Осама бен Ладен е убит

Лидерът на Ал Кайда е ликвидиран при US операция
Обновена: 2 май 2011 15:23 | 2 май 2011 07:00,
440
Осама бен Ладен е убит
Снимка: Reuters

Лидерът на Ал Кайда Осама бен Ладен е бил убит при ръководена от САЩ специална  операция  в Пакистан. Тялото му е открито, съобщи президентът на САЩ Барак Обама на извънредна пресконференция в Белия дом, предаде Ройтерс.

“Съединените щати проведоха операция, при която беше убит Осама бен Ладен – лидерът на Ал Кайда и терорист, отговорен за избиването на хиляди, мъже, жени и деца”, подчерта Обама.

Още преди американският президент да потвърди информацията, съобщенията на медиите накараха стотици хора да се съберат пред Белия дом във Вашингтон. Те скандират "САЩ, САЩ", развяват американски знамена и пеят националния химн.

Американските власти издирваха лидера на Ал Кайда, откакто той изчезна в Афганистан в края на 2001 г.

За убийството му  разпореди лично предшественикът на Обама на президентския пост - Джордж Буш-младши. Бен Ладен е отговорен за атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ.

Екстремистът е бил убит в пакистанския град Аботабад, тялото му е намерено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
17
 
8
 
! Отговори
STARBUCKS USA преди 13 години
Тук голям хумор :)) Какви версии само чета,достойни за сценарий на фантастичен филм. И всичко това ,плод на бузлуджанските платки в главите на другарите. Кажете нещо друго бре. Вчера на 1 ви май,Станишката показа ли новородената си дъщеричка /млада социалистка/ :))
29
2
 
23
 
! Отговори
PPP преди 13 години
До #19 Нов Световен Ред! Напълно съм съгласен с теб! Абсолютно си прав за манипулациите над масата и простолюдието. Америка, Англия и техните евреи правят всичко това. Както и кризата сега е от тях. Лесно е да се печатат всекидневно нон стоп долари без да имат покритие и да заливат света... Затова и евала правя на новия съюз БРИКС! Русия, Китай, Индия, ЮАР и Бразилия. Сега се отказват от долара и хамериканците ще го духат скоро : ))) Ще си обръщат само своята валута и плен игнор на долара!!!!!!
28
2
 
14
 
! Отговори
уважаеми зрители преди 13 години
Обама утепа Осама. Един медиен герой ликвидира друг.
27
5
 
47
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 13 години
Промиването на мозъци доведе до там, че хората се съгласиха да ги събличат полуголи по летищата, да минават през скенери показващи цялата им физиология, да бъдат наблюдавани, следени, проверявани и арестувани навсякъде и по всяко време в името на химерна сигурност от несъществуваща заплаха ...Така наречените атентати от 11 септември, развързаха ръцете на агресивните правителства на САЩ да нападат суверенни държави под предтекст за борба с тероризма, а всъщност, за да заграбят нефта им.
26
3
 
24
 
! Отговори
лично мнение преди 13 години
Абе аре бе,Осама бил ладен си е измислена личност от американците,всичко е една измама с тая ал кайда!!!!САЩ-СВЕТОВЕН АГРЕСАТОР !!!
25
10
 
17
 
! Отговори
Винех преди 13 години
Убит ама друг път.Нима мислите,че е той.Нали помните ,че има слухове, че Обама е всъщност Осама обръснат с лека пластична операция.Напоследък тези слухове се увеличиха и изведнъж Осама убит.Някак не ми се вярва.
24
4
 
58
 
! Отговори
Марк Антоний преди 13 години
Новината е лоша. Това означава, че този сценарий за войни се е изчерпил и хамериканците ще измислят друг.
23
3
 
42
 
! Отговори
Алюзии преди 13 години
Американците ще си измислят нов Осама.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лъжат евреите
21
7
 
43
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Самите араби го отричат това Осама Бин Ладен да е някакъв шеф на групировка или движение... Хамериканците сами си направиха атентата. А и ми е малко странно как така и двете кули рухват след известно време до основи. Самолетите се врязват някъде по горните етажи. Колкото и да е горивото то ще избухне веднага и няма как да разтопи металните колони и бетона чак до сновите на небостъргачите та да паднат. Май е имало взрив по колоните и нарочно изчакват известно време за да излезнат хората от кулите
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един човек не нужен на света по малко. Хамериканците бележат ли со го няма отърване. Следващия е Кадафи.
19
1
 
8
 
! Отговори
КГБ/ЦРУ преди 13 години
това ако е вярно ... ще има ШАМАРИ ГОЛЕМИ , МУСКуЛИ ГОЛЕМИ , БОООООООООМБИ ГОЛЕМИ ;)
18
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците продължават да вярват че Осама е виновен за събарянето на кулите близнаци, а не истинския извършител FBI. Жертвата на 10000-20000 американци беше необходима за да се стимулира общественото мнение срещу невидимия враг и да се наберат доброволци за армията. От тогава до ден днешен няма нито едни уволнен от армията на САЩ освен мъртвите или сакатите, а това е необходимо за да може военната промишленостост в която са заети над 20 млн. души да работи. Тежко им на американците
17
8
 
56
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 13 години
Манипулациите на простолюдието от страна на илюминати продължава с пълна сила.Разбира се, че Осама Бин Ладен е измислен антигерой, създаден от американските, английските и еврейските служби, за да се създаде изкуствено образа на врага. Беше научно доказано, че "атентатите" от 11 септември са дело на самите американци.Целта им беше ясна: страхът от "тероризъм" да накара обществата сами да се откажат от гражданските си и човешки права. Това беше решителна стъпка към тоталния контрол над хората
16
10
 
45
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Да го покажат убит! Не им вярвам! А и тоя Осама няма нищо общо с атентатите на 11 септевмври... Хамериканците си го направиха това за да могат да нападнат арабите заради петрола. По време на атентатите когато са падали кулите тъпака Буш е бил в някакво училище в класна стая в час на класния да им вдъхва увереност за живота на учениците... Има го заснето на филм това как е в класната стая и му казват, че първата кула е паднала и той като че ли се зарадва. После и за втората кула не се трогна...
15
35
 
17
 
! Отговори
STARBUCKS USA преди 13 години
Другари !Никой не ви кара да празнувате. Но поне не злорадствайте. Просто приемете новината,като факт. Да се готви Кадафи !
14
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"отговорен за избиването на хиляди, мъже, жени и деца"То и други такива познаваме....
13
9
 
73
 
! Отговори
+++ преди 13 години
Осама e измислен герой , със който се оправдаваха янките преди да нападнат някоя арабска държава и да им вземат петрола
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото спряха атентатите след убйството на Басаев в Русия толко ще спрът и Алкайда
11
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми беше време да го убият че тои стана на 128 години вече.