела са украсени с православни кръстове. Но в Русия има 20 милиона мюсюлмани. Те са 18 процента от населението", подчерта той.

Мюфтията е изпратил предложението на руския премиер Владимир Путин и е показал скица на президента Дмитрий Медведев.

Председателят на съвета на мюфтиите на Русия Равил Гайнутдин разкритикува през февруари пренебрегването на мюсюлманите от страна на православното мнозинство.

"Според Конституцията православни и мюсюлмани имат равни права. За съжаление много от православните смятат, че след като имат мнозинство, Русия е само православна страна", отбеляза той.

Повечето мюсюлмани живеят в исторически мюсюлмански региони като Северен Кавказ, Татарстан и Башкирия. Мнозинството от стотиците хиляди имигранти в Русия, родом от бившите съветски републики в Централна Азия, също са мюсюлмани.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: мюсюлманиРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато Русия се държи за България както удавник за сламка нищо лошо не може да ги сполети, но ако някой ден решат да ни изневерят това ще бъде и краят им като държава.
192
6
 
4
 
! Отговори
kkk преди 13 години
Ето вие разбрахте ли че мюсюлманите в която и страна да отидат вечно искат неописуеми неща! Защо нормалните хора когато са в чужбина НЕ ИСКАТ ТАКИВА НЕЩА?! Все едно българин да поиска на германското знаме да пише BG... тая демокрация ще довърши и Русия!
191
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В герба трябва да се зографиса и как орела е кацнал върху главата на Бай ***.
190
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кви Турци ве вие луди ли сте тука не става въпрос за Турци ве вие като чуете Мюсюлманин и веднага Турчин го правите баси злетаците и Арабите ли изкарвате Турци ве Мауци ***?а в Кавказ точно Арабски Пари Работят тей че спрете с тази Турция вече не виждате ли Мауци че Ислямизацията идва от Арабския свят явно трябва да ви се напомня че Корана е написан не на Турски а на Арабски!!
189
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да има и шише с водка на герба, щото кафирите много фиркат.
188
1
 
2
 
! Отговори
do 194 преди 13 години
Shto surbi li te???
187
1
 
3
 
! Отговори
Marti преди 13 години
i rusnacite imat kakvo da poluchat ot musulmanite, musulmanite ne sa za podcenqvane
186
4
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Ха искат те.... от руснаците може да получат само един концлагер
185
5
 
2
 
! Отговори
Хит преди 13 години
Има ли фесове?
184
2
 
5
 
! Отговори
Кало преди 13 години
требе да има и сърп и чук.., щото цоциалистите са повече от мислиманите!
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Скоро не само полумесец ще сложат на байряка ами и сюнет ще направят на ***, както се стопяват руснаците всяка година с по 1 милион."Не ги мисли тях. Дори да беше вярно което казваш, то имат повече от един век на разположение ( над 140 млн население).Виж ние сме го загазили яко.
182
0
 
7
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Падането на Римската империя се повтаря. Цивилизациите гинат по непонятен за човека закон - заливат ги диваци. Достатъчни са минимални военни усилия за да се ликвидира всичко от Мароко до Афганистан, или пък да се огради Европа и Северна Америка и се остави третия свят на самоунищожение. Няма логика в апатията на бялия човек, не е логично и подчинението му на евреите, за които освен насмешки и презрение друго не предприема. Светът не се движи по човешки закони, бялата раса интуитивно го усеща.
181
0
 
3
 
! Отговори
до 186 преди 13 години
това дето го бълнуваш си е за комунизма,брато. се ше дойде,се ше го чекаме, ама то се друго нещо идва,*** чакане. що не си помислиш що само в бъдеще време са ти мечтите, а реалността е все обратната? ние тук му викаме на това трай коньо за зелена трева. та и ти с твоята русия си същио.
180
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България НАД Всичко!
179
2
 
5
 
! Отговори
pewdskazatel преди 13 години
още сега мога да предскажа че този мщслщюманин ще загине в инцидент съвсем нелепо и случайно по руски .я някоя доза плутоний че глърне по време на молитва я ще се самоубие при загадъчни обстоятелства путин това ще му го изкара през мюслюманкият *** този полумесец
178
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съвсем скоро финансовите ресурси ще се пренасочат към АЗИЯ,всеки нормално интелигентен човек го знае това....САЩ са империя на фиктивните зделки и измамата,няма да издържат на натиска от най-богатата на природни ресурси страна...... Стане ли това Русия ще е свободна във всички свои действия....Може би,жална майка тогава,но това е неизбежно.....
177
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
18% изповядва исляма,и 45% все тая!Ще СПАЗВАШ законите на страната,където живееш!Като не ти харесва-пътя!Не като хас,дупедавци!
176
1
 
4
 
! Отговори
До 164 преди 13 години
Много си прав!Дано има и повече като тебе,с мозъкът си да мислят!
175
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си траят,че МАЙКА РУСИЯ не е ЕВРОПА!!! Там ще им срежат главите публично,ПУТИН не е меката китка БУШ или ОБАМА....
174
1
 
5
 
! Отговори
do 177 преди 13 години
a be smeshnik,mojesh li da mi kajesh ima li po skapani ot nas bilgarite?kide tirpim vsi4kata mizeriq na zemqata,otdelno lijite na upravlqavashtite nezavisimokoi i ot koqa partiqa.ima li po naiven narod ot nas?kide ni stiga smelostta da se qadem po forumi samo .***.