WikiLeaks сложи дебела стена пред изтичането на информация

20 млн. долара глоба, ако някой издаде нещо самосиндикално
12 май 2011 19:32,
27
WikiLeaks сложи дебела стена пред изтичането на информация
Снимка: Reuters

Създателят на сайт за разкриване на секретни документи WikiLeaks въвежда драконовски мерки срещу изтичането на информация от компанията му, преди да бъде публикувана.

Джулиън Асандж е разпоредил всеки служител да подпише споразумение, по силата на което се гарантира пълна конфиденциалност за събраните тайни правителствени данни.

За нарушение на въпросното споразумение глобата е цели 20 млн. долара. Разяснението е, че документите са търговска собственост на компанията, а сумата е базирана на пазарната оценка на секретната информация, с която разполага WikiLeaks.

Интересно допълнение в споразумението уточнява, че всяко изкарване на данни преди тяхното публикуване в сайта води до загуба на възможността „за продажба на информацията на медийни издания”.

Реално досега Асандж (поне официално) не е продавал нищо, но може би вече се готви да изкарва пари от дейността на сайта си, коментира wired.com.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: WikiLeaksДжулиън Асандж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя пише като вземе инфо от такива акули в бранша като Яне Янев и Алексей Петров...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че не му вярвам е ясно, но въпросът е дали той сам си вярва. Явно има наивници които му вярват, за пари за какво друго да го прави? И от къде толкова пари за информация която струва много. Има находчиви и ***, но глупаците са повече, иначе находчивите няма от какво да живеят. Продължавайте да му вярвате и тоя как си представя глоба от 20 милиона? На луди ли ни прави? Тоя става за продуцент на пълна лудница, сряда по БТВ...
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Адвокат от Фамилия Ротшилд е платил гаранцията на Асандж. как според вас тоя се пръкна от нищото и почнаха да му дават поверителна информация която тои не публикува веднага а когато прецени....или когато преценят че е добре за илюминати...
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя асандж е агент на цру, още ли му вярвате?
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дам, съгласен съм напълно с 20, този път асандж сам си тегли куршума. даже ми намирисва на конспирация :D
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ваденето на секретни документи БЕЗПЛАТНО е ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ и опасно за много интереси и животи. Продажбата им обаче си е чиста форма на Шпионаж с цел финансово изгода. Няма да му се размине по никакъв начин !
15
0
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Тъй де, ако вземе да излезе нещо интересно извън контрол - лошо...
14
0
 
6
 
! Отговори
г-45 преди 13 години
нали идеата беше "да освободим истината" пък тя изведнъж и цена и сложиха .. и не разбрах всъщност Истината ли има цена или информацията която предлага белокосия човек..
13
1
 
6
 
! Отговори
КауБойко преди 13 години
Ако някой като Асандж публикува подобни български документи ще съм истински горд. Последното ще значи, че държавата функциунира и се грижи за мен. Тъй че колкото и неприятни разкрития да се направят всеки американец може да се гордее, защото неговата държава го пази и се грижи за него. Подло, подмолно, но зад лъжливите маски на политиците е така. За жалост аз нямам американския късмет, а моите управляващи вместо да се карат кой повече работа е свършил се карат кой колко мас е изял.
12
3
 
1
 
! Отговори
AcOrP преди 13 години
А вие какви сте *** балъци... Нима мислите,че тази новина не е поредната ПР акция на САЩ срещу уикиликс ?Първо е налудничево да се говори за собственост върху информацията тъй като информацията за която се говори е класифицирана и неможе да бъде собственост на уикилиикс, няма съд които да отсъди в полза на уикилиикс тва е като крадеца да вика дръжте крадеца.. Отделно информацията която е изтекла до уикилиикс може да е била пратена до други подобни организации.Ама ок вярвайте и хранете....
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв "идеалист", на гребена на вълната на "най-силния инструмент за свобода на словото"! Нали...
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Асандж пуска контролирана информация, която без съдействието на службите не би могла да излезе, колкото и да изкарват виновен някакъв войник. Пускат се избирателно факти, поредната измама за свобода на информацията
9
3
 
1
 
! Отговори
dream преди 13 години
Осама, имаш нова цел. чакам резултатите.
8
9
 
1
 
! Отговори
Киро пора преди 13 години
страхотно лице има тоя човек . сякаш е дете преди 15 години което си играе на фонийки и ништо друго него интерисува
7
7
 
5
 
! Отговори
Киро пора преди 13 години
Волен е брат на Асандж
6
2
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 13 години
Ама разбира се, не трябва скътаната информацийка да излиза на бял свят в неподходящ момент, а в този за който са му платили.
5
16
 
3
 
! Отговори
Киро пора преди 13 години
Волен Сидеров е готин пич
4
5
 
19
 
! Отговори
бжьб преди 13 години
Адвокат с Фамилия Ротшилд, плати гаранцията на Асандж. Това е нещо за което се мълчи.... Тайните общетва ни правят на маймуни!!
3
4
 
4
 
! Отговори
Аристотел преди 13 години
Това значи, че за да бъдеш служител трябва да имаш минимум 20 млн. долара.А, колко плащаме за да получим неполучаемата информация?Нерешима задача или поредна простотия!
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tolkova li sa mu bogati sluzitelite, 4e da mogat da platiat globata?