В САЩ ликуват: Осама е мъртъв

Трупът на лидера на Ал Кайда е в американски ръце
2 май 2011 10:00, Елка Василева
382

Младежи ликуват пред Белия дом. Снимка: Reuters

 

Минути след разпространяването на новината, че Осама бен Ладен е убит, стотици хора се втурнаха към Белия дом, за да празнуват, пише в. "Вашингтон пост". Повечето от тях бяха студенти от университета "Джордж Вашингтон", които тези дни държат семестриални изпити.

Събралите се спонтанно по улиците на американската столица пееха националния химн и скандираха: "Ю Ес Ей!". Мнозина развяваха флага на САЩ, а някои запяха патриотичната песен "Боже, пази Америка!", посочва БТА.

Вестникът заключава, че съобщението на президент Барак Обама е наелектризирало Вашингтон и цялата страна. Водещи членове на Конгреса са направили изявления по повод убийството на човека, отговорен за атентатите от 11 септември 2001.

В среднощната тъмнина на "Таймс скуеър" в центъра на Манхатън се изсипаха туристи от околните хотели, за да празнуват с непознати, пише "Ню Йорк таймс". При вестта край мястото, където се издигаха двете кули на Световния търговски център, полицаи издигаха победоносно юмруци във въздуха, а от патрулната кола ехтеше изпълнение на гайди.

"Нюйоркчани чакаха тази новина близо 10 години. Надявам се, че това ще донесе известно облекчение и затваряне на страницата за онези, които са загубили любими хора на 11 септември", цитира вестникът кмета на града Майкъл Блумбърг.

Още по темата

Петима души, сред които Осама бен Ладен, са били убити при американската специална операция за ликвидиране на терорист номер едно недалеч от пакистанската столица Исламабад в неделя.

Загинали са още син на Бен Ладен, други двама мъже – вероятно куриери на лидера на Ал Кайда, и една жена, зад която се криел мъж. Две жени били ранени.

Задържани са две жени и четири деца на Бин Ладен. Арестувани са и няколко негови телохранители, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пакистанското разузнаване.

Няма пострадали американци, съобщи по-рано президентът на САЩ Барак Обама. Той уточни, че трупът на Бен Ладен е в американски ръце.

Представител на правителството на САЩ увери, че тялото е третирано в съответствие с мюсюлманската традиция, предаде Асошиейтед прес.

Операцията е била проведена от "малък екип" и е продължила 40 минути. Цитираните от АФП източници, пожелали да запазят анонимност, не уточниха дали става въпрос за агенти на ЦРУ или за войници от специалните части.

Осама бен Ладен е бил убит при специална операция в северозападния пакистански град Аботабад, на около 50 километра североизточно от столицата Исламабад, съобщи по-рано президентът на САЩ Барак Обама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Idvat izborite za prezident v USA i HOP, Osama bili go utrepali.. naivni hora
224
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ е основана от крадци, убийци ,мошеници, каторжници и всякаква ***. Затова тази държава генетично няма морал, моралът е само за пред Холивуд и всички там са големи и малки артисти.
223
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по- прости от комунистите нема на тоя свет, ревете за осама, за милошевич, за садам, за кадафи. а Бог ще нареди нещата тъй, че русията ви накрая да гризне дървото!
222
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 13 години
......Представител на правителството на САЩ увери, че тялото е третирано в съответствие с мюсюлманската традиция, предаде Асошиейтед прес.....Според Ал Джазира 24 часа след смъртта ,тялото е хвърлено в морето.
221
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е погребан в морето, а го държат в болница и чакат резултати от ДНК тестове. Спрете да вярвате моментално на всяко нещо, което мернете в интернет.
220
2
 
8
 
! Отговори
СЕКТАНТИ ТУК ! преди 13 години
Много сектанти тук се пъчат да объркат БЕЗУСПЕШНО хората ! НЯМА НИЩО ОБЩО МЕЖДУ ТЕЗИ, КОИТО ВЗРИВЯВАХА ЦЪРКВИ В РУСИЯ И ИЗБИВАХА СВЕЩЕНИЦИ И ПРАВОСЛАВНИ ИЗОБЩО ТАМ И ТЕЗИ РУСНАЦИ , КОИТО БРАНЯТ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВИЕТО ! РУСИЯ Е ОПОРА НА ПРАВОСЛАВИЕТО !
219
2
 
4
 
! Отговори
Jana преди 13 години
***NE PJIITE CCCP ONIJ VREMENA BJXA DOBRI***VSEKI SI IMASHE PABOTA I PARI**XRANATA BESHE EFTINA***XORATA JIVEEXA DOBRE**NJMASHE NASILIE I MAFIA**SAMO 4E BJXA SATVORENI GRANIZITE***JENATA-SLANZE SHE DOIDE I TOGAVA VSI4KI DOBRI XORA KOITO OSTANAT SHE JIVJT DOBRE!!!!OSHE MALKO TARPENIE!!!BADETE DOBRI!!!
218
4
 
7
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Най- накрая ликвидираха най- големия ***......
217
5
 
16
 
! Отговори
gogo преди 13 години
по-глупав народ от американците сигурно няма.Как лесно ги манипулират. Вярват, че атентата на 11 септември 2001,еорганизиран от терористи на Обама. Чюдя се как може техните политицида избият толкова хора , за да си оправдават политиката
216
9
 
5
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
Другари, отнеха живота на една от нашите надежди, поклон пред паметта му другари, ще скърбим заедно с братските ислямистки групировки. Ваш Гоце.
215
2
 
4
 
! Отговори
JohnnyC преди 13 години
shte stradate oshte shtom se radwate , ima koi da go zamesti daje sa mnogo :]
214
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** комунарските *** дето се зверят по форумите, ако Щатите гръмнат некой от техните ***. Браво на САЩ, за последователната им политика! Само адмирации!
213
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много сте прости... Не го били убили наистина, убили двойник. И той като реши да се покаже на някое клипче, като тези които пускат в интернет и да се смее, че не са го убили наистина, какво правиме? Никаква логика няма да лъжат, че е убит.
212
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съчувствия на всички *** от бкп(атака,бсп,и другите,те си знаят)
211
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов ?!?
210
5
 
11
 
! Отговори
999 преди 13 години
Америка е тази която създаде това зло ... и днеска тя го погуби!На цената на какво обаче?
209
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя *** американски народ колко лесно се манипулира...днк експертиза взели,тялото го няма.МАЙ бил погребан в морето,ама в кое море не се знае ... или в океана хаха
208
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алоо, пича дето смята, че е убит двойник на бин Ладен - бе то е ясно, че азиатските диваци не са чували за ДНК анализ, ама не знаех, че и в България има такива люде. Но очеизвадно е, че има. :)
207
3
 
10
 
! Отговори
Мислещ преди 13 години
Много демократично, господа!!! Убивайки го - с какво правителството на САЩ се различава от самия него. Не трябваше ли да бъде съден? Европа е съдила дори лидерите на Райха след Втората световна война. Не че човек като Ладен заслужава да живее. Не забравяйте, че Ал Кайда убива основно невинни цивилни хора.
206
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
205:Кои са? Илюминатите, масоните, марсианците или мармота от рекламите на шоколади милка? Ти си живото доказателство какво причинява религията на психиката на хората...