Осама бен Ладен е убит

Лидерът на Ал Кайда е ликвидиран при US операция
Обновена: 2 май 2011 15:23 | 2 май 2011 07:00,
440
Осама бен Ладен е убит
Снимка: Reuters

Лидерът на Ал Кайда Осама бен Ладен е бил убит при ръководена от САЩ специална  операция  в Пакистан. Тялото му е открито, съобщи президентът на САЩ Барак Обама на извънредна пресконференция в Белия дом, предаде Ройтерс.

“Съединените щати проведоха операция, при която беше убит Осама бен Ладен – лидерът на Ал Кайда и терорист, отговорен за избиването на хиляди, мъже, жени и деца”, подчерта Обама.

Още преди американският президент да потвърди информацията, съобщенията на медиите накараха стотици хора да се съберат пред Белия дом във Вашингтон. Те скандират "САЩ, САЩ", развяват американски знамена и пеят националния химн.

Американските власти издирваха лидера на Ал Кайда, откакто той изчезна в Афганистан в края на 2001 г.

За убийството му  разпореди лично предшественикът на Обама на президентския пост - Джордж Буш-младши. Бен Ладен е отговорен за атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ.

Екстремистът е бил убит в пакистанския град Аботабад, тялото му е намерено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
2
 
9
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Бжежински днес е в траур, неговият приятел Обама е убил стария му приятел и другар Осама.
249
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя месец почна с много хубави новини за свободния свят!Браво!
248
4
 
27
 
! Отговори
Хммм преди 13 години
Те си създадоха един измислен "герой", после го "убиха"..Така се създава "история"А и най-интересната част от "Великата история на Америка" е как сами си събориха кулите.Театър.
247
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Утре ще кажат,че и Кадафи е убит,но какво ни грее нас това?
246
9
 
9
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
262 Внуците на Кадафи са зловещи терористи, които въпреки, че са деца се хранят с други деца. + това, демократичната бомба е най-хуманната бомба на света! Да убиваш в името на демокрацията, капитализма и международните корпорации и най-правдивия и правилен начин да убиваш.
245
2
 
5
 
! Отговори
CIA преди 13 години
Осама Бил Гладен.....и си купил сладолед:))))
244
4
 
7
 
! Отговори
Живот и Смърт преди 13 години
Осама е мъртъв, Алкайда е жива!
243
0
 
18
 
! Отговори
телевизионен критик преди 13 години
"Washington Pictures" представи края на първи сезон от сапунената драма с елементи на екшън наречeна "Global War on Terror". В последния епизод доминираше чувството на радост от убийството на един, показван само на снимки човек с брада и въодушевлението, стигащо на моменти до еуфория от факта, че няма нито един пострадал американец (по думите на Обама), и "спонтанно" заляло народонаселението (изразяващо се в поздравителен митинг пред Белия дом). Само не знам дали ще наградят актьорите с оскари:)
242
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това славно дело заслужава поне още една нобелова награда за президента на "най-демократичната" държава в света.
241
7
 
20
 
! Отговори
, преди 13 години
''Екстремистът е бил убит''-а те колко народ невинен избиха и продължават- *** мръсни, най големите лицемери на планетата
240
10
 
5
 
! Отговори
хх преди 13 години
боко или цвък може да го заместят успешно
239
6
 
15
 
! Отговори
истината преди 13 години
ОСАМА ОТДАВНА БЕШЕ УБИТ ,ТОЗИ НА СНИМКАТА Е АКТЬОРЧЕТО БАРАК О БАМА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ПРИЛИКАТА ОСАМА Е СЪВСЕМ ДРУГО ЛИЦЕ.ПОНЕЖЕ ВЕЧЕ Е ПРЕЗИДЕНТ И НЕ МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНЯВА РОЛЯТА Е ХАЙДЕ НЕКА БЪДЕ УБИТ СКАПАНИ ИЛИМИНАТИ И МАСОНИ МНОГО СТЕ ЖАЛКИ БЕ.ЕТО:youtube/watch?v=w53TMpk6QNcТОВА Е САМО ЧАСТ ОТ ИСТИНАТА СЪЩОТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ И ВИЕ С ФОТОШОП.СЛУГИ БЕЗДАРНИ ВЯРВАЩИ РОБИ.СЪБУДЕТЕ СЕ ОВЦЕ ,АГНЕТА,КРАВИ.
238
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам въпрос защо екипа на Днес бг не тръби как америка убива невинни деца в Либия /внуците на Кадафи/, а с половин уста медиите само го споменават в съобщенията си? Не е ли това начин за манупулиране на новините или всичко е въпрос на гледна точка?
237
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може и да го убият още 3-4 пъти в следващите години.
236
2
 
14
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Ами сега? Главният враг на хамериканците го няма! Скоро няма да го има и ГАДафи и хамерика трябва да се разоръжава, щото врагове не останаха или ще трябва да гръмнат още няколко небостъргача и да си измислят нови.
235
3
 
2
 
! Отговори
ДО 182 преди 13 години
ЧЕ КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ В *** ,ЧЕ И ДА ПЛАЩА ВИЗА ЗА *** Я СЕ СЪБУДИ БЕ ????
234
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Споко догодина пак ще съобщят,че са го убили.Те си вадят от нафталина разни истории и си ги предъвкват от време на време.
233
1
 
11
 
! Отговори
учиполитолог преди 13 години
Ха, че то тоя въобще раждалл ли се е някога такъв и с такова име бре?!? Утрепали са някой брадат пакистански или афганистански камилар и -айдеее сензация утрепахме Бенладенааа!!! Ама то такива в Афганистан са милиони бре и в същност Осама бен Ладен е един мит и една легенда, която дава сили и самочувствие на тези героични борци да се борят за своята независимост като народ и държава !
232
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кел файда, след като Зауахири вече го е заместил.
231
1
 
12
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Предполагам, че това е *трик*, за да се отвлече вниманието от убийството на сина на Кадафи. Медиите не са това, което БЯХА.